Exclusieve BMW M1 te koop: Is dit de moeite waard 850.000 euro M1?

Het bedrijf Mint Classics verzameld in Münster een aantal oude en prachtige BMW modellen zoals de Z8 Roadster, 1600GT of M1. Sinds eind juni, heeft het bedrijf een BMW M1 in Polaris Silver aangeboden. Welke prijs wordt CEO Felipe Garcia vast bij 939.590 dollar.

2015/10/07 Andreas Haupt Powered by

Ecclestone wordt gezegd dat een. Daarnaast moet er nog een prototype van het zijn. En op dit moment de derde en laatste exemplaar met het chassisnummer 4301424 is in Münster. We hebben het over een BMW M1 in Polaris Silver. Dit schilderij zou volgens Classics dragen slechts drie van de 453 maakte BMW M1 Mint Company. Wat maakt de accessoires te koop midden-motor sport een absolute zeldzaamheid.

Garcia heeft particulier andere zeldzame M1

Een zeldzame stuk dat wil Mint Classics baas Felipe Garcia zijn betaald duur. De Colombiaanse roept op tot de zilveren BMW M1 met een 3,5-liter inline zes-cilinder, 277 pk en 300 Nm tegen een prijs van 939.590 dollar. Oud deze zijn ongeveer 850.000 euro. Voor de achtergrond: Met de lancering van de 1978 M1 100.000 merken werd aangeboden.

Is de prijs van bijna een miljoen dollar te hoog? Nou nee. "Volgende week een eerste potentiële klant uit Scandinavië. Dan nog een uit de Verenigde Staten"Zegt Garcia. "Ik denk dat de BMW M1 in de regel prijzen met 1 miljoen euro kunnen bereiken in de verre toekomst."

Een paar dagen geleden, de Colombiaanse, die zelf heeft een zwarte M1 particulier eigendom heeft verkocht (een van de drie wereldwijd), een BMW M1 Procar met de rood-wit BASF verf op een gentleman racer. "De exacte prijs kan ik niet zeggen. Ik zou moeten overleggen met de koper. Maar ook zijn er in het bereik van 1 miljoen euro."

Interieur van de BMW M1 in topconditie

De geschiedenis van de BMW M1 in Polaris Silver is snel verteld. In 1981 werd hij uitgeleverd aan Frankrijk. In 1983, de sportwagen dwaalde in het bezit van een Japanse verzamelaar. "De auto staat in Japan langer onbewogen"Zegt Garcia. Momenteel is de BMW M1 heeft slechts 17.500 kilometer op de teller. In 2006, een Belgische pakte de zeldzame model. "Ik ben een collega-dealers moeilijk om de eigenaar te krijgen"Zegt de Colombianen. En tegen welke prijs kocht hij de M1? "Ik ben een verkoper. Dat weet ik nog niet zeggen"Hij zegt en lacht.

Stap voor stap Garcia heeft het M1 voorbereid. "Helaas was de verf niet zo mooi. Hier hebben we opnieuw geschilderd in de originele kleur. We hebben ook hernieuwde alle slijtdelen. Bijvoorbeeld de remmen, rubber en waterleidingen. Motor en transmissie zijn in de oorspronkelijke staat"Zegt Garcia. Problemen met roest, er geen zijn. "Wanneer M1 moeten voorzichtig zijn. In veel gevallen, roest het ruimtelijk frame van binnen naar buiten. In dit geval, echter, alles is perfect."

Op het interieur, de Colombiaanse had om iets te doen. "Het interieur, we hebben alleen schoon gemaakt. De stoelen zijn origineel, en zelfs de tapijten." In de komende dagen zal hij een cheque van de M1 van BMW Classic hebben. "Voor mij te certificeren om te controleren of alles is tip-top. Neem een ​​kijkje op de motor, transmissie, chassis, assen en draagarm. Het resultaat is een 20-pagina's tellend rapport, dat ik potentiële kopers kan laten zien."

Meer over BMW M1