24-uurs race van Le Mans in 2017 (derde kwalificatieronde): dubbele pole voor Toyota – Porsche in reeks twee

De eerste lancering plaats was reeds vastgesteld in de tweede kwalificatie Toyota. In de laatste training maakte Kazuki Nakajima een dubbele geleiding het. Porsche lanceert gesloten vanaf de tweede rij in de missie 19 titels.

15/06/2017 Andreas Haupt Powered by

De echt grote spektakel bleef uit in de laatste training voor de 24-uurs race van Le Mans 2017 De meest opwindende minuten in het laatste kwalificatie vond plaats aan het begin. De twee Porsche 919 Hybrid en de Toyota TS050 met het nummer 8 en 9 ging onmiddellijk na zijn vrijlating door de wedstrijdorganisatie om hun uitgangsposities voor de marathon de klok te verbeteren twee keer.

Porsche met technische problemen

Het absolute record, in de tweede kwalificatie door Kamui Kobayashi in de Toyota TS050H met startnummer 7, zonder schommelen. In ruil daarvoor, Kazuki Nakajima verhoogd en zijn Japanse landgenoten dubbele pole voor de 24-uursrace van Le Mans in 2017. De snelste tijd van de zus auto's ontbraken 2.337 seconden. Voor Toyota is het na 1999 en 2014, de derde keer dat een gevist de pole position.

Rivaliserende Porsche hoort op de tweede rij. In de derde kwalificatie van beide 919 hybride verbeterd. Na een kwalificatie poging de ploeg uit Weissach Toyota verschoof de focus op ras voorbereiding. Echter, een technisch voorval plaats: Ongeveer 50 minuten voor het einde van de sessie gerold Porsche 919 Hybrid met Brendon Hartley het stuur (auto nummer 2) zonder jacking off. Technici overgegaan tot de uitgifte van de vier-cilinder turbo. De motor temperaturen werden te ver klom naar de top. De Nieuw-Zeelander kon niet redden met pure elektrische energie om zijn racewagens pit. Voor deze, de accu's stegen flink land niet sterk genoeg. Hartley kwam tot stilstand, zal worden gesleept naar het had 919 hybride in Indianapolis.

Oreca domineerde in LMP2

De stemming Porsche was voldaan na de vrije training en de eerste kwalificatiesessie. In de derde kwalificatie we nog getraind bandenwissel en onderzocht in de late avonduren in het donker, wanneer is het juiste moment voor welke van de drie Michelin-mengsels. Zeg: Wat zijn de overgangsfasen tussen soft, medium en harde banden? De uit substantieel van invloed op de tactiek. Een langzame lek in een run door André Lotterer kost een beetje trainingstijd.

Nicolas Lapierre was succesvol in de derde en, volgens deskundigen zwakste bezette Toyota inderdaad een sprong in de tijd, maar meer dan een vijfde plaats was niet genoeg. Residu: 3.834 seconden. Achter de raceauto Bykolles geplaatst. Na de eerste kwalificatiesessie, Oliver Webb, Dominik Kraihamer en Marco Bonanomi was nog te doen achter een LMP2 race auto.

Het gebied van Le Mans Prototypes 2 domineerde de auto met een chassis van Oreca als bij de pre-test. Ze namen de eerste zeven plaatsen in de klas. Concurrentie van Dallara, Ligier en Riley Mulitmatic lijkt bijna geen kans. De LMP2 raceauto moet minimaal 930 kg wegen en zijn voorzien van een motorunit Gibson (vier-liter V8).

Ford is eindelijk Gas

Veel beweging was er in de LMGTE. Porsche, Ford, Corvette en Aston Martin om beurten in de GT-klasse voor professionals aan de top. Met de beste einde voor de Britten. Darren Turner (startnummer 97) umkurvte de 13.629 km lange spoorlijn door een goede twee tiende sneller dan teamgenoot Richie Stanaway in de zus auto Vantage GTE. Tussendoor James Calado duwde de Ferrari 488 GTE. De Italianen gehouden in de kwalificatie lange rug en viel tot de laatste minuten. Sam Bird bevestigd op de vierde plaats in de LMGTE de Ferrari Pace.

Zelfs Ford uiteindelijk gaf meer gas tot een bescheiden snelheid in de voorgaande sessies. Ryan Briscoe werd vijfde in een klasse Ford GT (startnummer 69), de Corvette met de 63 en de Porsche 911 RSR met 92 achter. De intervallen beloven spannende en intense duels meer dan 24 uur: de 13 auto's in de LMGTE Pro scheidden slechts 1,8 seconden. Tot op heden, ACO en de FIA ​​niet vooropgezette de Balance of Performance. De laatste wijziging van 9 juni. Naar aanleiding van de resultaten van de inleidende test.