Winter bandentest 2016 (215/60 R 17): 10 winterbanden voor compacte SUV

Ze zijn een integraal onderdeel van het straatbeeld niet alleen van de Alpengebieden: compacte SUV als de Opel Mokka, Skoda Yeti of de VW Tiguan. Ze gingen de basis bandenmaat 215/60 R 17 H - die banden hebt de ingrediënten voor een winnaar in de auto motor und sport winterband-test (2016)? De resultaten in deze review.

2016/10/04 Thiemo Fleck, Gregor Hebermehl 4 reacties

Er lopen: Bridgestone LM-80 Evo, Continental TS 850 P SUV, de Dunlop SP Winter Sport 5, Goodyear UG performance SUV gen 1, de GT Radial Champiro WinterPro HP, de Hankook Winter icept evo², redelijke Star Performer SPTV, Nokians WR D4, met een nieuwe combinatie van Vredestein Xtreme S en goedkoop Westlake SW 658

Kortom, de meeste van deze SUV winterband van standaard personenauto's Winter profielen worden afgeleid. Eenmaal in SUV nauwelijks off-road kwaliteiten, maar zijn dynamisch op nat en droog asfalt, soepele werking en een lage rolweerstand, ruwe blokken maken weinig zin.

Continental TS 850 P SUV

Prijs per band: 185 EUR (nu kopen van Amazon)

Pro: Uitstekende winter en natte eigenschappen met een licht onderstuur behandeling en goede remmen en tractie waarden.
nadelen:
Lichte tekortkomingen bij het remmen op droog asfalt, luid lawaai van de weg.
conclusie: ten zeerste aanbevolen

Nokian WR D4

Prijs per band: 146 EUR (nu kopen van Amazon)

Pro: Bovengemiddelde winter eigenschappen, weerstand tegen aquaplaning, kluis, een korte remweg op sneeuw, natte en droge baan.
nadelen: Bij Mocha lichte neiging tot overstuur op sneeuw en nat, een beetje traag het stuurgedrag.
conclusie:
aanbevelenswaardig

Goodyear Ultra Grip Prestaties SUV gen 1

Prijs per band: 164 €

Pro: Overtuigende op winterse wegen, zeer betrouwbaar in de natte, goedmoedige in droge bochten.
nadelen: Op sneeuw met een nerveuze achteras iets vermoeidheid-gevoelig.
conclusie:
aanbevolen (onder voorbehoud)

Dunlop SP Winter Sport 5 SUV

Prijs per band: 164 €

Pro: Balanced rijprestaties op sneeuw, ongeslagen in de natte. Overtuigd op sneeuw, natte en droge asfalt met een goede bestuurbaarheid op een hoog niveau van grip.
nadelen: Iets besturing traag, zijn Prelligkeit duwen iets comfort.
conclusie:
aanbevolen (onder voorbehoud)

Hankook Winter icept evo²

Prijs per band: 126 €

Pro: Evenwichtig en veilig rijden op sneeuw, dynamische en toch direct rijstabiliteit op droog asfalt.
nadelen: Tekorten in de natte, bij het remmen en in bochten. Smalle grensgebied, onevenwichtige balans.
conclusie: afgeraden

Vredestein Wintrac Xtreme S

Prijs per band: 153 €

Pro: Veilig remmen op sneeuw, in de droge overtuigd van Vredestein met bijna sportieve prestaties.
nadelen: Duidelijke mismatch tussen bochten en tractie op sneeuw. Te lange remweg en een lichte overstuur op nat wegdek. Tekortkomingen in aquaplaning.
conclusie: afgeraden

Bridgestone Blizzak LM-80 Evo

Prijs per band: 157 €

Pro: gedragen uitstekende winter eigenschappen met eenvoudige beheersbaarheid, sportief stuurrespons en droog fatsoenlijke prestaties.
nadelen: Zeer zwak remmen en toegenomen belasting veranderen en aquaplaning vochtgevoeligheid.
conclusie: afgeraden

Westlake SW 658

Prijs per band: 74 €

Pro: Op een ietwat beperkte mate worden de prestaties vrij evenwichtig en meest gemakkelijk te controleren banden.
nadelen:
Matige tractie op sneeuw, lichte gebreken in aquaplaning. Product redactie deadline slecht beschikbaar vanwege importeur verandering tijdelijk.
conclusie:
afgeraden

GT Radial Champiro WinterPro HP

Prijs per band: 110 €

Pro: Een korte remweg op sneeuw, nette en veilige dynamiek op droog asfalt, zeer stille banden.
nadelen: Lange remafstand nat of droog. Onbetrouwbare op sneeuw, slechte aquaplaning preventie en een verhoogde rolweerstand.
conclusie: afgeraden

Star Performer SPTV

Prijs per band: 92 €

Pro: Goede en veilige werking met een korte remweg en goede rijstrook te wisselen veiligheid op droog asfalt.
nadelen:
Zeer slechte prestaties in de winter, ook zeer lange remweg en hoge belasting cyclus gevoeligheid op nat asfalt. Voor besneeuwde gebieden niet aan te raden lichte gerommel van een snelheid van 60.
conclusie:
voorwaardelijk aanbevolen

De individuele scores in de verscheidenen natte en droge-categorieën, alsmede de algemene resultaten laten zien dat we in de galerij.

