Reliant Scimitar GTE SE 5a: Oldie aankoop op het internet

Koop een Reliant Scimitar GTE SE 5a via ebay in het buitenland en vervolgens overbrengen op uw eigen naar Duitsland - een groot avontuur? Zeker. Motor Klassik lezers Constantin Jdanoff geprobeerd. En het zou niet aarzelen om opnieuw te wagen.

29/08/2011 Michael Schröder Powered by

Dit Reliant Scimitar GTE SE moet zijn - er zijn al 23 uur toen Constantin Jdanoff pakt de telefoon en belt een nummer in Engeland. Het gesprek duurt bijna 30 minuten, de man aan de andere kant van de lijn is vriendelijk, gemakkelijk geeft u informatie en lijkt direct betrouwbaar. Tenslotte Jdanoff is zeker - hij wil deze Reliant Scimitar, heeft hij een uur geleden ontdekt tijdens een van zijn nachtelijke ebay uitstapjes: een Reliant Scimitar GTE SE 5a, bouwjaar 1972. Offered for startprijs van 2.500 Britse pond (ongeveer 2.900 euro) ,

Op het vliegtuig bij Reliant Scimitar achterkant

De 39-jarige autoverkoper uit de Hessische stad Bad Soden am Taunus en de Brit het eens snel op een prijs, zelfs dezelfde nacht de Reliant Scimitar GTE SE deal wordt afgesloten door een storting. "Ik had een goed gevoel over deze Reliant Scimitar vanaf het begin"Legt Jdanoff. En tot op zekere hoogte dat hij bereid is om een ​​risico te nemen.

De volgende dag Jdanoff boekten twee vliegtickets naar Birmingham voor zichzelf en een vriend. Natuurlijk, op een manier. U wilt de Reliant Scimitar GTE SE winnen op de weg naar Duitsland, de afstand is ongeveer 1.300 kilometer. Voor dit avontuur, hebben de twee vrienden geplande drie dagen - Constantin Jdanoff kijk ernaar uit om deze reis Reliant Scimitar als anderen om een ​​multi-week vakantie naar het Caribisch gebied, de eerste ontmoeting is met "zijn" Reliant Scimitar niet wachten.

De sportwagen Reliant Scimitar is naar verwachting een van de belangrijkste exoten op de Duitse wegen, maar dat is wat zorgt voor Jdanoff de aantrekkingskracht van dit model uit. Bovendien is de Reliant Scimitar GTE een voertuig waarvan het ontwerp als in de automobielindustrie als baanbrekend: eerst door een fabrikant, in casu de Reliant Motor Company van de Britse Tamworth het idee van een drie-coupe met break achter consequent te serieproductie toegepast.

Kromzwaard-lijnen afgeleid van Lamborghini ontwerpers

Het ontwerp van de Reliant Scimitar GTE SE 5 komt van Tom Karen. Op wiens rekening al doet dat in 1965 gepresenteerd vierdeurs coupe Reliant Scimitar GT SE 4, maar veel klanten klagen over de beperkte ruimte van de sportwagen met het plastic lichaam. Karen zei naar een idee voor een opvolger te zijn gekomen, terwijl de Earls Court Motor Show, toen hij kon kijken naar een Lamborghini van dichtbij voor het eerst in 1967 en was duidelijk een blijvende indruk van de ruimte concept.

Kort na de show Karen gezegd zijn versie van een elegante twee-deurstation wagen, waarvan het andere onderscheidingstekens een hellend dakdeel en een oplopende taillelijn te hebben getrokken. Slechts een jaar later, is de nieuwe Reliant Scimitar GTE SE gepresenteerd. 5 De auto heeft ook een plastic body, maar belichaamt door de vorm nu eigen voertuigklasse - de zogenaamde combi-coupé. De Reliant Scimitar concept zal later worden overgenomen door andere fabrikanten, is de Volvo P1800 ES (Schneewittchensarg) door velen beschouwd als de meest elegante leden van deze soort waaraan een Lancia Beta HPE, een Saab 99 of een Toyota Celica Supra bevatten.

De eerste serie van Reliant Scimitar GTE (Grand Touring Estate) is verkrijgbaar met een 2,5-liter of 3.0-liter Ford Essex zes-cilinder motor. Vanaf oktober 1972 is de tweede, gewijzigde serie genaamd SE 5a op de markt, nu het vegen van de alleen de 138 pk sterke 3,0-liter zes-cilinder motor van de Ford Granada voor de voortstuwing. Ondanks de aanzienlijke kwaliteit problemen, de nieuwe Reliant Scimitar verkocht tot model in 1975, meer dan 9.100 keer - hebben Prinzessin Anne meerdere Reliant Scimitar GTE bezat.

