Infiniti QX30 2.2d in de test: Compact SUV op GLA basis

Onder de carrosserie sturen de Japanse compacte SUV QX30, de technologie van de Mercedes GLA huiden. In de test, moet de Infiniti QX30 AWD 2.2d laten zien wat hem bijzonder maakt.

28/01/2017 Joachim Deleker Powered by

Stel je voor, je zou hebben gewild, maar willen een GLA, niet Mercedes. Impossible? Helemaal niet, want Infiniti QX30 biedt dezelfde manier een auto, met de bewezen technologie van Mercedes, verpakt in een expressieve lichaam.

De Japanners benadrukken om goed te hebben mitgeredet een stem in de ontwikkeling van GLA, respectievelijk zijn alter ego QX30. Infiniti interpretatie van de compacte sportieve SUV met automatische vierwielaandrijving via lamellenkoppeling in ieder geval onafhankelijk dus gemeen op het eerste gezicht niets met GLA. Binnenin deze indruk snel verandert, is hier nog vinden hoe de elektrische stoelverstelling in de deur en absurd overbelast hendeltje voor snelheidsregeling met twaalf functies achter het stuur. De typische Mercedes-bedrijfslogica

Infiniti QX30 2.2d, cockpit Foto: Dino EiseleViele de controles werden één genomen door één van Mercedes.

krachtige aandrijving

we wegrijden: Onder de motorkap van de Mercedes-Universal Diesel OM 651 besmet met 170 pk en 350 Nm, gekoppeld aan een DSG, het soort zacht en onopvallend de zeven versnellingen. De 2.1-liter motor akoestisch altijd aanwezig, kan de isolatie beter. Anders, maar de schijf past heel goed met de QX30 als een touring car voor lange afstanden. Zeker en sterk, maar niet bijzonder zuinig. Bij een constante 120 km / h gekeurd tot iets minder dan zes liter per 100 kilometer, op 140, de injector pers bijna acht liter in de verbrandingskamers. Hulde aan de hoog met 1670 kg leeggewicht, de afmeting 235 en de band SUV typische suboptimale weerstandscoëfficiënt van 0,33.

Infiniti QX30 2.2d, motor Foto: Dino Eisel Eder Mercedes motor verschijnt in de test dorst.

echter lof verdient het licht. Adaptieve LED-koplampen aan te passen aan de huidige omstandigheden, het uniform felle dimlicht aan de grootlichtassistent is veel meer aan boord, waardoor 's nachts rijplezier. Alleen omkeren is vervelend. Het uitzicht door de kleine ruiten naar achteren verschrikkelijk, en de camera in de achterklep stuurt na enkele verregende kilometers alleen Nebelbilder de cockpit.

Voors en tegens

  • krachtige aandrijving
  • comfortabele vering
  • Aangepaste branding
  • zorgvuldig verwerkt
  • groot licht
  • comfortabele stoelen
  • Heavy en dorst
  • Ongelukkig achteraanzicht
  • Smalle ruimtelijkheid
  • Vierwielaandrijving zonder tussenkomst

conclusie

Ondanks de vele overeenkomsten met de GLA Infiniti QX30 heeft het eigen karakter gemist. De Japanse is duur, maar ook een bewijs en zal zeker niet te zien op elke hoek.

Meer over Infiniti QX30