Maserati Biturbo (1981-1994) gids van de koper: Niets voor Bausparer

De Maserati Biturbo, zijn er 32 varianten Karif, Ghibli en Shamal geteld. Omdat het moeilijk is om de juiste te vinden. Bijzonder gevaarlijk zijn de 2,5-liter benzinemotor modellen, de 228 blijft de som van de eerste keuze.

25/11/2013 Alf Cremers Powered by

Body check

Zelfs de C-stijlen voorheen roesten Maserati Biturbo, tot 1986, de verbeterde bescherming tegen corrosie. Zorg ervoor dat u moet behandelen en roestvrij Italië invoer dat de markt, een vacuüm afdichting te domineren. Auto's die de Gilb reeds onder controle heeft, vallen op door onschuldig ogende verf blaren. Raakte de randen van de spatborden, deurschappen en het achterwiel bogen.

Zorg ervoor verstopfe gaten voor water operaties. Vocht in de turbo Maserati is een indicatie van gedroogde en gekrompen rubber afdichtingen. De elegante inrichting neemt zonlicht bijzonder slecht. Hout, leer en bruin suede kussen van de eerste serie zullen zien erg versleten. Vervanging is duur en zelfs gebruikt nauwelijks voorhanden.

technische controles

De injectie-drie kleppen Maserati Biturbo 228 en vierkleppenmotor met twee bovenliggende nokkenassen per cilinderbank wordt beschouwd beste aanbeveling. De vermogensverhouding van 80,5 pk maakt de 228 in het bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik, moet de distributieriem elke 40.000 km worden veranderd, een volledig afgestempeld onderhoudsboekje loont. Want naast een zorgvuldige behandeling zo voorzichtig warm en koud langs de grillige high-performance motoren hebben hun voorgeschreven onderhoud.

Structureel, de 90 graden V-6 Aluminium motor van de Maserati Biturbo zijn ontworpen voor een hoog kilometrage en merktypische robuust. Een kleine troost: De Ferrari achtcilinder, zie ook Lancia 832, zijn aanzienlijk duurder om te onderhouden.

prijzen

Volgens de klassieke belastingen rond 9900 euro zijn verschuldigd voor een Maserati Biturbo in 2 staat. Matige exemplaren zijn verkrijgbaar voor ongeveer 2.900 euro.

Bij het inbrengen 1983 (Maserati Biturbo)49.500Aan het einde van de productie in 1993 (Maserati 228)106520

reserveonderdelen

Kenmerkend voor de kleine series auto's exclusieve merken de hoge prijzen van onderdelen, de Maserati Biturbo en zijn familie is geen uitzondering. Zo kost ongeveer 800 euro per voorspatbord, zijn 300 Euro nodig is voor een eenvoudige Motordichtsatz. Het lidmaatschap van de Biturbo Club is een voorwaarde om deze exoten zuinig te verkrijgen.

zwakheden

  1. Olietoevoer nokkenas
  2. tandriemaandrijving
  3. Turbocompressor van de eerste serie 1985
  4. Weber carburatorafstelling
  5. Verlies van olie op het stuurhuis
  6. Elektrische en elektronische defecten
  7. Roest op spatborden vooraan
  8. voorruitlijst
  9. Dorpels en deur bodems
  10. Wielkasten en eindpunten
Maserati Biturbo 228 graphics

ratings

Geschiktheid voor dagelijks gebruik reserveonderdelen situatie repareerbaarheid onderhoudskosten Beschikbaarheid vraag

conclusie

De Maserati Biturbo, zijn er 32 varianten Karif, Ghibli en Shamal geteld. Omdat het moeilijk is om de juiste te vinden. Bijzonder gevaarlijk zijn de 2,5-liter benzinemotor modellen, de 228 blijft de som van de eerste keuze.

Meer over Maserati 228 Maserati Biturbo