BMW 2002 tii, 323i E21 en E30 325e in de test: De sportieve middenklasse van BMW

De 02-serie versterkt de sportieve reputatie van BMW, zijn opvolger - de 3-serie - ontwikkelde zich snel de essentie van het merk. We gaan met 2002 tii, 323i (E21) en 325e (E30) om af te sluiten. The Ultimate Driving Machine? O ja.

14/11/2016 Michael Schröder 5 opmerkingen Powered by

Nee, dit BMW trio moet uiteraard, niet meer te bewijzen. De 2002 niet tii noch zijn directe opvolger, een 323i van de eerste 3-serie E21. Zelfs een serie E30 325e moet bellen vandaag het volste recht als een ambassadeur van het merk, want hij heeft ook alle BMW deugden, ze helemaal het gevoel van een compacte sport sedan (we herinneren alleen de eerste M3!) Ook is verfijnd en gekweekte hoewel veel gewoon dit model ten onrechte nog steeds af te doen als een buitenwijk van Proll doos.

BMW 2002 tii engine Foto: Lena WillgalisDer 2002 tii is, om zo te zeggen, van de 70 M3.

Wat? Je hebt nog steeds twijfels over de mogelijkheden van een klassieke E30? probeer het opnieuw, een niet-verwarmde of niet-gesleuteld BMW 325i of gewoon om een ​​echt goede 318is te krijgen. De zoekopdracht kan nu langer duren.

Maar zal ons trio is klaar en in Oberschwaben naar een uitgang nu van de oudste in het gebied, dat goudgeel BMW 2002 tii gingen terug. De auto van Ralf Kluge uit Reutlingen gedraagt ​​alsof het gisteren en in het jaar 1971 niet is afgeleverd De heldere kleur is bekroond met de duidelijk getrokken, volledig onopgesmukte carrosserie, verzacht enigszins de strikte objectiviteit van georiënteerde functionaliteit vorm met hun grote ramen en smalle dakstijlen. Geen gram te veel plaat, geen andere ballast. Optische gaat als een 02 door een goed voorbeeld van een sportieve compacte auto.

2002 tii: Ideaal voor een sportief rijgedrag

1966 BMW presenteerde dit model onder de vier jaar eerder introduceerde een nieuwe klasse, maar dan wel midden 1600 met de toenmalige erg trots 85 pk. Toen in 1968 geïntroduceerd in 2002, zal de typeaanduiding "02" voor het eerst officieel gebruikt als een grens voor vier-deurs 2000 zijn De auto met de nu 100 pk tweeliter motor (M10) wordt een bestseller voor ambitieuze bestuurders die echter voor nog meer kracht en - uiteindelijk verlangen ook een standaard toerenteller - te behagen. Beide BMW levert drie maanden later (Turismo Internazionale) met de ti 2002. Twee dubbele carburateur bieden nu 120 pk - maar ook voor dergelijke hoge emissies die goedkeuring in de Verenigde Staten is niet mogelijk.

"De reactie van BMW's uit 1971 2002 tii" legt Ralf Kluge en opent de kap van zijn 02. Het uitzicht is van een mechanische bal Fischer-injectiesysteem (de tweede "i" staat voor "injectie"), die niet alleen de strenge emissienormen ontmoetten elkaar in de nieuwe wereld, maar ook druk op de prestaties van de viercilinder tot 130 pk. Om de 02 toneelstukken van zijn tijd in de competitie van sportwagens.

indrukwekkende rijeigenschappen

Eigenaar Kluge laat me achter het stuur, ondanks de toenmalige optionele Recaro sportstoelen (extra kosten 543,90 dollar) heb je een opvallend hoge zitpositie in dit licht gevulde cabine. Drie ronde instrumenten (natuurlijk met toerenteller) als een gesloten cockpit-eenheid, een korte versnellingspook voor de extra kosten, vijf-versnellingsbak (946,83 dollar) en een geperforeerde drie-spaaks Nardi sportstuur (optionele BMW accessoires in plaats van de standaard lederen stuurwiel) voorzien reeds in de staat van het bericht dat de op handen zijnde exit plezier zal zijn.

Out op een bochtige landweg waar de 02 voelt de tii afkorting gehecht thuis verwacht. De besturing is glad en vrij nauwkeurig en ongeveer 3000 opm spoort de tweeliter viercilinder serieus te dansen, biedt vooral in de gangpaden twee en drie door zijn optische rotatie (dat ik nog vaak dan noodzakelijk de geleider koersverandering is vanwege deze korte, stationaire versnellingshendel).

BMW 323i interieur Foto: Lena WillgalisDer E21 was de eerste echte 3. Hij was comfortabel en bood meer ruimte dan de 02-serie.

Je voelt dat de tijd zeer geavanceerde en goed afgestelde ophanging een paar meer pk's moeiteloos zou kunnen gebruiken, en realiseert zich geleidelijk aan de grote stimulans die uitgaat van de 02-serie. De auto op het moment biedt alles voor die lange tijd sport fans - en breng de München autofabrikant na de proclamatie van de scheiding weer een record resultaat: ongeveer 116.000 exemplaren alleen al in 1974, waarvan iets meer dan de helft van twee liter. Ten slotte kan men niet weten wat er gaat komen, ja.

De stijl blijft

Nieuw is onthuld in 1975 en is natuurlijk het succesverhaal van de aanhoudende 02 en op de top van dat aanbod meer ruimte en comfort, met een onveranderde behendigheid. maar stilistisch laat hoofdontwerper Paul Bracq hetzelfde, bijvoorbeeld de verhouding (lange motorkap, korte achtereinde) of knik in de achterste dakstijl. Natuurlijk heeft de kenmerkende nieren gebleven en BMW spreekt nu voor de eerste keer van de 3-serie, die intern E21 wordt genoemd. Alleen de M10 vier-cilinder 02 onder de motorkap aanvankelijk gemodelleerd aangeboden, en met een maximum van 109 pk 320i standaard geleverd in de sport fractie slechts gedeeltelijk vreugde.

