Ford Fiesta ECOnetic: Under vier liter

Na Focus en Mondeo Ford biedt nu ook de Fiesta bijzonder zuinig Econetic zijn. Met een gemiddeld verbruik van 3,7 liter diesel van 90 pk kleine auto is een van de meest zuinige auto's op de Duitse markt. Rijden rapport.

11.02.2009 Peter Wolkenstein

Het is de drie voor de komma, waardoor zich horen. Met minder dan vier liter brandstof per 100 km - dat lukt met uitzondering van de twee-zits Smart diesel tot dusver slechts zeer weinig productiemodellen. VW was inderdaad tien jaar geleden met de drie-liter Lupo (1999 tot 2005), voor zover Audi met de aluminium A2 1.2 TDI. Maar beide hebben gefaald op hun middelbare technische complexiteit en de bijbehorende prijzen, de verkoopcijfers waren ver beneden de verwachtingen.

Ford Fiesta ECOnetic: Under vier literFord Fiesta 04:06 min.

Drie kleine auto's jonger dan vier liter
 
Ook zeer milieuvriendelijk ambitieus automobilisten zijn duidelijk niet bereid om veel geld te betalen voor het laagste brandstofverbruik. Vandaag is de kring van sub-vier-liter auto is nauwelijks gegroeid. Naast de nieuwe Fiesta ECOnetic Schraper club omvat vierzitter alleen de VW Polo BlueMotion (3,8 liter / 100 km) en de Seat Ibiza Ecomotive (3,7 L / 100 km). Of Econetic, BlueMotion of Ecomotive - het opslaan van recepten van elkaar verschillen nauwelijks. Dure onderdelen uit exotische materialen verboden terrein uit kostenoverwegingen. Uitgangspunt is in alle gevallen een zeer efficiënte dieselmotor: de Fiesta ECOnetic Gebaseerd op de 1.6-liter, 90 pk, die slechts 4,2 liter verbruikt zonder de verpakking de standaardcyclus.
 
Fijn werk bespaart 0,5 liter
 
De Econetic maatregelen beperkt blijven tot het fijne werk op het lichaam en rijden. Extern, eco-Fiesta hoofdzaak verschilt van de speciale wieldoppen op het voorzien van banden met lage weerstand omvang 175/65 14-inch wielen - dat in de faciliteiten vergelijkbare Fiesta Trend tegenstelling tot grotere 195/50 R15 banden. Kenner ook aërodynamische redenen enigszins gesloten voorschort en verlaagd tien millimeter gespecificeerd door sport ophanglichaam registreren.

Zonder start-stop-systeem
 
Aan de aandrijfzijde is duur, vertragingsmechanisme eindoverbrenging (3.055 in plaats van 3,37: 1) gebruikt. In een zes-versnellingsbak, de Fiesta ECOnetic zonder zelfs het missen van een start-stop-systeem. De voor het verbrandingsproces parameters werden geoptimaliseerd in de motorregeling richting brandstofverbruik. Zodat de maximale draaimoment daalt in vergelijking met de Econetic 1.6 TDCi iets eerder (1750 in plaats van 2000 / min). Tiny verschillen bleek de blik in de specificaties en in de prestaties, maar subjectief de invloed op het temperament is nauwelijks merkbaar. De high-torque 90 pk diesel trekt in Econetic ondanks langere vertaling in elke rang krachtig door vele situaties in de vijfde versnelling kan zijn, zelfs in het stadsverkeer meester. In passages op het land, de Fiesta beweegt ook banden met lage weerstand wendbaar elke bocht zonder merkbaar duwen door de voorwielen. Ook in het veercomfort van het evenwichtige karakter van de Fiesta blijft, verliezen als gevolg van de sportonderstel zijn nauwelijks merkbaar.

Verbruik beeldscherm kost extra
 
Bij verder onveranderde kuip een opschakeling indicator ondersteunt de bestuurder bij het zuinig rijden. Echter, de groene pijl lichten vaak later dan de drivers van de hogere versnelling zou kiezen, omdat de common-rail diesel levert al vanaf 1.500 / min stuwkracht zonder morren. Iedereen die geïnteresseerd is in het bijwonen van de besparingen vooruitgang succes niet alleen bij het benzinestation, moet betalen voor de on-board computer met een weergave van de huidige en het gemiddelde verbruik 145 euro extra.
 
Econetic lading is 250 euro 
 
15.000 euro zal de zuinigste Fiesta ooit gekost, de Econetic meerprijs van slechts 250 euro tegen 500 euro in Focus en Mondeo. Maar wie financiert 80 procent van de Fiesta klanten zijn auto op de Ford flat rate, moet per maand te betalen voor de Econetic slechts drie euro meer. Met groot volume Ford niet verwacht, omdat de diesel aandeel is het Fiesta perfect klasse gebruikelijke tien procent. 2009 moet de uitrol van de productielijn als Econetic 4.000 auto's van Ford. Verlenging van Ökopalette nieuwe serie gepland een verlengde reikwijdte - zoals met start-stopsysteem - ook.   

Meer over Ford Fiesta, Ford Fiesta