Denne dieselbiler som oppfyller Euro 6 standarder: Disse modellene er redd ingen kjøreforbud

For diesel, ikke oppfyller Euro 6-standarden, true fra 2018 forbud i byene. Bensin er i fokus; 2018 partikkelfiltre vil være nødvendig. Vi gir en oversikt over utslipp standarder og viser bensinfilter.

15/08/2017 Patrick Lang, Andreas Av 23 kommentarer

Alle som har kjøpt en ny bil med dieselmotor før september 2014 dagens diskusjoner om diesel med økende bekymring vurdere. På grunn av 01.09.2014 den nye Euro har erstattet seks standard Euro 5-standarden for nye biler, som særlig dieseldrevne biler har blitt berørt siden starten. Og den treffer enda hardere i år. Starter neste år, truende for diesel under Euro 6 utslipps standard kjøreforbud i byene.

Rettslig kjennelse ber forbud

Fint støv alarm Stuttgart Kjøreforbud avgjørelse i Stuttgart land går under revisjon

En dom i Administrative Court of Stuttgart på 07.28.2017 spurt fra byen Stuttgart sterkere handling på luftforurensning. Kjøre forbud bør gjelde ikke bare på dager med høy partikkelforurensning, mange biler skal være låst hele. I Stuttgart, kan 73 000 diesel bli berørt under Euro 6 standard kjøreforbud.

Myndighetene under press fra EU

Imidlertid må man også se den andre siden: Tyske myndigheter er under press på grunn av Brussel truer med passivitet en handling før EU-domstolen, ingen konkrete tiltak for å bedre luftkvaliteten bør igangsettes. Eksos skandalen rundt Volkswagen-gruppen har bidratt sin hvile til stigmatiseringen av diesel og bringes til å forskjønnet verdier i sekvens andre produsenter i Erklärungsnot.

Bytt til Euro 6 diesel

En studie av Berlin senat er vist i 2005 at dieselbiler bare bidra tre prosent til et målt i lokal biltrafikk partikkelforurensning. Og på den tiden var fortsatt Euro 4-standarden. Alle de mer tragisk er det at selv Euro 5 diesel på mellomlang sikt mot å gå noe høyere sjansene for å overleve i urbane sentra. Klynking vil ikke endre seg, men slik at det er viktig å se på alternativene som skal tas opp. Dette er først og fremst alle andre motorkonsepter, dvs. bensin, hybrid eller elektriske biler.

Utslippskravene Euro 1 til Euro 6 Oversikt

Opel Zafira avgasstest DUH New forbruk syklus WLTP for Euro 6c Hvordan måle fra 1. september

EU definert av EUR 1 fra juli 1992 grenser for forurensende utslipp og en kjøresyklus for utslippsmåling. Utslipps standarder anvendes fra juli 1992 ble målt HC og NOX, CO og dieselmotorer, de sotutslipp. Før avgassen måling av motoren går på tomgang i 40 sekunder for å bringe katalysatoren til temperaturen. Det var ikke lenger mulig som i 2000 med Euro-3 standarden; Nå kaldstart ble også målt.

On-board diagnose fra Euro 3

Fra € 3 en om bord diagnostikk plikt at skader i utslippskontroll er registrert. Siden Euro 3 grenseverdier for nitrogenoksid (NOx) -Økt NOx-verdiene gjelder i store byområder utløses dagens debatt om diesel forbud fra. EU-direktiv 70/220 / EF setter grenser innledningsvis til 0,15 g / km for bensin og 0,5 g / km i dieselmotorer faste.

Euro 4 med partikkelgrenser

Euro 4 januar 2005 nitrogenoksid grensene synke til 0,08 og 0,25 g / km for bensin- og dieselmotorer. Partikkel grense (PM) for dieselmotorer halvert til 25 mg / km. Heller ikke er det mulig å møte de grenseverdier uten en sot filter. Som er innføringen av Euro 5-standarder fra januar 2009 praktisk talt obligatorisk: Grenseverdien for svevestøv (PM) er redusert til 5,0 mg / km. De tillatte nitrogenoksid nivåer noe ned til 0,06 og 0,18 g / km for bensin- og dieselmotorer.

Euro 6 begrenser antallet partikler

Euro 6-standarden, gyldig fra september 2014, så er de første gang definerte grenser for antall partikler i eksosen. Samtidig den tillatte verdi for den partikkelformige massen på 5,0 til 4,5 mg / km faller. Den kjøresyklus begynne med forblir den samme, som er de gjenværende grenser. Det spesielle: Fra 2018 strengere vilkår for partikkelutslipp gjelder også for bensin. Uten partikkel grenseverdier er ofte ikke bli slått. I galleriet viser vi alle bensin, som allerede er på veien med et partikkelfilter - eller vil få snart.

Euro 6c WLTC kjøresyklus

Med Euro 6c av den foreskrevne kjøresyklus varierer fra 09/01/2017: Nye typer kjøretøy blir deretter målt ved WLTC. Under Worldwide harmoniserte lette kjøretøy testsyklusen testen farkosten 23.26 kilometer i 30 minutter. På denne rute fire hastighetsprofiler traverseres ved forskjellige lengder nedetid. Maksimalt ett bil nås på WLTC 131,3 km / t. Til sammenligning var New European Driving Cycle (NEDC) tidligere brukt er også mindre drivstoff krevende betydelig kortere og ved lavere hastigheter med i underkant av 20 minutter.

Resultater av real-utslipp testDenne dieselbiler som oppfyller Euro 6 standarder: Disse modellene er redd ingen kjøreforbud Denne dieselbiler som oppfyller Euro 6 standarder: Disse modellene er redd ingen kjøreforbud Denne dieselbiler som oppfyller Euro 6 standarder: Disse modellene er redd ingen kjøreforbud Denne dieselbiler som oppfyller Euro 6 standarder: Disse modellene er redd ingen kjøreforbudSprinter er ekstremt rent

Euro 6d tiltak rde på veien

Euro 6d-TEMP, som trer i kraft nesten samtidig, gir i tillegg en måling av Real Drive utslipp (rde) på veien. Fra 1 januar 2020 euro 6d er bindende for godkjenning av nye typer kjøretøy, et år senere, må alle nye biler møte begrensninger på test stå og på veien. Hopp noen produsenter Euro 6c og sertifisere umiddelbart etter Euro 6d TEMP.

Last ned Euro-normer og standarder for personbiler (PDF, 0,08 MB) Gratis