Deze Ferrari Enzo werd geveild een totaal verlies: Scrap Enzo voor € 1,5 miljoen

In februari 2006 heeft de Ferrari Enzo vernielde meer dan 250 km / h op een telefoonpaal. Motor, transmissie, achteras, wielen en lichaamsdelen werden verspreid over de snelweg. De auto was junk. Bijna 10 jaar later, vierde hij opstanding. En is nu verkocht voor meer dan 1,5 miljoen euro.

2016/05/02 Andreas Haupt Powered by

Dit verhaal begint wreed als een auto-horrorfilm. En eindigt met tranen van vreugde. Zoals het is, eigenlijk te mooi om waar te zijn. In dit geval echter, het preparaat raakt merk - in Nero Daytona gekleurde houder van de Ferrari Enzo chassisnummer 135564

Ferrari Enzo met meer dan 250 zaken tegen telefoonpaal

Ten eerste, de verschrikkelijke deel van de geschiedenis. Hij speelt in februari 2006 over een snelweg in Malibu, de Ferrari Enzo haalde (naar verluidt zonder de juiste goedkeuring van de FDA) met meer dan 250 items. Totdat de bestuurder de controle over de V12 super sportwagen verloren, de Enzo crashte in een telefoonpaal en gedemonteerd in zijn samenstellende delen. Achteras de achterwielen, motor, versnellingsbak en lichaamsdelen verstrooid als een vliegtuigcrash ver in het milieu. Het was nog niet de helft van de originele 4702-meter Enzo tegelijk. Een schroothoop en verwondering op hetzelfde moment, niemand werd gedood, de koolstof versterkte passagierscompartiment deden hun werk: ze beschermde de inzittenden.

De Zweed Stefan Eriksson, die werd gevonden op de plaats, wilde aanvankelijk een zekere "Dietrich" de schuld in de schoenen. De Zweed zelf had enige passagier in de Enzo in een race tegen een Mercedes SLR McLaren geweest. Echter, de politie deed bloedige lip Eriksson en het bloed van de bestuurder verdacht. Zij concludeerden dat de Zweed zelf moet hebben gereden.

De vernietigde Ferrari Enzo hielp noch het een noch het ander versie. Het resultaat was hetzelfde. De super sportwagen lag op zijn sterfbed, eigenlijk is hij al klopte aan de hemelpoort en Peter had het handvat in zijn hand.

Scrap Enzo nu in het zwart

Maar Ferrari wilde maken dit een totaal van 400 Enzo niet tekenen. En hier is het prachtig deel van het verhaal begint, om zo te zeggen, de tweede wonder. De Ferrari Technische Dienst nam de Enzo, die de fabriek in 2004 verlaten, terug naar Maranello. Centimeter voor centimeter ingenieurs bouwde de 660 pk sportwagen opnieuw. Een gigantische taak.

Ze overwon hen. Bijna tien jaar later, de voormalige versnipperd Enzo rolde nu veiling. Op 3 februari heeft de super sportwagen door RM Auctions in Parijs werd geveild. Ironisch genoeg Alleen als de voorhamer vernield, toen onder de spreekwoordelijke hamer. De richtprijs voor de gecertificeerde Ferrari Enzo Classiche varieerden 1,5-2 miljoen euro. Op het einde waren er 1.568.000 euro.

In plaats van de oorspronkelijke tint "Rosso Corsa" draagt ​​de Enzo nu zwart op de huid. Hiervoor zijn de sportstoelen gehouden in de traditionele rode. Satellietnavigatie, achteruitrijcamera en een Bose stereo-installatie behoren tot de faciliteiten. Op de kilometerteller zijn 2.500 km. Maar met een wedergeboren dit is eigenlijk niet schelen.

In onze fotoshow laten wij u hier de nieuw leven ingeblazen Ferrari Enzo.

Meer over Ferrari Enzo Ferrari