Pikes Peak 2013: Loeb verstoven Summit Records

Sebastien Loeb heeft niet alleen won de legendarische berg race op Pikes Peak dit jaar. Met zijn Peugeot 208 T16 van de rally recordkampioen heeft de voormalige record op de eerste poging verpulverd.

2013/07/01 Tobias Grüner

Pikes Peak is geschreven sinds 1916 geschiedenis van de motorsport. Voor een nieuw hoofdstuk gemaakt op zondag (30/06/2013) Sebastien Loeb. De WRC kampioenen geregistreerd voor de eerste keer zijn debuut in de met sterren bezaaide lijst van winnaars van de traditionele evenement één waarin er legendarische namen als Michele Mouton, Ari Vatanen en Walter Röhrl. En de Elzas deed het met stijl.

Voor zijn eerste start op de 4301-meter hoge top heeft Peugeot een 875 pk monster genaamd 208 T16 tot zijn beschikking geplaatst. De brute combinatie van het Franse Le Mans kunst in een monsterlijke compacte auto pakket bleek onverslaanbaar te zijn. Terwijl de lokale bevolking nog steeds verbaasd hoe Peugeot uitspreken, Loeb had de bijna 20 kilometer lange route al in een recordtijd achter gebracht.

Nieuw Loeb record op Pikes Peak

8: 13.878 minuten verpulverd Fransman al de beste tijden die ooit zijn opgezet eerder naar de beroemde Summit Rocky Mountains. Ter vergelijking, het vorige record, in 2012 door de Nieuw-Zeelander Rhys Millen, was 09:46 minuten. Dit jaar heeft de Hyundai-piloot met de 156 bochten naar de top, immers, in 9: 02.192 minuten. 49 seconden langzamer dan Loeb - maar nog steeds goed genoeg voor de tweede plaats innemen

"Je kunt zeggen dat we vandaag de dag gevochten, allemaal slechts voor de tweede plaats," zei Millen dan. "Mijn duel in training bij Romain Dumas was het zeer dichtbij. Maar dan moest hij helaas met pensioen te gaan met een motorstoring net na de start. Sinds ik Sebastien tijd toch niet kon verslaan, heb ik geen risico's nemen. Men moet buigen voor Loeb en Peugeot. Het is gewoon ongelooflijk. Wanneer zal het te raken? Misschien nooit. "

Loeb sneller dan Peugeot simulatie

Loeb zelf was begrijpelijk tevreden met zichzelf en de kracht van zijn sportartikelen. "Dat was aan het einde van een echt goede run," de voormalige gymnast grijnsde. "Ik had niet echt verwacht met een tijd onder de 8:15 minuten .. Daarom, 08:13 min. Fantastisch. Voor de start ik wist niet of om volledig te vallen of gewoon een back-up alleen de overwinning. Uiteindelijk heb ik besloten om voor te gaan om volledig te gaan tot het uiterste. "
 
Met succes. Het nieuwe record prijsonderbieding zelfs de Peugeot simulaties die niet voor een tijd onder 8:15 min worden gehouden. Mogelijk. Een beetje geluk, maar was er ook: Op zondag was het weer als Loeb ventilator. Kort na de auto's van de Unlimited klasse de top had bereikt, begon het te regenen op de Colorado. Een lokaal gezegde luidt: "Je rijdt op Pikes Peak net zo snel als toegestaan ​​door de bergen."

Anders, echter, ging alles volgens plan: "Met uitzondering van het weer, maar er was geen storende momenten", zei Loeb later. De techniek van zijn Peugeot 208 T16 in het bezit van de testritten op de Franse Mont Ventoux naar de grote finale op Pikes Peak zonder enige problemen.

Loeb in de voetsporen van Vatanen

Met de overwinning en het record Loeb steeg in de voetsporen van Ari Vatanen. De Fin had in een omgebouwde 405 25 jaar geleden won op Pikes Peak. De recordtijd op het moment: 10: 47.220 minuten. Ter verdediging Vatanen, moet echter worden opgemerkt dat het pad naar de top in 1988 nog niet was geplaveid.

In onze galerie hebben we weer de beste foto's van Loeb triomf en tonen u de merkwaardige metgezel van haar concurrenten.

Meer over Peugeot 208