In Duitsland, een zeldzaamheid

In dit land, de Reliant Scimitar GTE nog vrijwel onbekend is, echter, en tot twee jaar geleden ook Constantin Jdanoff heeft niets gehoord van dit model. Er is een toevallige ontmoeting in Hamburg: Jdanoff wordt direct geïnspireerd door de vorm van de vreemde auto, die er geparkeerd voor een oprit. Hij verbaasde zich er van alle kanten, de klemmende ontdekt onder een ruitenwisser visitekaartje van de eigenaar. Het vragen om een ​​gesprek, als het is om de auto te rijden naar de kant. Natuurlijk Jdanoff roept nog steeds ter plaatse aan de eigenaar. Hij wil uiteindelijk alles over de Reliant Scimitar GTE kennen - en de man aan wie het behoort verteld. Na een half uur is het duidelijk dat Jdanoff zal op zoek gaan naar een Reliant Scimitar GTE: "Deze auto heeft me gefascineerd vanaf het begin."

Het duurt ongeveer een jaar totdat Jdanoff gaat om zijn eerste Reliant Scimitar GTE SE 5, een kopie van 1970, die hij kocht in Nederland en heeft vandaag de dag. Maar hij gaat op het zoeken, houdt nachtenlang relevante sites op het net voor een Reliant Scimitar GTE SE 5 in een ongerestaureerde originele staat mogelijk uit, draait geleidelijk een los netwerk tussen de Reliant Scimitar-eigenaars in Duitsland. Om uitzicht op informele wijze te wisselen.

De reis naar Engeland in behandeling is. Eindelijk. Op de luchthaven in Birmingham Reliant Scimitar verkoper ontvangt Paul zijn bezoek in Duitsland met een grote "Scimitar"- schild. Bijna twee uur de reis duurt Oswestry, waar de Reliant Scimitar GTE SE is de vijfde Groene heuvels, hagen, landhuizen - Jdanoff voelt in een film van Rosamunde Pilcher toegevoegd, genieten van het moment, als tegenstelling tot de verwachtingen, mag niets in de handel.

Net als het winnen van de loterij

Maar zelfs als hij eindelijk uitgerold het zeil van Reliant Scimitar GTE SE 5, realiseert hij zich dat hij alles goed heeft gedaan. Hij voelt dat deze auto is als het winnen van de loterij. Lichaam, de verf, de lederen stoelen - alles leek netjes en zeer goed onderhouden. Paul overdreef in zijn exacte lijn beschrijving van de Reliant Scimitar geen woord.

De Reliant Scimitar GTE SE 5 heeft ook al die tijd bood extra's zoals Overdrive, getint glas, elektrisch bedienbare ramen, zonnedak en een afdekking van de bagageruimte. Een van de drie vorige eigenaar Verrassenderwijs gemonteerd een trekhaak en de originele wielen uiteindelijk plaats gemaakt Minilite velgen. Het maakt niet uit. Na een proefrit met de Reliant Scimitar GTE SE 5 Jdanoff zet het geld op de tafel. Zonder die op prijs. Paul grijpt de twee voor de terugreis een soort survival pakket samen, dat bestaat uit een paar tools en een aantal onderdelen. Alleen in geval van de gevallen dat niet zal gebeuren op de weg naar de Hessische Taunus - hoewel Jdanoff en zijn metgezel bij Reliant Scimitar liggen op het Engels wegen achterover.

Je moet op tijd weg in Dover in zo'n 500 kilometer, zodat de ferry ticket niet verloopt. "Als je van tevoren te boeken, de passage is slechts de helft"Legt Jdanoff. Elke imitators hij adviseert om te boeken vanwege de kosten van het hotel voordat u op reis. "Wanneer het voertuig - zoals in het geval van Reliant Scimitar - is geregistreerd en verzekerd is, hoef je niet eens behoefte aan een rode vlag voor het viaduct."

Met elke kilometer ten slotte vertrouwen in het Reliant Scimitar GTE SE groeit 5. De zes-cilinder, wordt de kilometerstand gegeven op 40.000 mijl, is mechanische gezond en heeft aan het einde verbruikt bijna negen liter per 100 kilometer. De Reliant Scimitar GTE SE 5 is stevig op de weg, vereist slechts curves voor een sterke hand op het wiel. Jdanoff die nog zorgvuldig naar elk geluid heeft genomen in het begin, leunt achterover en geniet van de rit. "Het was de beste reis die ik heb genomen sinds Langen." Boven alles, kan de gave trots op te zijn.

Meer over Reliant Scimitar GT motor PLC, Reliant Scimitar motor PLC