Audi RS3 LMS: sportsedan voor TCR

De Audi RS3 LMS is de sterkste versie van de A3 modellenserie. De klant sport model, dat voornamelijk worden gebruikt in de verschillende TCR series, werd onthuld op de Paris Motor Show. We hebben de eerste foto's.

29/09/2016 Tobias Grüner Powered by

Audi rust zijn bod op het circuit te blijven. Na GT sport Audi R8 LMS en de make-serie model Audi Sport TT Cup is nu ook een race-versie op basis van de presenteerde ook in Parijs Audi RS3 Sedan. De strengere versie van de compacte sedan gaat onder de naam Audi RS3 LMS.

Audi RS3 LMS met een agressieve aero pakket

De vier sedan model is een volbloed raceauto. Vooraan schort kan luchtinlaten talrijke zichtbaar. De stroming weer afgevoerd aan de bovenzijde van de kap en de opening achter de voorwielen. Dit niet alleen koelen maar met massieve splitter ook netjes neerwaartse druk op de vooras.

Derhalve niet de achtersteven tractie, hoog op het kofferdeksel een krachtige vleugel die zich over de gehele voertuigbreedte verliezen. Op zoek naar een druk die hij krijgt steun van de diffuser aan de onderkant van de rok. Door de sterke stijging van de centrale achterste uitlaat ziet er een beetje waaronder bijna al verloren.

TCR model met minder pk's dan de productie-versie

Onder de verbrede en geopend om de wielkasten wordt 18-inch wielen met racebanden Course. De sterk naar buiten panelen ronden de agressieve aërodynamische pakket de draagstoel.

Terwijl een 2,5 liter vijfcilinder motor met 400 pk binnenkomt productiemodel gebruikt motorsport werkelt-RS3 slechts twee liter viercilinder TFSI met ongeveer 330 pk. De daling is te wijten aan de TCR reglement voor de Ingolstadt-gebouwd. Het vereist niet alleen 2.0l motoren, maar ook met voorwielaandrijving. De Audi RS3 Sedan voor de weg, wordt het vermogen verdeeld over alle vier de wielen aan de andere kant.

De verhoogde productie en kort vertaald sequentiële zesversnellingsbak verschaffen een relatief lage topsnelheid van "slechts" 240 km / h. Hiervoor is de acceleratie van 0 naar 100 km / h 4,5 seconden is des te indrukwekkender.

Audi RS3 LMS uit 2017 in de TCR

Het interieur serie en raceversie niet meer veel gemeen. In bijna naakt kuip rolkooi, kuipstoelen, een race stuur en een speciale toerenteller gevonden met een gegevensweergave. Daarnaast zijn voorgeschreven standaardfuncties zoals de veiligheidstank, vangnetten de ramen en evacuatie luik in het dak.

Vanwege de strenge prijslimieten toekomstige eigenaars moeten doen zonder dure lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel. Hiervoor is de entry-level toerwagen uit Ingolstadt uiteindelijk kost "slechts" 129.000 euro. De eerste modellen zullen worden geleverd in december, zodat ze hun racedebuut in de verschillende TCR-serie rond de wereld in het komende seizoen kan vieren.