Mercedes 209 D T1 Marco Polo: Tijdreizen met ster

Opnieuw laten zoals het was toen: we waren met een speciale oudjes op tournee. De 30-jarige Mercedes camper brengt oude tijden terug.

2017/09/14 Torsten Seibt Powered by

De droom van een stacaravan is tijdloos, en hij is nog steeds een goede deal. Vroeg op, daarom bezorgd automakers met hun eigen varianten af ​​fabriek voor om een ​​stuk van de recreatieve voertuig verkopen veilig te stellen. Een van deze samenwerking is het begin van Westfalia en Mercedes, en één van die van Marco Polo. Met de naam van de legendarische Venetiaanse avonturier en ontdekkingsreiziger Westfalia-Werke getiteld de reconstructie van de "Bremer transporter" - zo genoemd naar de oorspronkelijke productie-eenheid. De scène is de "Bremer" vertrouwd op deze dag onder deze bijnaam, hoewel hij later ook in Düsseldorf verliet de productielijn, de geboorteplaats van de opvolger model Sprinter. Zoals nu, mobiliseerde de Sprinter de nuchtere Mercedes "T1" gedoopt Vervoer generaties van ambachtslieden, kleine verladers en handelaren van welke aard ook. Alles wat een VW bus was te klein en een 7,5-tonner te machtig, zijn toevlucht tot "Bremer ".

Travel droom bahama-beige

Het busje met de karakteristieke stomp motorkap en de kenmerkende lichttekening ging vrij lang buiten de lijn. 1977 lanceerde de eerste serie, beheerd Mercedes met een nieuwe management maatregelen om hem in leven te houden. Tot slot was er hem zelfs met ABS tot 1995, de meer moderne, sneller, comfortabeler Sprinter op het podium.

Onze tijd reiziger, de 209 D Marco Polo, kwam een ​​paar jaar eerder aan de wereld: in 1984 werd hij uitgeleverd. Onder de motorkap, het type code onthult de Oldie vrienden geliefde vandaag voorkamer OM 617 vijf-cilinder, drie-liter, 88 pk. En bovenal, 172 Nm koppel, dat was voor die tijd een bos hout voordat het huisje.

Een medewerker van het bedrijfsvoertuig divisie van Mercedes ontdekte de Marco Polo een paar jaar geleden in Italië - de eerste hand, met een bijna frivole lage kilometerstand. Slechts 120.000 km van T1 had met achteraf toegevoegde bij Westfalia plastic hoog dak achter hem gebracht, de OM 617 en de even duurzame omtrek van de oliemotor, de middelen een iets groter rond het blok. zelfs niet het lichaam moest aanzienlijke verliezen klagen. Slechts één is nagtes voorplaat werd vervangen door een nieuw deel - uiteraard beschikbaar tot vandaag, Mercedes up. Anders, de 209 D Marco Polo is dus klaar voor een proefrit, omdat het gemaakt Westfalia en Mercedes: originele lak, originele staat, ongerestaureerde. Een juweel voor iedereen met een zekere voorliefde voor boxy.

In tijden waarin "bahama-beige" voor de binnenlandse badkamer alle woede, was de 209 D kwam Marco Polo daarom zeer modern. Dit geldt ook voor de gehouden in upbeat beige-bruine combinatie interieur. Zelfs dan zijn we erin geslaagd om te maken op de relatief kleine maximale footprint leefruimte. De draaibare passagiersstoel mogen de aanhouding achteren zonder de schuifdeur geopend - de karakteristieke luide, campings zware "populaire" glijdende Gewuppe kan worden op deze manier vermeden.

De 209D Marco Polo is drie meter hoog

In de hoog dak - het totale bedrag van de Mercedes 209 D Marco Polo is een indrukwekkende 2,97 meter - kan worden ontvouwen een bed met 1,4 meter breed. Twee, wat erg op elkaar, kan het onderste zittingoppervlak worden gevouwen om een ​​verdere zon in plaats van 1,25 meter breed, kan een optioneel ligweide boven de voorstoelen een kind in een gebied van 160x160 cm mooie dromen. Vijf bedden tot 4.76 meter lang, met hetgeen lager is dan de normen die van de mobiele woonkamers vandaag wordt verwacht, moeilijk voor te stellen.

Dat een Marco Polo door Mercedes Benz reeds op dat moment was niet een van de beste manieren om een ​​camper te verwerven toont vrij compleet, zelfs onder de huidige wensen uitrusting van 209ers. Per 70 liter vers en afvalwater tank beschikbaar zijn, drie grote, getinte ramen met rolluiken en horren brengen licht in het interieur. De keuken met spoelbak en twee-pits fornuis voorzien van een revolutionaire techniek voor die tijd: een absorptiekoelkast, dat bedienbaar is met gas, 12 volt elektrisch systeem en 220 V aansluiting. Nu lang gevestigd als een goedkope basisuitrusting.

Een volledige natte ruimte zoals gebruikelijk vandaag vestigden 209 D Marco Polo, natuurlijk, niet langer op te slaan op de basis van. In plaats daarvan, achter een deur een wastafel module van kunststof met opbergruimte voor een mobiele toilet, kan schaars privacy te creëren met een swing-out gordijn.

De gastoevoer voor verwarming en koelkast verschaft een vast opgestelde, worden ingebracht door een deurtje gastank veilig. De vaste kraan met een schakelaar voor externe consumenten brandstof een extra gas barbecue bijvoorbeeld op de camping. De aansluitventiel kan worden verwarmd om ijsvorming in de winter.

Zelfs vandaag de dag, perfect voor dagelijks gebruik

In de verwarmingsinrichting zelf, de 209 D Marco Polo bediend vanuit de brandstoftank: een Eberspächer verwarming blower en 2,3 kW verwarming dient per uur te geven met 0,25 liter voldaan.

Door zijn compacte afmetingen - breedte 1,98 meter, 10,9 meter draaien alleen cirkel - maken van de Mercedes 209 D Marco Polo nu uitgegroeid tot een zichzelf wonderfully handig in de stad voertuig. En het is met zijn 88 pk allesbehalve underpowered: de eerste eigenaar uiteindelijk woonde in een licht heuvelachtige omgeving, misschien gevreesd werd ook geconfronteerd met de enorme gezicht van de verhoogd dak-Benz, in ieder geval liep hij met een bijzonder korte as verhouding van de tape. Wegrijden in de tweede versnelling was inderdaad tijd die nodig is hoe dan ook de norm, de eerste was de T1 transporter alleen in de bergen of bij volle belading. In dit geval echter, bijna de derde van vijf gangen, die kan worden gesorteerd met heerlijk lange hendel achter uitsteekt in het inwendige motorkap iets kraakbeenachtig genoeg.

Zo kan inderdaad op te slaan met een prachtig temperament aan de lichten van de RV-grootvader, maar een snelheid is al op 80 km / h wordt bereikt, waarbij de oren van veeleisende een halt toe te roepen. Moeilijk voor te stellen dat hij wordt meegestuurd met de opgegeven als Vmax van 120 km / h op de reis. En gelukkig geen toerenteller stond op de lijst van opties.

echter volledig bevredigend veercomfort van klassieke auto die gezellen. Een beetje rustiek natuurlijk, maar de tijd om te beginnen aan een paar duizend kilometer lange tocht met deze globetrotter, zou het de normaalste zaak van de wereld zijn. En niet alleen de quasi onverwoestbaar vanwege aandrijftechniek. Het hoeft niet te willen de naamgenoot naar China. Hoewel?

Meer over Mercedes