Voor de winter bandentest 2016 met 100 wielen naar het noorden van Zweden

Voordat de 40-ton al op velgen gemonteerde banden completeren een uitgebreide beddengoed procedure. Voor betrouwbare meetresultaten over het loopvlak opruwen door terughoudende rijden op droge wegen. Dus mogelijke release agent resten zijn verwijderd die nodig zijn in de productie van sommige banden voor veilige vrijlating van de vatbare vorm zijn. Smeermiddelen die kunnen maken voor gladde verrassingen niet alleen op sneeuw op het eerste. worden teruggetrokken naar alle wielen, elk van de twee test-Mocha al 1.200 kilometer meer op de teller.

Wat volgt een week later en 2.400 kilometer verder naar het noorden op sneeuw en ijs, is een zware baan voor mannen en mokka: accelereren, remmen en laterale krachten. Alles totdat de gegevens honger van de test Auto Motor und Sport ingenieur is voldaan. Tegelijkertijd wordt de behandeling uit te voeren: op de kronkelende berg en dal spoorweg testbaan onder andere rondetijd en rijveiligheid. Zwakke punten worden onthuld.

Het resultaat: Top op sneeuw zijn Bridgestone, Conti en Goodyear; Hankook, Dunlop en Nokian zijn dicht achter. Zelfs GT Radial en Westlake worden aanbevolen met weinig beperkingen. Met een significante wanverhouding van de overdraagbare langs- en dwarskrachten echter de Vredestein kan de testers overtuigen: Voor gewone remmen en goede grip van de banden slippen hoeken onverwacht buiten de verhouding van lengte tot dwarsgroeven moet dringend hier herzien. Er is geen aanbeveling voor winterse omstandigheden er voor de goedkope ster performer.

Auto Motor und Sport winterband-test 2016 Foto: Dino EiseleTest, compact. Het materiaal voor onze winter bandentest reist op een 40-tons speciale vrachtwagen door half Europa.

Nogmaals, 2300 kilometer verder naar het zuiden gaan we verder met de tests op natte banen. In aanvulling op de kwaliteiten op sneeuw goede winterbanden hebt hier te bewijzen: Conti, Dunlop, Goodyear en Nokian liggen ver in de hoofdrol. Tijdens de eerste drie genoemde hun punten met een korte remweg, het verzamelen van de beste bochten en veilige behandeling, de Nokian tellers voor kleine opnames bij het remmen en in bochten met een superieure weerstand tegen aquaplaning. Acceptabel ploeg Vredestein, Hankook, GT Radial en West Lake door het water, de mengsels van Bridgestone en sterspeler ontbeert de beet.

gewogen totaalcijfer als sneeuw en natte drie gelijke - - De beproeving van droge sporen ronden het resultaat: kortste remweg en zeer veilig rijgedrag Nokian domineerde de droge stand, Vredestein en Conti volgen. Zelfs de ster performer troeven en geeft samen met de winter banden van Goodyear, Dunlop en Hankook heel overtuigend prestatieniveau. Met detail zwakke punten in individuele disciplines Bridgestone, GT Radial en Westlake al het tempo van de kopgroep niet kan houden.

Auto Motor und Sport winterband-test 2016 Foto: Dino EiseleUnter controle: de temperaturen.

Welke band wint de race? Natuurlijk, de beste met de algehele prestaties. Deze balans op alle oppervlakken sommige zijn nog een lange weg te gaan, maar de buitenstaander van gisteren, Westlake of GT Radial, kan vertragen tot een aanbevolen niveau in het middenveld aanpak werk: de vaak niet overtuigend in de winter Hankook komen samen met Bridgestone en Vredestein al heel dicht naar de top groep.

Aan de voorzijde, maar de lucht is dun en de vermogensdichtheid hoog: slechts drie tienden van elke afzonderlijke Goodyear en Dunlop van de testwinnaar Nokian komt dicht bij de leiders zelfs tot twee tiende. Na meer dan 10.000 testen en transport kilometer is een zeer uitgebalanceerde prestaties front: Conti TS 850 P SUV.

Legering in spanning - de wielen in de test

Als auto motor und sport winter bandentest nobel maar robuuste Borbet wielen van de types CW2 en CW4 kwam in grootte 7J x 17 inch worden gebruikt. De bouten optica en rechte geleider spaak geven de 17-19 inch deliverable CW2 wiel (links) een cachet. Als alternatief versie die gebruikt wordt in "Hyper Rim gepolijst" varianten in "Black Red Line" en "Black Rim gepolijst" te hebben. De CW4 wiel (rechts), hier in zilver wordt in de Borbet Undercut werkwijze, een werkwijze waarbij het verre naar buiten getrokken dubbele spaken nauwkeurig geoptimaliseerd te verlichten en dynamiek. Ook de CW4 wiel is verkrijgbaar in de maten 17 tot 19 inch, in een aantal vier- en vijf-hole versies en in vijf aantrekkelijke kleuren ontwerpen. CW2- als CW4 wielen zijn er in de winkels van rond 157 euro per stuk. Meer informatie op www.borbet.de.

