Skoda Octavia Combi tegen Superb Combi: Een generatie verder

Gewoon een pak kan niet echt groot genoeg zijn. Het duel tussen de Skoda Octavia is tegen Superb Combi die ware grootheid soms verstopt zich in het klein.

2013/12/20 Sebastian Renz

Dus een beetje aanspraak downsizing kan inderdaad soms geen kwaad, vooral als het bespaart 4300 euro. Bovendien zijn de afmetingen verschoven in de afgelopen twintig jaar, zoals blijkt bij Skoda Octavia Combi. Met 4,66 meter, strekt zich in de huidige generatie dezelfde mate als de VW Passat B3 1988

Op het einde, echter, alles teruggebracht tot zeven centimeter. En dus is de volgende regels Superb fans zullen waarschijnlijk niet kunnen hen ervan te overtuigen dat de Skoda Octavia is de meer moderne, effectieve en eenvoudig betere auto. Want met zijn wulpse tot slechts zeven centimeter standaard zitkamer, de Skoda Superb biedt een unieke eigenschap - niet alleen in de middenklasse, zelfs vele luxe sedans niet zo'n uitgestrekte Fund aan te bieden.

 Skoda Superb Combi groter, Octavia meer ruimte in de kofferbak

Om de Skoda Superb Combi een toeslag van ausstattungsbereinigt rond 4.300 euro al rechtvaardigt voor velen. Hij nog steeds gebaseerd op de huidige, maar in principe gebouwd sinds 2005 VW Passat. In tegenstelling, de Skoda Octavia Combi maakt gebruik van de modulaire dwars matrix, waarvan het belang voor de wereld in de afgelopen maanden is onderschat door de Groep noch de media, noch.

De Skoda Octavia Combi toch, is momenteel de grootste auto basis van de doos blijft lang terwijl 17,4 centimeter achter de Skoda Superb Combi opnieuw in wielbasis maar alleen door 9,4. Ruimte ontbreekt dus geen passagiers of bagage - het standaardvolume van de stam zeven liter op de Skoda Superb vanwege de steilere achterzijde van de Octavia Combi aanzienlijk betere square afmetingen.

Skoda Octavia Combi met slimme details

Dat hij meer moderne een generatie, blijkt al slimme details zoals de toegankelijkheid Isofix ankers die onder de laadvloer opbergbare lading blinden en fernentriegelbaren en veerbelaste achterbankleuning - wanneer in juni facelifted Skoda Superb Combi behoefte aan een vlakke laadvloer bank rugleuning vouwen. Zelfs met het gebruiksgemak, de aanzienlijk meer moderne infotainment en rijker optionele veiligheidsvoorzieningen van de Skoda Octavia Combi bewijst haar technologische voorsprong. En hij rijdt wendbaarder, stuurt moedige, gebogen neutrale en nog veel meer wendbaar in bochten dan de meer omslachtige en trage Skoda Superb Combi. Hier is de 1.6-liter TDI aandrijvingen met spaarzame 105 pk beide geavanceerd opmerkelijk geanimeerd, vergelijkbaar met een goede vier quintalen extra gewicht van de Skoda Superb, de nauw getrapte zesversnellingsbak van - de Octavia slechts een wijd verspreid Fünferbox.

Skoda Superb Combi met de uitstekende kwaliteit

Met waardevolle materialen en nog steeds sorgsamerer het verwerken van de Superb bewijst dat hij is gerangschikt in een hogere klasse. Hij absorbeert beter en slides ontspannen op de snelweg. Maar aan het eind van de Octavia is vooruit - niet slechts zeven centimeter, maar een hele generatie.

Meer over Skoda Octavia, Skoda Superb