Pirelli wil 2018 zes blends: Meer vrijheid in de bandenkeuze?

Pirelli wil een zesde compound voor 2018 Alles wijst erop dat een Ultra-Ultra zacht is. Ook is een vrije keuze banden besproken. Naar verluidt maar zorg dwarse Pirelli zelf en Mercedes.

2017/04/11 Andreas Haupt

De bandentests 2018 zijn bijna voltooid. Sauber testte twee dagen om Pirelli na de GP Mexico. Force India een dag. Na de race in Brazilië McLaren is er nog steeds. Na de seizoensfinale in Abu Dhabi alle teams reizen dan samen voor twee dagen met een auto. In Abu Dhabi, zal Pirelli ook alle banden verbindingen voor de 2018er seizoen voor de eerste keer. De constructie had de Italianen al op 1 september, gedeponeerd bij de FIA. De mengsels hebben de datum 1 december.

Meer tracks, meer banden

Het is geen geheim dat Pirelli wil graag een zesde compound bak gedurende 2018 de 21 routes beter te dekken. Er moet een set, die is zelfs zachter dan de ultra-zachte banden zijn. Bij de andere mengsels van de bandenleverancier ook een stap zachter gaan. "De nieuwe banden en de zachtere blends zijn hard nodig," zegt hij van een team. Een stem van een ander team is: "Een stap zachte al genoeg."

Via een andere compound en algemeen zachter rubber hoopte Pirelli meer variatie in de strategie terugbrengen. Het doel is om een ​​variatie tot stand tussen één en maximaal drie stops.

Kimi Räikkönen - GP Mexico 2017 Foto: sutton-images.comIn Mexico de meeste piloten zoals zo vaak kwam dit jaar met slechts één halte door.

Als je rijdt met hardere mengsels moeten wegkomen met het verwisselen van een band. Wie is er niet te conservatief, maar niet al te agressieve moves om te komen met twee haltes door. Wie neemt de allerweichsten mengsels moeten tot drie keer draaien in de doos. Pirelli is zich bewust van de ernst van de taak. Vooral omdat meer veranderingen banden altijd worden geassocieerd met het risico van vast te zitten in het verkeer. Of dat zelfs vastgelopen een schroef in de uitwisseling.

Vrije bandenkeuze in de discussie

Zelfs een zesde band verbinding is niet verankerd in het sportief reglement voor de 2018 De Strategy Group wordt gezegd te hebben reeds hun OK gegeven op een eerdere vergadering. Er zijn nog steeds zit naast de teams van Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren, Williams en Force India, de houder van de rechten en de FIA. Een technische werkgroep wijdde zich vervolgens de voors en tegens. Zoals u kunt horen, zonder te kunnen instemmen.

Pirelli en de FIA ​​kan de nieuwe banden door te drukken, maar alleen tot 31 december. Eerder zou het moeten zo laat worden gebruikt in het seizoen, noch de toestemming van alle teams. Een regel verandering ten opzichte van het voorgaande jaar maakt het mogelijk. "We hebben 2017 tien mengsels ingevoerd. Vijf, zijn we nu rijden en de veiligheid van vijf back-up banden, "Mario Isola verklaart.

wordt ook gesproken over nieuwe orde regels. Tot nu toe, kan de teams per bestuurder 10 van de 13 dossiers te beslissen. Drie band sets bepaalt Pirelli. De Italianen geef jezelf geopend. "We moeten in ieder geval bij de twee duty banden blijven voor de race als een team gespeculeerd," zei Pirelli's racing manager. Om nachzuschieben. "Voor de vrije keuze van de banden, zou het gebied nog meer te delen. Topteams zou moeilijker verbindingen bestellen en nog steeds in Q3. In de race zouden ze duidelijke voordelen hebben dan. "Dat klinkt alsof Pirelli eigenlijk tegen. Niet alle in de paddock eens. "Force India, Renault en McLaren kon kom van Q3 met zachtere mengsels één van de teams."

Er wordt gezegd dat Pirelli zou verzetten tegen het idee. Uit angst voor beschadiging van de reputatie, moet een team poker te spelen in de qualifiers en draai in de race na twee of drie ronden aan de pitstop. Daarnaast is het veiligheidsaspect overheerst. In principe zijn alle de banden om te gaan met elk type circuit. Dus, bijvoorbeeld, de ultra zachte op Silverstone mag geen gevaar voor de veiligheid zijn.

De 2018er auto's, maar nog sterker worden bestuurd met hoge waarschijnlijkheid. Barsten banden kon brengen in de problemen Pirelli. Mercedes heeft naar verluidt een bondgenoot. Ferrari, is echter om keuzevrijheid te bepleiten. Waarschijnlijk omdat de Italianen in de afgelopen jaren hebben opgebouwd meer volwassen wagens. Werd op de race zondag in Mexico gehoord, het onderwerp is nog steeds op de tafel. De strategie groep moet ten minste één keer opnieuw worden gesproken over het verlichten van de bandenkeuze.