WEC Nürburgring 2016 (Race): Porsche herhaalde overwinning van vorig jaar

Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard hebben de 6-uurs race op de Nürburgring besloten voor zichzelf. In een spannende en bewogen WEC ras, Porsche en Audi dueled voor de overwinning. Toyota had geen schijn van kans tegen de Duitse competitie.

24/07/2016 Andreas Haupt Powered by

De WEC race op de Nürburgring in 2016 was het beste reclame voor de endurance racerij. Met veel lood veranderingen en spannende duels met en zonder buitenlandse contact in alle klassen domineerde de 360 ​​minuten van de race-actie in de Eifel. Aan het einde van Porsche zegevierde. Net als in het voorgaande jaar. En hoe in 2015 de winnaars waren Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard. Het trio zat een totaal van 194 ronden met zes pitstops op de concurrentie door.

Porsche naar Audi: duel voor de overwinning op de Nürburgring

Achter Audi vervolledigde het podium. De snelste van de twee R18 droeg het startnummer 8 Lucas di Grassi, Loic Duval en Oliver Jarvis kwam Marcel Fässler en André Lotterer voor de twee-man team naar de finish. Benoit Tréluyer, die eigenlijk zit in de Audi met het nummer 7, moest de race in de Eifel over te slaan na een val van een mountainbike.

Aan de race te beginnen Fässler kon zijn pole position in de leiding te vertalen. Jarvis, echter verloor zijn tweede stand tegen Bernhard, als eerste binnen zuiver geremd op de eerste curve en voltooide zijn manoeuvre de volgende beurt eromheen. Na dat, een nauwe lange afstand race tussen de twee Duitse automerken ontwikkeld. De tweede Porsche (auto nummer 2) van Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb verbinding en vrolijk vermengd met de instelling van de voorstoelen. Toyota kon niet naar het tempo en verloor al in de eerste twee uur meer dan een minuut op de bovenkant.

Mark Webber, Brendon Hartley en Timo Bernhard had, op één uitzondering na een vlotte zondag. In de tweede stint langzaam een ​​band verloren lucht, die het trio gedwongen om een ​​vroege tweede stop, maar die geen negatieve gevolgen te zijner tijd gehad.

Lieb botst met GT Porsche

Iets meer dan een uur voor het einde (156e ronde) Porsche 919 hybride nam de # 1 finale de scepter en bracht de overwinning naar de finish. Eerder had zelfs de Porsche commandopost Webber geïnstrueerd over de radio dat hij langs Jani zou laten zodra de Zwitserse was op zeer korte afstand. Het team opdracht was een reden: de Porsche leiding wilde de bestuurder klassementsleider trio helpen om een ​​maximale punten haul. Maar een drive through penalty tegen de Porsche 919 Hybrid met startnummer 2 maakte het project te vernietigen. Marc Lieb was Porsche 911 RSR (LMGTE AM) met 88 stortte neer in de zesde bocht naar achteren geschoven en de GT raceauto breken grind. Het ongeval had plaatsgevonden in de 137e round - voor de Porsche radio bericht.

De race organisatoren geciteerde liefhebbers aan zichzelf. Geboren in Stuttgart kon de straf niet te nemen. Zo is de bijna 1000-horsepower raceauto pufte eens onvrijwillig door de pitstraat en verloor de tweede plaats. De Jani later probeerden op te halen in het wild levende duels tegen de twee Audi. Twee keer, echter, ging hij als verliezer van het veld. Eerste Duval geblokkeerd het af in een aanval poging in de eerste hairpin. Hij vocht Hoewel uit de eerste aanval van Lotterer. Maar de drie keer winnaar van Le Mans ging kort daarna in een wiel-aan-wiel duel door. Inclusief contactgegevens, waardoor de achtervleugel beschadigd aan de linkerkant bij Porsche. De race organisatoren gereageerd weer en beval de Porsche moest het deel in kwestie bij een andere halte te veranderen. Dus Dumas, Jani en liefde was slechts de vierde plaats aan het eind van een drukke WEC run. Al in de beginfase was Jani gekreiselt voor een contact met de Ford GT van Stefan Mücke van de ideale lijn.

