Lamborghini Museum in Sant’Agata Bolognese: Charalambos Bull Arena op 2 verdiepingen

Lamborghini heeft een bewogen verleden. De trekkerfabrikant, het Italiaanse bedrijf veranderd om de prestaties gesmeed uit super sportwagens. Met nummers als de Miura, Countach, Diablo en Murciélago. De on-site museum Lamborghini zwelgt in het verleden - en vertelt zijn verhaal begon bij 350 en 400 GT sportwagens zoals de Miura, Countach, Urraco, Jalpa de LM002 SUV.

2016/06/03 Andreas Haupt Powered by

Automobili Lamborghini, Via Modena 12, I-40019 Sant'Agata Bolognese: In dit adres, moet u zeker een bezoek brengen een keer, als je hem vast te houden met supercars. En hebben een zwak voor run traditionele tegelijk. Hier, in de kleine Italiaanse gemeenschap in de regio Emilia-Romagna, ze produceren niet alleen jaarlijks ongeveer 3.200 nieuwe vechtstieren kwaliteit Aventador en Huracán, maar ook hun verleden te herinneren.

Lamborghini Miura SV - Lamborghini Museum - Sant'Agata BologneseLambos stierenring op 2 verdiepingen 11 sec.

Lamborghini's verhaal staat op een parketvloer

Glazen gevel, een parketvloer: Sinds 2001, krullen op twee verdiepingen meerdere stieren comfortabel, de Lamborghini is niet langer in de arena om te vechten tegen de Porsches, McLarens en Bugatti's in de wereld stuurt. En natuurlijk, tegen de favoriete tegenstander Ferrari.

Lamborghini 350 GT, 400 GT, Miura, Countach, Urraco, Jalpa, LM002, Espada, Estoque: U vertelt haar verhaal in de galerie - verrijkt door de fascinerende foto's op de muren. De eerste tentoonstelling van het huis museum was een Murciélago.

De turbulente geschiedenis, maar begint met de 350 GT - de eerste in massa-productie model van het merk. 3,5-liter V12, 280 pk en een topsnelheid van 280 km / h. Lamborghini opgenomen 1964-1966 in totaal 120 kopieën ervan. De opvolger 400 GT in geslaagd om het aantal stuks te verdubbelen. Beide al trots droeg de Bull embleem op de carrosserie.

LM002 "elke 10 minuten bij het benzinestation"

De traditie om de namen van zijn sportwagen in het stierenvechten te zoeken, Lamborghini begon met de Miura. Op dat moment de met 280 km / h snelste sportwagens ter wereld bleek te zijn de eerste grote hit van de Italianen. Slechts één van de succes misschien niet geproefd: de Lamborghini Islero, waardoor de Miura zetten in de schaduw.

maakte het ook in het museum hebben de Espada Jalpa toegestaan ​​en 350. Een daarvan was de eerste vier-seater Grand Tourer van Lamborghini, de andere was tot 1988 de laatste V8 het merk. Voor hem is de Lambo ingenieurs zal opnemen 2018 wederkomst SUV. Zijn voorganger terrein genoemd LM002. LM voor Lamborghini leger, dat de oorspronkelijk beoogde doel uit. De 2,7 ton wegende kolos, of gewoon Rambo-Lambo, drijft een 5,2-liter V12. Zijn passie voor de LM002 benzine onder de dikke lichaam kon nooit verbergen. "Een liter per kilometer"Joke spottende over zijn dorst. Andere druk het op deze manier: "Wie heeft u vertrapt op de snelweg. Tien minuten later, heb je hem bij het benzinestation."

In 53 jaar automobielgeschiedenis, Lamborghini heeft moet ook weg te zetten af ​​en toe een lage klap. Ondanks een Countachs deze kriselte in het bedrijf in de jaren 1970. En de eigenaren veranderd van toen tot 1998 als in sommige voetbalclub coaches. Audi namen het stokje over.

Helaas, niet de weg naar het museum alle modellen. Bijvoorbeeld, de Lamborghini Marzal. Of de Miura Roadster. Beide individuele stukken zijn nu in particulier bezit.

Dat zijn in het museum, zie onze slide show.

Meer over Lamborghini