Nieuwe VW Golf GTI TCR (2017): Racing GTI met hoekige spatborden

Begin april de internationale TCR starten in hun nieuwe seizoen. Geschikt voor VW Golf GTI TCR herzien. De nadruk op aërodynamica, stabiliteit en een betere vermogensafgifte van de vier-cilinder turbo.

14/03/2017 Andreas Haupt Powered by

Vorig jaar Stefano Comini won op een VW Golf GTI TCR drivers kampioenschap in de internationale TCR. Zijn team pakte de tweede plaats in het ploegenklassement. In het komende seizoen, dat begint in april in Rustavi / Georgia, moet de race golf aufgeigen. Zowel in de internationale TCR, alsmede in de nationale uitlopers zoals ADAC TCR Duitsland.

Update aan voor de VW Golf GTI TCR

Voor dat VW voorzien de raceauto een update. Het meest opvallend is de edgy en extra brede spatborden. Zijn voorganger wielkasten werden gevormd door. In de achterzijde van het spatbord aan de VW Golf GTI groeien grote openingen warme afvoerlucht af te voeren. VW geeft aan dat verlaagd door veranderingen in de luchtweerstand, maar tegelijkertijd de uitgang verhoogd.

VW Golf GTI TCR - racewagens - Touring Car Foto: VWVW Golf GTI TCR met 350 pk.

A De ingenieurs ook gericht op de duurzaamheid bijzonder benadrukt voertuigonderdelen. de VW Golf GTI TCR zal nu persen 350 pk de 2.0-liter viercilinder turbo. Vorig jaar VW schatting gemaakt van de prestaties, zelfs met 330 pk. De kracht van de turbo motor te ontwikkelen meer harmonieuze. De besturing van de sequentiële zesversnellingsbak VW wil verbeterd.

De vijf-deur, die minder dan 1300 kg, inclusief de bestuurder weegt, VW biedt te koop voor 90.000 euro. 2016 de motorsport afdeling gaf uit 20 exemplaren. 2017 zijn gepland 30 meer Golf GTI TCR.

Meer over VW Golf