Audi maakt indruk met snelheid

Na het debacle van Le Mans, Audi was terug op de Nürburgring in zijn oude kracht. "Vandaag waren we in staat om te winnen," gewaardeerd Audi LMP1 manager Stefan Dreyer. De ingenieurs konden oplossen voor de race in het Eifel de band probleem grotendeels. Op Le Mans, heeft Audi er niet toe brengen het rubber om het venster optimale temperatuur en verzamelden zich op te veel slijtage.

"Audi heeft een saustarken racesnelheid", waarschuwde Porsche LMP1 CEO Fritz Enzinger zo vroeg zaterdag. De vrees is uitgekomen op een dag later. Alleen een ongelukkige volledige cursus Geel-fase geprofiteerd van Porsche, het merk met de vier ringen nam iets uit de pas. Echter, op de kwaliteit en de racesnelheid Audi kan bouwen voor de rest van het seizoen. De nieuwe high-downforce-pakket werkt. En in tegenstelling tot Le Mans had de technologie onder controle. Alleen de auto nummer 7, moest de neus te worden gewijzigd nadat ingenieurs ontdekten een output verlies in de telemetrie data. De snuit uitgewisselde monteur bij één van de zes geplande stops.

Zoals Audi en Porsche bracht ook zijn derde Toyota aero kit voor het seizoen om de Nurburgring. In de kwalificatie bleef we achter bij de concurrentie met meer dan een seconde. "We hebben opgeofferd kwalificatie voor de race. Anders zouden we niet zo ver weg zijn geweest ", aldus technisch directeur Pascal Vasselon op zaterdag. Zij heeft evenwel niet de Japanners maken in de race, Porsche en Audi onder druk gezet. De TS050 Hybrid ontbrak in tegenstelling tot de races op Spa en Le Mans, waar de weinig druk nodig was, iets om prestaties. En het voordeel van de mogelijkheid om langere stints rijden voordat je moest tanken, niet te vallen op de Nürburgring. Mogelijk te voorkomen dat de bandenkeuze. In tegenstelling tot de concurrentie, Toyota gekozen voor de Nürburgring het mengsel Soft Hot Plus uit - een iets hardere band in vergelijking met de zachte warm-variant, Porsche en Audi waren vastgelijmd aan hun auto's. De track temperaturen tot 28 graden waren voor Toyota waarschijnlijk niet warm genoeg. "Ons pakket had helaas geproduceerd voor dit soort circuit is nog steeds niet genoeg downforce," klaagde PV. "En we zijn onverwacht gleed uit het raam band. We moeten analyseren. "

Het doel van het bereiken van een betere positie TS050 Hybrid Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima met al een ronde achterstand. De zuster auto bracht onwillekeurig 5:27 minuten in de garage. De reden is een los onderdeel op het achterpaneel. Meer dan zes van de positie was er niet meer.

Zevende plaats van rebellie racer won na zes uur met het nummer 13. Achter de eerste LMP2 auto over de streep. Het team Signatech Alpine (auto nummer 36) profiteren van een falen van de concurrenten van G-Drive Racing in het eerste derde deel van de wedstrijd. René Rast leidde het veld LMP2 met vertrouwen tegemoet. Maar een probleem met de versnellingsbak vernietigde de hoop van een klasse overwinning en resulteerde in een verlies. De Top10 voltooide RGR Sport door Morand (auto nummer 43) en Extreme Sports Motorsports (auto nummer 31).

Ferrari wint in LMGTE Pro

In de LMGTE Pro Ferrari 488 van AF Corse won - bestuurd door Gianmaria Bruni en James Calado. Sam Bird en Davide Rignon beveiligd tegen het dubbel succes. Aston Martin, die de GT pole de dag vóór nam en domineerde de eerste fase van de race, moest genoegen nemen met de derde plaats in de GT-klassement. Ford is geaard na de Le Mans overwinning met de vierde plaats opnieuw. Je zult in staat overheen te komen. Voor de meest spectaculaire scène van de race was Ford nog steeds de leiding. De pit stop van de Ford GT met startnummer 67, benzine ontstoken en bedekt de linkerzijde van het voertuig vlammen. maar de brand was geblust in de tijd. Een defecte brandstofklep om de oorzaak te zijn geweest.

In het rijderskampioenschap het trio Lieb, Jani, Dumas, elk met 106 punten voorsprong na vier races nog. Dit wordt gevolgd door Duval, di Grassi en Jarvis, elk met 73 punten. In klassement van de fabrikant bedekt Porsche met 164 punten de eerste plaats. Voordat Audi (129) en Toyota (97).