Hoe wij testen

, Voor zover mogelijk om de testresultaten te verzekeren, uitgevoerd alle tests meer dan eens. De beste banden van een test krijgen een maximum van tien punten. De behandeling op besneeuwde, natte of droge baan een evenwichtig, veilig rijgedrag leidt tot een optimale indeling. De rolweerstand wordt bepaald door twee onafhankelijke rollenbank in overeenstemming met de EU-regelgeving. Kortom, de producten getest banden ook stroomafwaarts proefaankopen worden vergeleken in willekeurige hertesten. Aanzienlijke afwijkingen van het testpatroon resultaat in de uitsluitingstest - gecombineerd met geschikte rapportage. Producten mogen niet in de tijd om te controleren op de markt, kan de ratings alleen worden verstrekt met reserveringen.

bandenmaat

De bandenmaat 215/60 R17 H / V past ook Audi Q3, BMW X3, Jeep Compass en Patriot, Mitsubishi ASX, Juke, X-Trail en Qashqai, Subaru Legacy break, XC70, VW Tiguan en Mercedes GLA.

Conclusie: Weer Winter?

Klimaatverandering is aangekomen in de band. Waren winterbanden Jaren geleden, bijna alleen het beste op sneeuw en ijs voorgeschreven tractie, ze lijken vandaag de dag meer dan decathlete in alle winterse omstandigheden, waar in koude regen, sneeuw en smeltende sneeuw, maar ook op droge wegen bij hoge snelheid. En zij zullen rustig rollen en verbruiken minder brandstof. Wie gelijkmatig toont topprestaties in alle disciplines is de winnaar. Bijna voorbeeldige creëert in deze test van Conti, die nauwelijks kan onderscheiden van haar concurrenten op deze manier.

Auto Motor und Sport winterband-test 2016 Foto: Dino EiseleFür directe band vergelijkingen nodig zijn frequent verwisselen van banden.
Deze winter banden die we hebben getest
Bridgestone Blizzak LM-80 EvoKoop nu bij Amazon
Continental TS 850 P SUVKoop nu bij Amazon
Dunlop SP Winter Sport 5 SUVKoop nu bij Amazon
Goodyear Ultra Grip Prestaties SUV gen 1Koop nu bij Amazon
GT Radial Champiro WinterPro HPKoop nu bij Amazon
Hankook Winter icept evo²Koop nu bij Amazon
Nokian WR D4Koop nu bij Amazon
Star Performer SPTVKoop nu bij Amazon
Vredestein Wintrac Xtreme SKoop nu bij Amazon
Westlake SW 658

Ook de ADAC testte 28 winterbanden en zeven all-season banden

Deze laatste zijn altijd beter. Zij hebben ook tijd en geld besparen. Maar wat ze doen in de sneeuw? Zelfs met de winterbanden slechts drie modellen te bereiken top marks. (Het is hier gedaan om ADAC winterbanden test).

In de banden van de lagere middenklasse (bandenmaat 225/45 R17) ervan overtuigd dat de ADAC testers in de "verplichting" slechts één model: Dunlop Wintersport 5 voldoet aan de strenge eisen beste. In de kleine auto dimensie (185/65 R15) stond van de 15 geteste modellen Two: The Goodyear Ultragrip 9 (totale score van 2,2) zorgt voor een laag brandstofverbruik en de Michelin Alpin A4 (Grade 2.3) hield met de minste te dragen.

Volgens de ADAC, de vraag naar all-season banden ongebroken: Volgens een studie van de Automobile Club 18,5 procent van de autobezitters rijden in Duitsland voor all-season banden, zou 36 procent waarschijnlijk besluiten bij de volgende aankoop voor all-season banden. Niet verrassend, hoe groter de auto, hoe lager de bereidheid om toevlucht te nemen tot all-season banden. Maar de auto-club trekt een duidelijke conclusie: "Een all-rounder, in alle seizoenen biedt een betrouwbare wegligging de test werd er niet is," zei de testers nadat ze duurde zeven modellen van formaat 205/55 R17 onder de microscoop (voor alle-seizoen bandentest 2016 de afmeting 215/60 R17 door Auto Motor und Sport, het gaat hier). Maar de ratings werden vergeleken met all-season banden testen in 2014 deels beter: Minstens twee modellen erin geslaagd een "bevredigend", en kan dus worden aangeduid in deze categorie als winnaar. Aan de voorzijde eindigen met een nota van 3.4 van de Michelin Cross Climate XL: 3.4 (goed voor droog, nat, het brandstofverbruik en slijtage, zwak op sneeuw) (en de Vredestein Quatrac 5 gut: een relatief laag brandstofverbruik, en zwak in droge nat).

De volledige resultaten van de ADAC winterband testen in 2016 en de ADAC-season banden testen in 2016 is te vinden in de galerij.