Unimog campers camper voor extreme avonturiers

Groter dan een SUV, compacter dan een dikke wielvrachtwagen: de Unimog is ook als universele inrichting RV. We tonen twee Begrippen Unicat en Bocklet met 4x4 en 6x6 drive.

2013/11/17 Torsten Seibt Powered by

Er is nauwelijks een tag die nog niet is uitgevoerd met de Unimog uitgevoerd. De legendarische bedrijfsvoertuig ervaren talloze avonturen in de afgelopen decennia - zelfs als een externe camper met echte slaaf kwaliteiten. Een nieuwe reconstructie specialisten Unicat maakt universeelmotor machine all overcomer met 6x6 aandrijving.

Op basis van de Unimog U 4000 uit de Spezialumrüster Dettenheim heeft een indrukwekkende RV monster gecreëerd. De wielbasis van de verlengde professionals 1.350 tot 4.600 mm, de extra aangedreven as tegemoet. De MD52h de bescheiden Typbezeochnung, strekt zich uit tot een totale lengte van 6,13 meter en bereikte een maximaal toegelaten gewicht van 13 ton.

Unimog blijft geschikt voor containerlading

De Euro 5 motor met 218 pk en de standaard acht versnellingen onveranderd gebleven gedurende de conversie. Op het chassis geïnstalleerd Unicat een glasvezel composiet panelen constructie. Kortom, de camper meet 5,2 meter lang en 2,3 meter breed, de buitenste hoogte 2.15 meter. Binnen in de cabine te wachten vier zitplaatsen en een 1,5 x 2,0 meter groot tweepersoonsbed, kan de bank worden omgeschakeld naar de slapende kamp ook. Douche en WX zijn natuurlijk aan boord, met 430 liter vers water tank en 140 liter fassendem riolering reservoir is zelfvoorzienend leven in de woestijn voor meerdere dagen geen probleem.

De reden voor de spectaculaire omzetting van de Unimog was zijn relatief klein eindvlak tegenover een grote off-road trucks zoals de Mercedes Zetros. De bedoeling was dat de 6x6 Expeditionsmog blijft containerverladbar. Hiertoe ontwikkelde Unicat een hydraulische bezinking en laadinrichting. Aldus kan de Unimog eigenaren eerste autonoom laden van de kampeerauto in een houder en vervolgens het transportmiddel in een tweede 40-foot container voor Seeverladung.

Een kleiner aantal: Bocklet reizen Unimog

Niet alleen Unicat bouwt geschikte voertuigen U 4000 base. Speciaal voertuig expert Michael Bocklet ontwikkelde een container structuur voor de Unimog U 4000. Daarin de professionele globetrotters u alles wat u nodig heeft voor een comfortabele Sahara overtocht te vinden. De keuken is uitgerust met een twee-pits gasfornuis, spoelbak en afdruiprek. Het sanitair compartiment heeft een cassette toilet en wastafel en douche. Op warme water gemotoriseerde avonturiers ook moeten doen zonder, dankzij een gecombineerde gas / elektrische boiler.

Als het buiten warm is, kan de luxe avonturiers verfrissen met koele drankjes uit de 110 liter compressor koelkast. Voor warme nachten in koudere gebieden een Eberspächer heteluchtverwarming biedt. De enorme stroomvereisten van de elektrische apparatuur onder meer onder een 260 watt zonnepanelen op het dak van de constructie. Andere voorzieningen zijn een TFT-tv met schotelantenne en een dvd-speler.

Meer over Mercedes