Mercedes SLK als een gebruikte auto: Je moet voorzichtig zijn bij het kopen

17 jaar geleden, de Mercedes SLK op de markt kwam - 's werelds eerste auto met Vario dak. Vanaf de eerste serie werden R170 311.000 exemplaren gebouwd. Het bereik van de gebruikte SLK is enorm. Waard om te kopen?

07.01.2013 Claus Mühlberger

Voor een ontspannen Cabrio rondleidingen door de 136-hp entry-level motor, een twee-liter stofzuiger is voldoende. Mocht het gaan goed vooruit en de 2,3-liter supercharged motor liep. 193 hp waarborgen stevige aandrijving (7,2 seconden van nul tot 100 km / h). De consumptie van minder dan tien liter zijn heel realistisch, duurzaam en zuinig in beide viercilinders in het onderhoud zijn ze ook. Zelfs de compressor vertoont geen abnormaliteiten met betrekking tot de stabiliteit.

De 3.2-liter V6 in atmosferische biedt nauwelijks betere prestaties dan de turbocharged vier-cilinder, maar arriveerde te schaamteloos in het verbruik. Een raket is de 32 AMG met 354 pk - de hoge prijs.

wenk193 pk viercilinder harmonieert perfect met de SLK. Prestaties freaks met grote portemonnee te halen de 354 pk sterke V6.

Mercedes SLK - Vario dak opent in 22 seconden

Het midden van de jaren negentig was Mercedes op het vouwdak in de hoofdrol. In 22 seconden verdwijnt het vouwdak dankzij elektrohydraulische hulpverleners romp, die dan maar biedt slechts 145 liter. De monteurs van het dak wordt beschouwd als solide. In het geval van storingen soms de microschakelaar onder verdenking. Vaak is het voldoende, de scharnieren vettig - en het schuifdak werkt weer.

Tip: Ongevallen met (gerepareerd) achterzijde schade kan problematisch zijn als het gaat om de vario-dak.

Heldere kleuren INFIT druk op de prijs

Liefhebbers van een kleurrijk interieur kwam op Mercedes al tien jaar geleden hun geld. Onder de naam Designo interieur individualisering boden ze. In overeenstemming met de geest van de tijd, waren er zo helder rood lederen stoelen of turquoise center consoles. Dergelijke exemplaren zijn zeldzaam, maar hebben vaak gunstig.

Tip: Airconditioning is gunstig zelfs in een cabriolet - en was in eerste instantie alleen als een extra, evenals de verwarmde zetels. Koper betaalt dan ook veel aandacht aan apparatuur in detail.

Mercedes SLK - veiligheid en beschikt over weelderige alleen in nieuwere modellen

Veel vanzelfsprekende veiligheid vandaag kenmerken Mercedes zou kunnen worden gebruikt om extra te betalen. Zij-airbags ongeveer kost 750 tekens. Van de compressor 230, de tractieregeling ASR was tenslotte standaarduitrusting. maar het ESP gehouden 2.000 feeder tot na de facelift per jaar.

Tip: Ondanks een korte wielbasis en achterwielaandrijving, wordt de SLK ook dapper vechten met sneeuw - maar alleen met verse sneeuw banden.

conclusie:

Open-top rijden zonder wroeging, en tegen een redelijke prijs. De Mercedes SLK is de eerste keuze als een gebruikte auto. Vanaf 6.000 euro, zijn er goed onderhouden auto met redelijke kilometerstand. De monteurs van de Mercedes SLK laat geen zwakke punten, en de roest preventie was goed. Toegegeven, zo snel als een Porsche Boxster dezelfde leeftijd, de SLK fladdert geen doorgaand verkeer. Maar de Mercedes is aanzienlijk meer betaalbaar vooral in onderhoudskosten.

Meer over Mercedes SLK