Kei-auto’s in Japan: Dwerg auto’s voor de Europeanen?

Opnieuw iets geleerd: Strenge wettelijke eisen noodzakelijk de grootte en de prestaties van kleine Kei-cars, niet oversized ringen. Hoe werkt de Europese voelt het, vooral wanneer de Tokyo stadsverkeer bedreigt? Een kleine tour met Daihatsu Copen en Suzuki Hustler.

2014/11/10 Jens Dralle

Het is een prettig gevoel om te kunnen om mensen te vermaken. De ene of de andere passer in Tokyo zal zeker blijven permanent, lachen ongegeneerd grijnst bedremmeld tenminste wanneer hij ziet een Europeanen probeerde te vouwen in de Daihatsu Copen. Nou, we genieten van onszelf, ook, als een Japanse verdwijnen in de herberg achter de bestelde varkensvlees. Maar de Kopenhagen bevonden zich zonder toestemming van de bestuurder, evenals de Suzuki Hustler, die veel gemakkelijker aan boord kan zijn, hoewel hij ook is gehomologeerd als een kei auto. Dit betekent dat minder dan 3,40 meter, 1,40 meter smaller dan minder dan twee meter, minder dan 64 pk en minder dan 660 cc. Dan is de Japanse markt goedkeuring jury kent Hoewel er geen foto's, maar gele nummerplaten. Deze op hun beurt vereisen financiële voordelen, ook vereist in vele delen van het land het bewijs van een geschikte parkeerplaats is niet nodig.

Koop volledige artikelKei-auto's in Japan Daihatsu Copen en Suzuki Hustler Auto Motor und Sport 20 / 2014Sie krijgen het volledige artikel (incl. PDF, 6 pagina's) 1.99 € Koop dit Test