Maak cup KTM X-Bow Battle: Hoe gaat u naar de autosport

In de KTM X-Bow Battle gaat het meestal met de purist sportwagens als onderdeel van Porsche Alpine Cup round. Alleen aan de Adria Raceway branded Cup was een gast van de DTM.

27.04.2011 Anja Wassertheurer Powered by

"Je moet de dingen hun doel"Is de favoriete uitspraak van de sport auto-chef. Een motto dat zeker voldoet aan KTM in Mattighofen, Oberösterreich goedkeuring. Waarom anders zou de gehuisvest er klein maar mooi motorfiets en auto fabrikant vastbesloten om zijn eigen race-serie tot leven roepen enkel in het licht van de recente economische crisis met de KTM X-Bow Battle zou hebben.

Eigen merk trofee voor de KTM X-Bow

Wie bouwt compromisloze sportwagen, dus het credo van de goed racen affiene Alpen Landler, haar klanten bieden ook een omgeving die in dit kan worden gereden goed met hun eigen trainingspartner Sport heeft - relatief veilig en ongehinderd met erkende gewapend met radar guns verkeerspolitie nerveus trigger finger. En als de KTM X-Bow (gepaarde lichtgewicht koolstofvezel monocoque met een krachtige turbo motor en de achterwielaandrijving) vanwege zijn extreme ontwerp nu eenmaal slecht passen in de bestaande regelgeving, moest gewoon een aparte wedstrijd serie.

"Het was daarom belangrijk vooruit"Dus KTM X-Bow sales en motorsport directeur Georg Silbermayr "want we wilden klanten gewaardeerd amateursport bieden. tot karting dropouts en ex-professionals een platform dat is niet echt het doel van de KTM X-Bow Battle bieden." Als gevolg hiervan, de illustere namen beperkt tot de startlijsten van verdwenen net aan het einde van de eerste race van het seizoen, evenals de expliciet geladen KTM VIPs - zoals ex-skiër Hans Knauss. De 39-jarige Schladming verwierp de concurrentie tussen 1994 en 2003 in de Alpine World Cup circuit op borden in hun plaats, alvorens hij zijn liefde voor de autosport ontdekt in het jaar 2006.

Breng op smaak met gast start in de DTM

Dat liet Knauss genieten op grote schaal bij de Salzburgring voor excursies in de motorsport wereld van Porsche en Lamborghini samen met sportwagen chief Horst von Saurma de eerste van zes raceweekends van het jaar 2010. De Porsche Alpine Cup, de KTM X-Bow Battle gastoptredens in het kader van de zes raceweekends, geeft toe dat de nieuwe serie twee half uur training en de races. De eenmalige deelname mislukt met 1.190 euro, de nominatie voor de 12 races compleet seizoen met 4.790 euro.
 
Degenen die nog willen de openbare weg uitschakelen op delicate KTM X-Bow-Volant waarboven de gekroonde van de top Oostenrijkse Motorsport Hoogheid OSK met een predikaat organisatoren bovenop een speciale traktatie biedt Eenmaal per jaar de KTM piloten om het kaderprogramma beginnen Duitse Touring car Masters (DTM). Zowel in 2010 en 2011 op de Adria Raceway jaar bij Euro Speedway Lausitzring 17-19 June geloosd of afgevoerd races zijn niet inbegrepen in het kampioenschap en is daarom niet opgenomen in het seizoen-nominatie. Voor de Lausitzring race van de KTM X-Bow Battle in de DTM rond 1.500 euro wordt verwacht dat ze bovendien te wijten zijn in 2011th

KTM X-Bow Battle met drie klassen

Welke van de drie de aangeboden lessen, de bestuurder neemt af, echter, is niet relevant voor de bankrekening. Of rookie (voorheen klasse 1), Pro Am (voorheen klasse 2) of Unlimited (voorheen klasse 3) - de nominale vergoeding hier is net als identiek. goed in elkaar draaien. Op de evaluatie desbetreffende opdracht aan de individuele lessen worden uitsluitend beslissen over de technische specificaties van de auto. Standaard, modellen KTM X-Bow met 240 pk motor in een stemming zonder de noodzaak om een ​​minimale hoogte voertuig te tonen, vormen de basis en de rookie klasse worden toegewezen.
 
Sterke motor met maximaal 315 PS-Standaard, KTM X-Bow of de nieuwe, gesmoord met 35 millimeter lucht restrictor KTM X-Bow R mogen Pro-Am klasse starten. De categorie Unlimited is tot 375 pk auto's en de KTM X-Bow R zonder Restrictor geopend. Het papier volgens de machtsverhoudingen zijn dus duidelijk. Op de route van het geloosde op de Salzburgring in Most, op de Euro Speedway Lausitz, op Hockenheim, de Slovakia Ring en Brno race van het seizoen 2010 heeft laten zien, maar in de loop van de prestaties van de technologie in deze vlijmscherpe, naar echte Formule racer die doet denken aan milieu is vaak minder belangrijk dan de klasse van het totale pakket.

KTM X-Bow Battle is ontworpen voor amateurs

Met andere woorden: Wie gaat er in de race als amateur met een dergelijke krachtige, ABS-less 800-kilo vlooien moet eerst leren om te gaan. En dat valt samen met de zeer minzame productie-auto nu keer lichter dan met de gewapende en vaak veel agressiever optreden in het kielzog KTM X-Bow de Unlimited categorie. Om deze reden, en omdat de KTM X-Battle opzettelijk is ontworpen niet voor professionals, de organisator biedt de deelnemers de gelegenheid om de rij-inzet in de race weekenden te verhogen door middel van de aankoop van twee per 30 minuten extra trainingen. Kosten: 50 euro per stuk.
 
Zelfs op potentiële klanten die niet de eigenaar van een KTM X-Bow, heeft de fabrikant gedacht. Iedereen die spelen met de formule racer, maar wil niet hetzelfde te kopen kan het een race-ready productie auto te huren samen met fundamentele technische ondersteuning voor 5.000 euro per weekend. Eventuele zelf moet alleen noodzakelijke reserveonderdelen en monteur worden gestookt op KTM truck in de paddock -. Een vergoeding, natuurlijk.

KTM X-Bow Battle 2011

data:
29/30. 4.11 Salzburg ring (AT)
20-21. 5,11 Slovakiaring, (SK)
17.- 19. 6.11 DTM start Euro Speedway Lausitzring, (D)
1e / 2e 11,07 Euro Speedway Lausitzring, (D)
22-23. 7,11 Hockenheim, (D)
16-17. 9.11 Red Bull ring (AT)
7 / 08.10.11 Brunn, (CZ)

Artbauer Racing Days: vrij rijden met onze eigen voertuigen tot € 435, -
15 april 2011 Red Bull Ring, OOSTENRIJK
19 mei 2011 Slovakiaring, SLOWAKIJE
13 juni 2011 Red Bull Ring, OOSTENRIJK
, 08 juli 2011. Pannonia Ring, HONGARIJE
12 augustus 2011 Slovakiaring, SLOWAKIJE
01/02 september 2011. Pannonia Ring, HONGARIJE
      

Prijzen: De vermelding voor alle zes onder de Alpen Cup afgevoerd X-Bow Battle weekend met twee races per kost 4.790 euro. Individuele raceweekends slaan met 1.190 euro. De run in het kader van de DTM op de Lausitzring (19 17.- juni 2011) maakt geen deel uit van het kampioenschap en afzonderlijk geboekt te worden. Informatie: www.x-bow-battle.at

Meer over Abbot KTM X-Bow