Koopgids Fiat 1500 Cabriolet: Simply beautiful

Het is gemakkelijk om spontaan te inspireren voor deze tweezitter Fiat 1500 Cabriolet, die in dit geval duidelijk aan de elegante ontwerp is, geschreven door Pininfarina. De bodemplaat tinkers dappere grootschalige technologie - en maakt de auto een ontspannen cruiser.

17.04.2009 Aangedreven door

Body check

De zelfdragende carrosserie moeten worden genomen voordat een aankoop absoluut nauwkeurig onder de microscoop - bij voorkeur met een specialist. Ernstige schade roest kan worden opgelost slechts met grote moeite en kosten op vele plaatsen. Tragisch: De Fiat cabrio, de bruine pest knaagt heel vaak eerst naar de draaglichaam delen. Bijzonder gevoelig is de gehele dorpelgebied. Onder de buitenste dorpels zijn verstijvingsplaten, die vaak volledig worden verkruimeld.

Bij de overgang naar het achterwiel kantelt ook de hele underbody gaan roesten. Net zo vaak kunnen allemaal lichaamsplooien zijn smerig, dat geldt met name voor de covers: de dubbel plooien van hun financiële verklaringen waar zijn roest nesten, die ingesteld kunnen worden slechts met grote moeite hersteld in werking. In veel gevallen is een nieuw deel omdat alleen helpt. hebben de Arches wiel Roestplekken op uitgebreide en zeer kostbare laswerkzaamheden zijn te wijten. De tip van Werner Gotzian, voorzitter van Fiat rariteiten club en jaren 1500 Convertible eigenaars: "Door middel van de romp van de top vestigen op de wielkasten." Op dit neuralgische punt zou men snel beseffen de werkelijke toestand van de plaat. Roest op de langsliggers in de voorkant van de auto met de vooras en het motorblok? Dan ook uitgebreide laswerkzaamheden verschuldigd zijn. Wanneer we kijken onder de auto per se de opnames van de bladveren Controleer die graag een ander slachtoffer van Rostfrasses de loop der jaren uitgegroeid.

technische controles

Vanuit een technisch perspectief, is de Fiat Cabriolet beschouwd als zeer robuust. Onaangename verrassingen? Met de juiste behandeling en de juiste zorg, de 1200er- en de jaren 1500 motor blijken te zijn (met cross-flow hoofd) als cross-country skiërs zonder noemenswaardige zwakke punten. In geval van schade, deze relatief eenvoudige bumper aggregaten kunnen ook relatief gemakkelijk om weer op gang te krijgen. een ratelend distributieketting na 30.000 km? Geen probleem. In iets meer dan twee uur, wordt er een nieuwe ketting gemonteerd.

Moeilijk en duur het zal zijn voor de (weinige) convertibles, die worden aangedreven door een technisch meer geavanceerde Osca motor. Onderdelen voor gebouwd door de broers Maserati machine zijn schaars geworden. Overmatige (sportieve) erkent de stam achteras met zingen differentieel wielen. de Kegelwiel combinatie Ook te zwak gedimensioneerd en kan zelfs blokkeren in het extreme. achtste op hoge snelheid op ruis. Voor het kopen noodzakelijkerwijs de gewrichten van voorzijde en de schroefas onderzoeken. (Zonder regelmatig uitvoerig smering smeerschema noot) deze kan snel worden uitgeschakeld.

prijzen

Ondanks de relatief grote hoeveelheden van de voorraad van een goede auto's in Duitsland is heel duidelijk. Werner Gotzian: "Veel van de convertibles aangeboden helaas in een matige conditie." De kwaliteit van het lichaam moet de beslissende factor zijn bij het maken van een aankoop. "De bottom line is heel robuuste technologie kan er tegen zijn relatief gemakkelijk en goedkoop om in te halen." Van 6000 euro is er een 1500 met TÜV. "Het zal interessant, maar alleen van 10.000 tot 12.000 euro," zegt Gotzian. Echt goed tot zeer goed cabriolets zijn niet onder de 16.000 tot 20.000 euro te hebben.

Bij de lancering in 1963 (Fiat 1500 Cabriolet)9850 MarkAan het einde van de productie in 1965 (Fiat 1500 Cabriolet)10.450 Mark

reserveonderdelen

Vanuit een technisch oogpunt, de eigenaar van een Fiat 1500 Cabriolet hebben weinig zorgen te maken. De levering van reserveonderdelen is bijna volledig, vooral omdat een flink aantal motoronderdelen zijn identiek aan die van Polski-Fiat. Alleen de vanaf 1965 gemonteerd vijfversnellingsbak zijn zeker niet meer beschikbaar als nieuwe onderdelen, en zelfs gebruikte kopieën kunnen nauwelijks opbrengen. Bad wordt gekeken naar achterlichten, verchroomde onderdelen of bumpers. Indien dergelijke kleine juweeltjes zijn nog steeds beschikbaar, dan duizelingwekkend hoge prijzen.

Daarentegen bedragen, bijvoorbeeld een spatbord (ongeveer 270 euro) of een onderste achterpaneel, die vaak smerig (ongeveer 240 euro) te handelen vereist, bijna als onderhandelen. Deze producten zijn over het algemeen om reproducties die worden geproduceerd in veel gevallen op bestelling (wachttijden rekening worden gehouden). Wie op zoek is naar onderdelen of voertuig, moet worden gebaseerd op de Fiat rariteiten club contact, onder andere (zie adres hieronder). De club houdt in de scène zeer deskundig en behulpzaam te zijn.

zwakheden

 1. dorpel
 2. wielkasten
 3. bodemplaten
 4. Deur en Haubenfalze
 5. Subgestel dwarsbalk
 6. Bladveer ontvangende
 7. montuur
 8. achteras
 9. Vorderachsgelenke
 10. Cardanas (joint play)
 11. dak
 12. oorspronkelijkheid
Koopgids Fiat 1500 Cabriolet: Simply beautiful

ratings

Geschiktheid voor dagelijks gebruik reserveonderdelen situatie repareerbaarheid onderhoudskosten Beschikbaarheid vraag

conclusie

Het is gemakkelijk om spontaan te inspireren voor deze tweezitter Fiat 1500 Cabriolet, die in dit geval duidelijk aan de elegante ontwerp is, geschreven door Pininfarina. De bodemplaat tinkers dappere grootschalige technologie - en maakt de auto een ontspannen cruiser.

Meer over Fiat 1500