Nye Suzuki Swift Sport med turbo makt (2017): Liten bil er sterkere og 80 kilo lettere!

IAA 2017

Den nye Swift Sport er her! På IAA ble mini-hot Kombi avduket - og med det, de tekniske data. Høydepunkter: den fantastiske lett og sterk turbo motor.

12/09/2017 Roman Domes 4 kommentarer Powered by

80 kg separere den nye Suzuki Swift Sport fra sin forgjenger. Veide allerede livlig nok drevet av våre standarder gamle Swift mer enn 1000 kg, er det den nye sporten bare 970 kg. Han veier omtrent like lite som en Smart Forfour - med mye bedre ytelse.

Nye Suzuki Swift Sport med turboladet firesylindret og 140 hk

Kjernen i den nye Swift Sport er ikke bare nedgang i vekt, men også en ny motor. av det foregående settet, eller en sugemotoren med 1,6 liter volum og 136 hk, pløyer i den nye modellen, en firesylindret turbo- (som allerede er kjent fra andre Suzuki-modeller) med 1,4 liter volum og direkte injeksjon.

Suzuki Swift Sport Foto: BMW M2 ikke SuzukiHat: en skjerm ladetrykk og oljetemperatur! er&# 39; s men den nye Swift Sport. Cool!

Den endelige resultatene er nesten det samme: 140 hk (103 kW) er det i den nye Swift Sport. For dette økte dreiemoment med 70 Nm voldsom 160-230 Nm. En økning på nesten 50 prosent. På sprinten verdier Suzuki ennå ikke manifestert. Imidlertid bør åtte sekunders mark være løs å knekke.

Når utstyret tør ikke eksperiment: ingen dobbeltFeste, ikke-automatisk, er bare en seks-trinns manuell girkasse er tilgjengelig for Swift Sport er på valg. Den selv dateres tilbake til forgjengeren, men er optimalisert for jevnere giring og har nå (angivelig) en mer presis veiledning gater.

Sporty utseende, sporty fjæring

Som sin forgjenger Suzuki bruker en atletisk front-akselkonstruksjon med såkalte Monroe støtdempere, som tilbys av leverandøren Tenneco i den nye Swift Sport. Stabilisatorene ble amplifisert og gitt til opptakene med teflonlagre - noe som vil lett redusere hardheten i responsen.

Suzuki Swift Sport Foto: Nyheter Presse Crisp grad: Den nye Suzuki Swift Sport får tilbake en duplex eksos med to enderør.

På samme tid har man kombinerer hjulnavet og hjullageret til en komponent, med det resultat at camber stivhet forbedres ved kurvekjøring. Lignende modifiseringer kan også bli funnet på den bakre aksel, som bør være tydelig stivere enn sin forgjenger.

Opp til Swift er fremdeles pluss 20 mm lengre akselavstand, pluss 40 mm sporbredde ved den fremre og bakre aksel. Legemet sitter 15 mm nærmere til asfalten og måler 40 mm mer i bredde. En differensialsperre ikke installert Suzuki også den nye Swift Sport. Som standard ruller Swift Sport on 17-tommers felg. I mellomtiden nesten vanlig: Grillen kommer med en honeycomb mønster. I likhet med sin forgjenger, bærer han en duplex eksosanlegg med et eksosrør venstre og høyre.

Moderne multimedia-systemet og nyttige flere instrumenter

Desidert sporty designet Suzuki også interiøret i nye Swift Sport. Dominerende fargene rødt og svart. har en rød bakgrunn, for eksempel, turtelleren. Pluss: Også på flere instrumenter Suzuki har tenkt at informere føreren av oljetemperatur og ladetrykk. I tilkobling av Suzuki Swift Sport støtter smartintegrasjoner Apple carplay, Android bil og Mirror kobling.

Priser og en dato for lanseringen er ikke kalt Suzuki.

Les mer om Suzuki Swift