Restauratie: Auto Union 1000 SP Roadster – Wit Love

Kan wat eens was, blijf voor altijd? Natuurlijk niet. Daarom herstelde Bernd Pohlmann's droomauto hij al ging als student.

13.04.2007 Thomas Wirth Powered by

Niemand, maar niemand wilde het op het moment, de stinkende, roken, lang noodlijdende tweetakt DKW. Begin jaren zeventig gaf ze nauwelijks van de eigenaren vrijwillig genade: wie degene die meestal geen keus had gereden.

De DKW passen perfect in de student begroting

Nauwelijks een auto kwam goedkoper te onderhouden. Zelfs een keer trouwe systeem tweetakt fans hadden al lang geheroriënteerd na Audi in 1965 gehad, als opvolger van de meer geluk losser tweetakt DKW pionier. En naarmate meer en meer Audi-modellen gingen de straat op, de DKW rolde hoe sneller de zijlijn.

"Voor 30 punten, was er al een 1000 S", Bernd Pohlmann, op dat moment student bouwkunde in Hannover herinnert. Dat past goed in smalle budget. En zo waren er momenten waarop Pohlmann maximaal zeven DKW dezelfde tijd. Zijn vader had gezworen het merk: de late jaren vijftig kwam hij met een herrezen goedkeuren vooroorlogse Reich klasse thuis. Het was de eerste auto van de familie.

Maar zijn tweetakt Armada, ondanks het voormalige topmodel 1000 S, die bij hen waren, bood hem slechts beperkte voordeel. Voor de echte fun, dan Bernd Pohlmann was veilig, maar een 1000 SP Roadster zou kunnen bieden.

Nieuwe auto's als Geldvernichter

Met dit type DKW had geprobeerd 1961-1965 aan de verheven Amerikaanse lichaam mode te volgen en clip een eigen technologie geschikt niveau. Het resultaat was een DKW, die op Ford Thunderbird had geschilderd, maar in plaats daarvan blafte met rijke V8 slang in rauwe tweetakt dialect.

En hij was duur, hoe Bernd Pohlmann zegt. Want als de 1000 Sp was in de showrooms, de vereiste 10.750 Mark zelfs hoger dan de prijs van een Opel Captain - een luxe saloon met dubbele cilinders.

Dus alleen 1.640 klanten gekozen voor de twee-getimede Roadster, en maar liefst 5040 koos de coupe. Ze zijn allemaal verloren veel geld snel. Bernd Pohlmanns geschiedenis bewijst het: In 1971, nam hij toen hij ontdekte 1000 SP Roadster. 1100 Mark hij betaalde, past verdiend rijden taxi's, voor de toen pas acht jaar oude auto - een volle tien procent van de aankoopprijs. Had zo'n daling voorraad vandaag zou kosten 3.000 euro per 1999 Audi TT Roadster.

In plaats daarvan verkoop: Wacht tot de tijd komt

Pohlmann reed met zijn 1000 SP tot het decennium ten einde liep: In het dagelijks leven en op vakantie, herstelde hij het en kocht onderdelen toen hij goede bronnen. Op 13 december 1979 meldde hij hem en duwde hem in een schuur. Verkopen? Geen gedachte eraan. Het zou waarschijnlijk heel moeilijk zijn geweest om een ​​belanghebbende voor verbruikte converteerbare vinden. Maar op een gegeven moment, zijn denken is zijn tijd. Ze kwam, maar het duurde.

Vandaag Bernd Pohlmann is 59 jaar oud, test engineer en taxateurs in de Automotion. En in zijn gerestaureerde 1000 SP go - "maar alleen"Hij zegt: "als het niet regent." Rust hij heeft gezien in zijn exemplaar al genoeg. Pohlmann's eens weelderige DKW Fleet is al lange tijd aanzienlijk verminderd, benut hij ze gesloopt, weggegooid. "Maar de kelder"Dus de beoordeling, "was altijd vol met onderdelen."

Overzicht: Restoration
  • Auto Union 1000 SP Roadster pagina 1
  • Restauratie: Auto Union 1000 SP Roadster pagina 2