Schmidt F1 Blog: De grens in 2018 na botsingen

Max Verstappen blijft ondanks zijn jonge leeftijd al op het niveau van Vettel en Hamilton. En in 2018 zal hij van meet af aan een auto te winnen. 2018 Michael Schmidt verwachten dan ook een verhoogde kans op een ongeval aan de top.

2017/11/05 Michael Schmidt 8 reacties

Daarom weggelaten vierde zijn vierde wereldtitel Lewis Hamilton, omdat hij vermoedt dat hij moet wachten voor de vijfde misschien een beetje langer? En Sebastian Vettel was zo gefrustreerd vermoedelijk om dezelfde reden dat de onmogelijke missie, omdat de Japanse GP titel campagne is geworden, zoals verwacht, niet in Mexico.

Als een gouden kans is gemist. Wie weet als ze zo snel terugkomt. Dit was de twee belangrijkste acteurs op de GP Mexico pas echt duidelijk. Max Verstappen heeft eindelijk een winnende auto. En hij won twee van de laatste vier races. En zelfs superieur. En Verstappen stijl: compromisloos, brutaal, onberispelijk.

Wereld titel gevecht in 2018 is aroud

Red Bull zal niet meer terugkeren in 2018, terwijl weg de eerste helft van het seizoen. Het enige vraagteken is de Renault-motor, nog steeds varieert tussen goed en kwaad. Sinds volgend jaar, bloeiende ons een drie-strijd die iedereen zal bevallen behalve misschien Hamilton en Vettel. Omdat ze een tegenstander te krijgen die is onvoorspelbaar.

Ze hadden de laatste in een duel met Verstappen dat hij een schot voor de boeg in deze discipline insouciance sluwheid en risicotolerantie te vinden. En, hoewel hij slechts bestreit zijn derde Formule 1-seizoen, Vettel en Hamilton, maar al hun elfde.

Lewis Hamilton vs. Max Verstappen - Maleisische GP 2017 Foto: sutton-images.comIn dit jaar Hamilton en Vettel bewogen in een duel met Verstappen terug meestal.

Verstappen rijdt alsof hij in de karting waren nog steeds, zegt tv-expert Martin Brundle. Dat kan gaan verkeerde momenten. maar zelden gaat het mis. Integendeel. Wanneer Hamilton, Vettel en Verstappen drieën draad de eerste drie bochten, maar een ongeschonden komt. En zelfs bij de top.

"Gelukkig," zegt Brundle. "Verstappen," antwoordt Red Bull motorsport directeur Helmut Marko. Ik geloof ook dat dit is geen toeval. Niemand onderzocht het duel als de "gekke" Nederlander. En toch komt hij vaak met een hele huid dan anderen.

Verstappen met een goede timing bij het inhalen

Zelfs als hij is zelfs de schuld als bij de botsing met teamgenoot Daniel Ricciardo in Boedapest. Ricciardo stapt uit, Verstappen rijdt op. Zijn inhalen bijna alle getimed uitstekend. Max ingehaald op punten of lijnen met die niemand verwacht.

we nemen de start crash in Barcelona, ​​Spielberg en Singapore out tijden. Alle drie keer nam Verstappen een meer passieve rol en al drie keer het gebeurde vóór de eerste bocht correct werd omzeild.

In Barcelona schoof Valtteri Bottas de Ferrari van Kimi Räikkönen in de Red Bull. Thuis in Oostenrijk Daniil Kvyat verrekening van een kettingreactie die ook Fernando Alonso getrokken om vernietiging. In Singapore schroefdraad Raikkonen één, omdat hij te vroeg naar rechts verplaatst. Verstappen was lang weg uit het gas weer uit de val te krijgen.

WK-favorieten terugtrekken in een duel

Voor mij, het geeft de indruk dat durf wint meestal. Verstappen is wedden dat de anderen met pensioen gaan. Als Vettel zij houdt in Mexico toen Verstappen valt hem aan in de buitenbaan, snijdt hij zijn banden. Dan zijn voorste vleugel eveneens gelijk volledig gebroken, als curve later in contact met Hamilton.

Massa vs. Verstappen - GP Italië 2017 Foto: xpbMassa gehouden in Monza het. En dan crashte.

De Mercedes stuurprogramma kan ook een grotere straal van de kromme 3 om nog verder te duwen buiten de Red Bull over, maar deinsde, belemmerd aangezien Verstappen dit nummer. Waarschijnlijk met volledige berekening. Hij heeft dus duwde Vettel in de Mercedes.

Wat verbaast me: Vettel en Hamilton eigenlijk zou moeten weten dat wanneer Verstappen van de aanval van buitenaf methode heeft. Zoals met Juan Pablo Montoya eerder. Michael Schumacher heeft opnieuw en opnieuw gevallen voor.

De truc niet alleen wanneer de man is schokken op de binnenste baan. Net als Felipe Massa in de eerste chicane in Monza. De Braziliaan had niets gedaald van Verstappen en reed hem de banden plat. Massa maar had minder te verliezen dan de WK-kandidaten.

Strengere bandages in de World Cup Duel 2018

Als volgend jaar de top drie sterren te nemen van het begin tot de wereldtitel, harder zelfs in het duel verbanden worden toegepast. Want dan gaan allemaal naar het duel op voet van gelijkheid. En omdat Verstappen gepolariseerd ook onder collega's. Volgend jaar het gaat om de vraag wie is top hond in de World Cup grasmat.

Ik wed dat zien we meer dan een botsing tussen de drie in 2018, net als in de dagen van Ayrton Senna, Alain Prost, Nigel Mansell en Nelson Piquet. Daarom wil ik ook Fernando Alonso. Ook vechten tot de laatste kogel, net als het duel met Hamilton heeft laten zien. In dit geval, zelfs zonder botsing. Omdat het momenteel nog steeds Alonso alleen voor de galerij.