Pontiac Aztek – de lelijkste auto in de test: Heisenberg klassieke auto’s uit & quot; Breaking Bad & quot;

De Pontiac Aztek werd beschouwd als revolutionair leisure auto. Maar de voorloper voor crossover flopte - omdat hij zo lelijk was. Dankzij Walter White van het ontwerp ongeval Gebruikt-ster te worden. We durven te proefrit de SUV klassieke auto's.

29/04/2016 Roman kathedraal, Franz-Peter Hudek 1 Comment Powered by

Zoals Pontiac huurde de Aztek in 2005, hoopte dat de Amerikanen, de kwestie van de crossover SUV zou zo spoedig mogelijk worden vergeten; 2010 was ook het merk Pontiac mottenballen. En de wereld moet worden gespaard auto's zoals de Aztek. Think again: Voor de Pontiac Aztek ervaren als een auto van Walter White aka Heisenberg van de populaire tv-serie "Breaking Bad" een terugkeer ongekende schaal.

De Pontiac Aztek prototype overtuigd

Bij de presentatie van de Aztek prototype op de Detroit Motor Show, de marketing mensen van General Motors (GM) waren echt trots op het onthouden van de gele racer, in zijn basisvorm van de BMW X6. Pontiac, de meest dynamische merk uit de GM merk composiet, presenteerde in 1999 een crossover tussen SUV en van met de veelzijdigheid van een Swiss Army zakmes: zuinig, wendbaar, ruim en met veel apparatuur mogelijkheden voor sport en vrije tijd, die ook voor 2001 hebben aangenomen geïntroduceerd standaard model.

De klanten moeten "jong, hip, met een zeer aantrekkelijke levensstijl"Dus het persbericht. Maar een of andere manier werkte niet dat. In plaats van de geplande 75.000 eenheden per jaar in eerste instantie slechts ongeveer 27.000 Aztek een koper gevonden. In het afgelopen jaar 2005 is het aantal uiteindelijk gedaald tot 5.020 stuks. Had de baanbrekende crossover over een ontwerp probleem?

Pontiac Aztek, lelijkste auto immer

Vandaag weten we meer: ​​De Aztek was niet zomaar een of andere fout in het ontwerp, maar is gewoon beschouwd als de lelijkste ooit gebouwd auto. lezers van "Daily Telegraph" 2008 koos de gebochelde Pontiac voor de nummer één "100 lelijkste auto aller tijden", de "Time Magazine" al op zoek was in 2007, na "slechtste auto ooit", Onder de tien kandidaten van de periode van 1990 tot op heden waren de Aztek.

zelfs "Spiegel online" had in 2009 opnieuw Nachtreten en de reeds gekweld Aztek met Fiat Multipla, Mercedes Vaneo, Ford Orion en andere van de "tien lelijkste auto aller tijden" verklaard.

Maar is de praktische Pontiac met de bijna onhoorbare huidige V6-motor echt zo slecht? Of is het minst 188 pk stoplichtsprinter over het onschuldige slachtoffer van een verderfelijke media campagne? Laten we het zo zeggen: In vergelijking met worden geslagen vrij laag, sportieve houding en vloeiende daklijn Aztek prototype van 1999 is de productie model veranderd.

Gebreken in de opzet van de Pontiac Aztek kan niet worden ontkend

Van de eerstgenoemde Gazelle een omslachtige rhino waarvan gespannen verbrede wielkasten te wieltjes werden verstopt was. Ook de schuine achterkant van de aanhangwagen, die echt past noch een combinatie of een coupé, is allesbehalve dynamisch. En de hoge, Aziatische uitziende vooreinde lijkt twee verschillende voertuigen te komen, omdat de kap ook twee smalle sleuven koellucht en kleine zijdelingse lichteenheden. Karl Brauer, Amerikaanse automobiele journalist, zei op het moment treffend Aztek: "Hij ziet eruit als een station wagon waarin een bom is afgegaan."

Onze foto voertuig vanaf 2002 heeft de facelift van hetzelfde jaar. Erkend door het lichaam gekleurde all-plastic panelen, die uit sterk stond in het oorspronkelijke model als grijs of zwart Rammschutzelemente uit het lichaam. Elegantie van de nog steeds visueel omslachtige voorkomende Aztek heeft nauwelijks opgedaan - zelfs niet in de feestelijke champagne goud.

Pontiac Aztek youngtimer 02/2016 Foto: Achim HartmannDie lezers van "Daily Telegraph" in 2008 koos de gebochelde Pontiac nummer één van de "100 lelijkste auto's van alle tijd."

Pontiac Aztek, perfecte partij mobiel

Toch Manuel Schmidt-Bratzel is zeer trots op zijn ongewone auto. Tijdens de Aztek eigenaren zit comfortabel als met een pick-up op de onderste achterklep van de romp, hij vraagt ​​om een ​​aantal redenen. "De auto bevat veel interessante functies ideeën"Manuel begint.