In 1977 vervangen BMW de twee-liter motor met een nieuwe zescilinder OHC motor (M20) met riem, gegoten krukas en 122 pk - en duwt de zelfde ook een 2,3-liter versie van, die echter niet van de kleinere versie draagt ​​een Solex carburateur, maar is voorzien van een Bosch K-Jetronic. "Met 143 pk u de afbeelding wilt enigszins beschadigde sportieve terug te brengen op de rails", aldus Daniel Falkenberg en gaf me de sleutels van zijn kastanjebruin rode BMW 323i, de top-3 van de E21-serie, duidelijk naar buiten uit de twee uitlaatpijpen.

M20 motor klinkt als acht in plaats van zes-cilinder

Andere afwijkingen: De zitpositie valt een spoor lager dan in 02, de snelheidsmeter en toerenteller worden geteeld, en de middenconsole is enigszins gedraaid aan de bestuurder. Met ingebouwde in 1981 deze BMW 3 Serie heeft reeds de eerste gedetailleerde verbeteringen ontvangen, hebben de schuifknop voor de verwarming en ventilatie zijn vervangen door draaiknop, bijvoorbeeld. De royale gevoel van ruimte is echter nog (heerlijke twaalf centimeter grotere lengte), en de grote ramen en de dunne dakstijlen werden behouden.

De M20 zes-cilinder valt onmiddellijk in een warme, lage toon stil met het geluid van de twee uitlaatpijpen is enigszins vergelijkbaar met die van een achtcilinder. Ten slotte aan de gang, de machine vanuit een staande start onderscheidt zich door zijn soepele run op de juiste problemen aanpakken van ongeveer 3500 reizen. Revving en het goede verloop inspireert bij elke manoeuvre, ja, dit prachtige zescilinder is een grote hit, het past perfect in deze agile sportsedan die vliegt op het asfalt speelse (en soms een beetje overstuur). Vergeef je de E21 en zijn drang om altijd kantelen in bochten een beetje meer aan de zijkant, zoals het geval is in 02 - eerbetoon aan een meer comfortabele ophanging.

Alleen voor de optionele automatische transmissie in de BMW E21 Daniel Falkenberg is Sport drivers zou waarschijnlijk niet besloten aan het einde, maar het doet zijn werk perfect. "Ik ben zo iets minder sportief dan gaan met een schakelaar", zegt de eigenaar.

BMW 325e Receptie Foto: Lena WillgalisDer E30 is de laatste 3 met klassieke ronde koplampen.

Moeilijk erfenis voor de E30

Het is zeker een van de meest uitdagende taken in de auto-industrie, een bestseller - we spreken van de verkoop van ten minste 1,3 miljoen exemplaren van de serie E21 - moet worden vervangen door een nog beter model. Maar bij BMW bent u zeker te zijn doorgegaan met de juiste ingrediënten in te stellen. Zoals de Groep presenteert de 1982 3-serie E30, de nieuwe auto laat een dynamisch en even evenwichtige indruk: hoe meer afgeronde neus platter en de staart iets hoger, terwijl het lichaam heeft ook de essentiële kenmerken van zijn voorganger. De boodschap van BMW is duidelijk dus: de 3-serie met al hun eigenschappen voor het sportieve imago van het merk. Naast de vier cilinders blijkt nu met de 320i vanaf het begin een 125 pk zescilinder het programma in 1985 gevolgd door de 171-Hp BMW 325i.

325e: Athletic, ondanks het opslaan van motor

De alpine wit BMW 325e, die ook eigendom was van Daniel Falkenberg, is het 1985 model aangeboden met de 2.7-liter Eta-saving motor. Moment - een besparing motor met een relatief tamme 122 pk? Plotseling te veel witbier drinken bij BMW en vergeet het ding over de sport? Eigenaar Falkenberg verwerpt, de auto zou goed hebben uitgevoerd. Hoe dan ook, de zes stiller dan de E21, hoewel de M20 aggregaat bekend. Na het starten nauwelijks loopgeluid in de vernieuwde en natuurlijk zeer goed geïsoleerd cabine doordringen. De cockpit landschap wordt afgevlakt, de instrumenten van de moderne en zelfs nog meer herkenbaar. Met deze duidelijke taal maakt de E30 zijn bemanning nog makkelijker dan voorheen om zich te concentreren op de essentie, op het rijden.

Eerste cursus, vergeving, keuzehendel in stand "D", omdat het ook is een automatische model. Net als een stier in deze serie van zes snelheden tot 3 van de staat tot aan de snelweg snelheid. Okay, met een schakelaar 100 zou reeds aanhangig op 10,5 seconden snelheid, maar twaalf seconden zijn geen slechte waarde. "Ik graag deze combinatie van koppel en gladheid", Falkenberg stuift via dieselachtige eigenschappen van de eta-zescilindermotor. Nog steeds speels, maar toch inspirerend: Het is een gedicht als deze E30 fladdert onmiddellijk daarna door de bochten. Zijn buitengewone, altijd eenvoudig bestuurbaar handling - gewoon een klasse apart.

conclusie

Als eigenaar van een E30 Convertible Ik ben bevooroordeeld, ik hou van het dynamische karakter van deze serie. Toch zou ik niet kiezen voor een ETA, maar voor een roterende vreugdevolle 325i. Of gelijk aan de 323i-serie E21. Geld speelt geen rol? Dan garanties zou deze gouden 02 tii in mijn garage.

Meer over BMW 02-serie, BMW 3-serie (E21), BMW 3-serie (E30)