Opel Enigma: De Opel Calibra voor de toekomst

Manta, GT, Calibra - het verleden van het merk Opel kan zo nat sommige oog, ziet de toekomst er niet helemaal zo rooskleurig. Toch ontwerper David Cardoso heeft de toekomst van Opel geschetst en noemt zijn "nieuw" Calibra Opel Enigma.

20.04.2012 Holger Wittich

De sportieve vierzitter zal worden gebaseerd op het platform van de Chevrolet Camaro en kon de coupe versie van de Opel Insignia vertegenwoordigen bevatten. Volgens informatie is Cardoso invloed op de Opel Enigma van de Astra GTC en Flextreme studie had. Voorwaar, de ontwerper waagden in het creƫren van nog een blik op de Citroen GQ - omdat de expressieve Opel studie verrassend herinnert aan de concept car van de Fransen.

Opel Enigma met Camaro motor

De sterk gebogen kap vindt zijn uitstrekking in een vlakke ruit, die weer overgaat in de Coup dak. Slechts het raam van de band Opel Enigma gesneden, krachtig uitgegeven wielkasten, de flanken krachtig en achterste overhang ten opzichte van de voorste lang. De eye-catcher is zeker de achterste zijruit, die de Opel Enigma een speciale tekening geeft. Het dak komt langzaam naar de achtersteven, die bijna iets te conservatief neerslaat.

de Opel Enigma zou mogen opereren, zelfs wanneer de Camaro motoren, de 2 + 2-zitter met 250 dingen over het web wordt verondersteld te brullen. Maar in plaats van de 432 pk 6.2 liter V8 Enigma zou dit land ontslagen maximum van de 2,8-liter V6 met 325 pk uit de OPC Insignia. Zou, kon, subjunctief - dat niet alleen de Opel Enigma, maar ook het merk begeleidt. Toch Opel nog steeds veel nieuwe producten in petto: Dus is de Opel Astra facelift en de Astra Cabrio op de SUV Mokka Corsa-gebaseerde en subcompact Opel Junior.

Meer over Opel