KTM X-Bow GT4 in de test: racetrack adrenaline voor de weg

Hoewel de KTM X-Bow GT4 heeft een dak en een langere wielbasis, hij is een zeer boze machine - een echte motorsport-apparaat te weten.

26/10/2015 Jens Dralle

Een beetje verwend auto fans zijn al. Nee, "een beetje vies" raakt het beter. Slechts 320 pk? In een sportwagen? Zack, dan zijn ze weggenickt! Maar wacht, de auto weegt slechts ongeveer een ton! Aha, oke, klinkt niet slecht. Plus output verder geoptimaliseerd sequentiële zesversnellingsbak van Holinger, sintermetaal koppeling - echte race techniek nauwkeurig. Welnu, zo heeft de stoutste weer wakker.

Gordijn voor de KTM X-Bow GT4. Momenteel is de 4,11 meter lange ravotten, samen met Reiter Engineering (je weet wel, met de wilde Lamborghini) sets ontwikkeld tweezitter op de circuits van Europa, want zoals de naam al aangeeft, het voldoet aan de GT4 reglement. Tegelijkertijd brengt het een kleine blik op de kristallen bol, waarin de toekomst van sportwagens, de Oostenrijkse glinstert. Eén met een dak was altijd terug op de agenda.

KTM X-Bow GT4 ook gefascineerd door de weg

Dus de eerste afslag leidt naar de GT4 op de openbare weg als het blijkt vrij snel als even dom als grappig idee. Dom omdat clutch en Giant Tropic torpedo gepenetreerd door frequente draaimanoeuvres foto reizen. Grappig, want de reacties van het publiek blijken verrassend positief effect op de extreme KTM - en omdat het is leuk om het te berijden. Hierdoor komt vooral omdat zelfs lang Lackl prima passen in het vak koolstofvezel. Stuur en pedalen ruime grenzen ingesteld om en bij de grote glazen koepel slaat dicht met een plof, nog genoeg ruimte voor verbetering.

Start nu de koppeling zooo voorzichtig ... ha! Fanfare, bloeien! De X-boog rolt zonder af gaande, neuriet de brandstofpomp luid maalt de versnellingen en ratels, de vier-cilinder TFSI van Audi S3 trötet vertrouwen. Nu is de Cup banden moeten nog een beetje van de temperatuur te krijgen - en neer.

KTM X-Bow GT4 accelereert in 4,2 seconden naar 100 km / h

Het beperkt door restrictor op precies die 320 pk tweeliter motor slingert de lichte KTM moeiteloos over het asfalt in 4,2 seconden de stand van 100 km / h merken kan worden gekraakt. Net als bij de meer civiele X-Bows vooral het gemak waarmee de GT4 stort zich in de hoeken die alleen kan remmen voor ultra late enthousiast. En dat je dan ga net zo stormachtig door de afgedekt door sperdifferentieel tractie. Hier plukken precies de juiste stuurwiel peddels, een klap in de nek, bang, de volgende versnelling in, het lawaai maakt gek en verslavend op hetzelfde moment.

Geen troost, geen aarzeling, geen enkele partij pooper

Bewegingen van het lichaam? Van wat? Veercomfort ingestoken in elk geval een in de instelbare vering. KTM niet zijn chauffeur sparen, hij zich aan hem openbaart, vertelde hem alles over zichzelf, zodat de piloot weet altijd wat te doen. Steeds weer geniet de turbo hamer daalde tot 4000 / min en af ​​hoe makkelijk mee GT4 rit door wegen junk land. Stads grens, terugschakelen Klonk, te versnellen. De X-Bow berserkert weer gaan. En de output van 320 pk niemand heeft nu leuk zijn.

Meer over de KTM X-Bow