Zo zou men (met diverse SUV of pick-up tailgates Party) van toepassing op de Pioneer muziekinstallatie en van de achtersteven bij een achterklep partij. Er zijn ook tal van accessoires, zoals een uitneembare koeler als de voorste middenconsole, een enorme boomstam uitschuifbare lade, een op maat gemaakte luchtbed en een groeiende tent die de Pontiac omgebouwd voor twee-man camping mobiel.

Jonge kopers willen de Pontiac Aztek

Daarnaast is de Pontiac Aztek liggen momenteel al de woede. "Nadat ik had mijn gekocht op het internet en goedgekeurd"Zegt een inwoner van Hagen autoverkoper, "Ik moest nog twee Aztek nog te krijgen voor klanten." Een sluwe naar Engeland stuur links werd opgevoed door zijn eigenaar zelfs tot Dover, de specialist voor bijzondere klassieke auto's en klassieke verslagen (www.unique-vehicles.de). De manier waarop het is: "Sommige haat de Aztek, anderen van hem houden."

En als je kijkt naar de VS gebruikte auto statistieken, besef je dat niet Generatie X (geboren ca. 1965-1976) kocht de Pontiac Aztek, waarvoor hij was eigenlijk bedacht. Maar vandaag heeft ongeveer 20 tot 30 jaar oud "Millennials", 26 procent van de kopers die kiezen voor een gebruikte Aztek behoren tot de generatie Y. Dit is ver boven het gemiddelde van 17 procent, bepaald de Amerikaanse portal "Edmunds.com", In het algemeen, met name jonge gezinnen lijken niet geïnteresseerd te zijn in sedans en stationwagons, maar voor bestelwagens en SUV's. Dit is in dit land met de ervaring.

Gebruikt-Star in de VS.

De Pontiac Aztek vijf jaar een van de top 10 auto's met de hoogste Millennials-koper ratio. Naast de Aztek vindt men Ungetümer als Chevrolet Trailblazer, of Chrysler Pacifica. Die samen met de Aztek één: de zeer redelijke prijs. De Aztek zelfs niet kost $ 5.000 gemiddeld. Weinig geld voor veel auto, die ook geldt voor het allemaal heel betrouwbaar te zijn, het geeft portals zoals "Edmunds.com" of "cars.com" Geloof.

Het geheim tv-ster

De tv-serie "Breaking Bad" maakte de Pontiac SUV in Europa bekend. In bijna elke aflevering van de eerste van de vijf seizoenen van terminaal zieke leraar scheikunde en crystal meth reed produceren serie held Walter White een Pontiac Aztek. De auto ging goed met zijn nogal gehavende eigenaar. de Pontiac permanent is ook iets gebroken werd, was het vooral de voorruit. In ieder geval heeft de serie enorm geholpen je herinnerde zich de schuine SUV weer en opeens zelfs wilde ook om het te bezitten.

De Pontiac Aztek rijdt als een one

Last but not least, de Aztek gewoon goed gaan "wonderlijk"Zoals Manuel zegt. En we moeten die nu proberen om de foto te reizen. Het volgt de bestuurder verandering met draaiende motor. Echt waar? Ofwel van binnen of van buiten is veel te horen van de hommel bruist als V6. Alleen de typische Amerikaanse "Bing-bing-bing-bing" als waarschuwingssignaal voor de open deuren maakt paniek.

Pontiac Aztek youngtimer 02/2032 Foto: Achim HartmannDie mollige uiterlijk van de Aztek was mede verantwoordelijk voor de ondergang van het merk Pontiac in 2010.

De hoge zitpositie en voldoende ruimte in de bijna 1,9 meter brede crossover SUV als de eerste keer. Ook op de ronde instrumenten en de T-vormige automatische versnellingspook in de middenconsole in de stijl van de toenmalige geproduceerd sportmodel Firebird is er niets om over te klagen. Natuurlijk domineert in het inwendige naast de suède-achtige materiaal van de stoelen bijzonder Plump kunststof - de schoenlepel-achtige deuropeners tegen het licht grijze, keurig gerangschikt in rijen bedieningsknoppen van de muziek systeem.

Tough V6 in Pontiac Aztek

En net zo zacht en rond ook de Aztek rijdt - zelfs met een relatief doelgerichte besturing en een scherpe gedempte ophanging. De 3.4-liter V6 toont de verkeerslichten start binnenkort tanden en maakt de 1,7-ton krachtig tot stedelijke tempo EU te versnellen. De 188 pk act met meer ontspannen rijstijl ruim voldoende behoefte aan Überholsprints op de weg, maar af en toe hogere snelheden. Dan luidt de machine als de aanjager voor maximumniveau en werkt een beetje chagrijnig.

Kortom, de eigenschappen, de Aztek is dus geen slechte auto. Er was ook een conventioneel vormgegeven zuster model van Buick met dezelfde technologie, dat was ook niet een grote verkoper. Misschien was het de naam Rendezvous.

En zo is dat wezens zoals de Pontiac Aztek, dat ooit wilde niets liever dan voor hen snel te worden verwijderd uit het geheugen van de bevolking, op een dag zijn meer in trek dan ooit. Zelfs als de fabrikant lang heeft opgehouden te bestaan, en zelfs de hitserie "Breaking Bad" haar laatste is al lang gevierd.

Meer over Pontiac