Ny VW T-Roc og VW Golf 7 forhold: kjøpe kompakt eller kompakt SUV?

Den nye VW T-Roc vil koste omtrent like mye som en tilsvarende Golf med 20,390 euro. Hvis Compact bedre å kjøpe - eller SUV? Vi så både mer nøyaktig.

16/09/2017 Andreas Av 2 Kommentarer

Gulf er helt klart nummer én på VW: Som en bestselger og sammenligning testen av tid vinner bortskjemt med suksess, populær blant publikum for sin praktisk art, som ikke har noen airs. Men respektert snarere enn elsket: Selv som GTI eller R han fortsatt reservert, alltid riktig og perfekt for daglig bruk. Den villhund av den nye T-Roc vil ikke gi. Men han ser ganske annerledes: to-farget, med trygg utstående hjulbuer, skarpe kanter og eventuelt også et fargerikt interiør.

Priser og motorer

Prisen på bestselgere og nykommerne er svært tett sammen, størrelsen er ikke mye annerledes: makt VW med T-Roc om ikke bare konkurransen konkurransen, men også deg selv? vi sjekker ganger fakta: 20,390 euro kostnaden av T-Roc i basen. Det er en-liters, tre-sylinder med en 115 hestekrefters, sekstrinns og forhjulsdrift.

VW Golf 5-dørs Trendline uranograu Configurator Foto: VWDer Golf 1,0 TSI 5-dørs vil koste 20,525 euro. Bare ikke-pris farge: uranograu.

Golf koster 20,525 euro med den samme 110-hestekrefter TSI og fem dører. Prisforskjellen vil være nok til å utvide T-Roc fargevalg til Pure White. For nøyaktig det samme beløpet (230 euro), ville det være å spille golf og Black ruby ​​eller tornado. Bare Uranograu koster uten ekstra kostnad, som er både VW det.

I begynnelsen VW leverer T-Roc i to andre driv varianter: 2,0 TDI med 150 hk, firehjulsdrift og DSG er i utgangspunktet den eneste diesel i porteføljen .Han koster som stil 31,825 euro og 32,100 euro som en sport. Litt billigere er 2,0 TSI, som det i utgangspunktet kun med firehjulsdrift og er tilgjengelig som en sport for 30,800 euro i konfiguratoren.

VW Golf, Honda Civic, Hyundai i30, Opel Astra Civic, i30, Astra og Golf Med facelift til toppen?

Gulf tilbyr nesten spektakulært utvalg, alt fra 85-hp basen bensin til 310 hk R. I mellom, en naturgass modell, e-Golf, plug-in hybrid, GTI og GTD tumle. Og at bare motorvarianter er: i tillegg til to- og firedørs er det fortsatt variabel Sportsvan, varianten og alltrack.

Utstyr for golf og T-Roc tar i basen er ikke mye: radio, aircondition og sentrallås både like naturlig som klut seter, Unilack og stålfelger med hjulkapsler. Gulf har 15-tommers hjul, mens de T-Roc kjører rundt 16 inches. Hanskerommet kan avkjøles i Gulfen, ikke T-Roc.

Ute og inne

Bare på marginene. Tre inches i lengde og bredde i to separering Golf og T-Roc. Tverrforbindelses er kortere, bredere og til 10 cm høyere enn Golf. Jo høyere Oppføringen er helt klart mer komfortabel, men at de ville komme ut hardt zoome i Gulf eller ville være en grov overdrivelse. Hvem dramatisk klimaks, vil finne ut at golf er kuttet luftig til tross for lignende Område: trange tak søyler og store vinduer slipper mer lys inn i bilen og gi en bedre oversikt.

VW T-Roc (2018) sete passende Foto: M. Meiners / VWWer dramatisk klimaks, vil finne at T-Roc er kuttet smalere enn Golfen.

Hvis du ser nærmere, vil legge merke til at Golf interiøret gjør et klart inntrykk wertigeren: Plast mykere effekt, materialene mer solide. For at VW tilbyr T-Roc med fargerike trimmer, den setetrekk for å vise mer mot til å male. Men ingen forskjell i farge gjør VW de grunnmodeller: Stoff Basket er hver standard. Stramme sømmer og forsiktig behandling som det standard her.

Den bakre sete i t-Roc er behagelig høy bygget og fordi taket er messig formet nok plass for en stor mann forblir selv igjen med glasstak. Trekket er behagelig solid, firkantet det er nok og inngangen lykkes lett. Her kommer T-Roc ligger den høye sittestilling. Men oppfordret også sitter på Gulf baksetet ingen. Selv tre voksne kan sitte komfortabelt, så lenge det ikke går fra Flensburg til føtter her.

Litt større bagasjerommet i T-Roc

For lengre turer T-Roc har teoretisk mer reserver: 445 liter lasteplass er på VW. Men kun i den nedre fase av lastegulvet. Golf pakker 380 liter volum bak baksetet. Maksimum 1270 liter, tellere T-Roc med 1,290 liter. Ingen forskjell rettferdiggjøre å kjøpe beslutninger. Patt i variabilitet: Den bakseteryggen slått hver i to deler, en smal klaff tillater lasting av lange og smale gjenstander, slik som ski med samtidig innblanding av to gjester i baksetet.

Assistanse og infotainment

Golf og T-Roc, vi nevnte det, hver radio kommer standard. Avgifts trekker en 8-tommers berøringsskjerm her og der i midtkonsollen, som kan oppgraderes til navigasjonssystemet. både DAB-radio, Bluetooth, USB stavefeil, ta hver motta talekommandoer eller lyd til interiøret med et lydanlegg. I golf kommer det fra Dynaudio, T-Roc fra Apples datter beats.

Fahrbericht nye VW T-RocNy VW T-Roc og VW Golf 7 forhold: kjøpe kompakt eller kompakt SUV? Ny VW T-Roc og VW Golf 7 forhold: kjøpe kompakt eller kompakt SUV? Ny VW T-Roc og VW Golf 7 forhold: kjøpe kompakt eller kompakt SUV? Ny VW T-Roc og VW Golf 7 forhold: kjøpe kompakt eller kompakt SUV?veien for første gang i Gulf SUV

I begge prislister veivisere er klar til å hjelpe hver betaling ved parkering inn og ut for å holde avstanden er nødvendig for å bremse eller herbeizutelefonieren hjelp. LED-lys lyser opp veien, sensorer til lys og vindusviskere - ikke signifikante forskjeller ikke eksisterer. Til slutt, det kommer begge modellene fra samme kit, den MQB.

Konklusjon

The golf er tiltalende det faktum at han ikke er opprørt i daglig bruk; det passer nesten alltid, og nesten aldri irriterende. Han virker mer romslig, klar, zeiloser og mer verdifull enn T-Roc. I tillegg er et enormt stort utvalg av 85-hestekrefter bensinmotor på grunnlag av e-Golf, naturgassdrift og plugg-inn-hybrider til firehjulsdrift R med 310 hk. For at T-Roc kan ikke tjene; Han er begrenset til et smalt spekter av motorer. For dette er crossover med høy sittestilling og mulighet for å bestille den to-tone, alle raseri. Satser på at han gjør sin vei?

Les mer om VW Golf, VW T-Roc