Honda Civic Type R (2017): Med 320 hk, forhjulstrekk og gigant vinge

Den kraftigste versjonen av den nye Honda Civic - Type-R - 320 hk veien. Den innebygde i Swindon, er England japansk også eksportert til Japan. Per nå er han fra 36050 euro på forhandleren.

22/09/2017 Gregor Hebermehl 4 kommentarer Powered by

Honda har store forhåpninger til sin nye Sivile kroner den kompakte modellserien derfor nå med den sportslige toppmodelltype R. De japanske kraft vogn beveger seg i en produsentens betydelig forbedret aerodynamikk gjennom luften. De aerodynamiske endringer er sterkest på taket kant på baksiden: det gjør fire finnelignende turbulatorer at luften ikke strømme bort ved takkanten av kjøretøyet, men strekker seg langs den bakre vindus og oljestrøm på den gigantiske bakre spoiler. For de som ønsker å skinne på bordet: Endre turbulatorene også kalt vortex generatorer laminær til turbulent grensesjikt, noe som resulterer i en forsinkelse på båsen resultat. Derfor er toppen av vingene gitt noen fly med virvelgeneratorer - og derfor ser på Civic Type-R taket også utrolig kult.

Den gigantiske hekkspoiler er standard, som det er behov for stasjonen på baksiden. I tillegg understell har blitt glattet - vil alle aerodynamiske tiltak føre til bedre stabilitet ved høyere hastigheter - og høyere hastigheter er klassisk innen kompetanse Civic Type R.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDer nye Honda Civic Type R vil bli bygget i Swindon, England og eksporteres til Japan.

Innendørs atletisk komfortabel

Rein i Renner: Setene ta tak i sjåføren og passasjeren stramt, er det holdekraft av sideveggene akkurat, så irriterende ikke selv etter lang tids sitting. Ifølge Honda, sitter sjåføren 50 millimeter lavere enn i serie i Civic Type R - virkelig dypt men sittestilling er fortsatt ikke. Likevel er girkule håper nøyaktig riktig tilgangsnivå. En hånd bremsen ikke lenger eksisterer - den mekaniske håndbremsen måtte gi en elektrisk. Gode ​​seter, midtkonsoll vanskelig: Ifølge sjåføren setejustering og størrelsen på midtkonsollen presser hardt mot høyre kne av driveren. Takhøyden er stor for store beboerne, til slutt ble Type R er utviklet med tanke på det europeiske og amerikanske markedet. Rattet berører hans tøffe og veldig bra. Produksjonsnummeret på midtkonsollen, showet modellen, "00000", gir en bit av eksklusivitet følelse, er Type R ikke begrenset i form av enheter. Før girspaken er et mørkekammer i hvilket det kan være egnede smart invitere induktivt åpen. Fra fotbrønnen der for å rapportere Non-slip: Den spekket med gummiknotter i rustfritt stål pedaler skal være inspirerende. Utsikten på baksiden er gøy fordi det bakre spoiler ikke kan sees fra innsiden. På baksiden er det en komfortabel sofa plass uten ende.

Honda Civic Type R Foto: Gregor HebermehlDas mindre gjennomsnittlig eksosrør sørger for at eksosanlegg høres litt roligere og høyere ved høyere hastigheter ved lav Geschwindigleiten litt.

Store kjøremodi sprer seg

Understellet på ny Civic Type R er forbedret i forhold til chassiset på forgjenger Honda. For det første legemet var torsjon av 38 prosent, på den annen side, ingeniørene revidert MacPherson forhjulsopphenget for å redusere typisk for et forhjulsdrevet forstyrrende kraft påvirkninger på styre. En sportslig kjøring av hensyn til legemet falt med 20 mm retning asfalt og den multi-link bakhjulsoppheng er forsterket med meget stive wishbones. Standard er et adaptivt dempersystem om bord. Dette er like påvirket av kjøremodi for Comfort, Sport og + R som servo, girspaken egenskaper og motorrespons. Innstillingen "Comfort" er ny og vil sikkert overbevise først og fremst på det amerikanske markedet, hvor Civic Type R er å være hadde for første gang, tviler. Vekten av den nye Type R er et lite beveget mot den bakre: Selv om det fortsatt er spredt forløperen i et forhold på 65 til 35 mellom foran og bak, er fordelingen nå 62 til 38. Ved foten av kommunal Type R økt med ett inches til, så i alle fall på 20-tommers hjul, han er på vei nå.

Honda Civic Type RNew hardcore Civic i videoen 1:08 min.

Nå med 320 hk fra 36050 euro

En 2,0 liter turbo med 320 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 400 Nm er det bankende hjertet av det nye Civic Type R. Således er samfunns bør i 5,7 sekunder fra null til 100 km / t sprute. Visning hastighet er indikert 272 km / t. Men Honda ønsker å skinne med ny igjen på Nordschleife - forgjengeren skapt den mest utfordrende krets i verden på 7: 50.63 minutter. Kjøleluften strømmer gjerne også over den fremre hette scoop om en på tvers montering av hetten røret til høyre og venstre i motorrommet. Slående er eksossystemet av type R: Tre enderør se sentralt fra baksiden av bilen, hvor gjennomsnittet av de tre rør i diameter er vesentlig mindre enn hver av sine søsken. Denne lille sentrale rør har en spesiell funksjon: den sikrer at eksos tog støy senkes ved høye hastigheter og øker ved lave hastigheter.

aktiveres i den nye Civic Type R er alltid en manuell sekstrinns girkasse. Honda ingeniører tenke på en dobbel-clutch girkasse i fremtiden kanskje etter - men bestemte meg er langt fra noe. Eneste er klar: Civic Type R er fortsatt en lang en forhjulsdrevet - etter denne filosofien, har japanerne ikke ønsker å bevege seg bort.

Honda Civic Type R Foto: Honda / Richard Pardon&# 34; Interiøret passer godt med de sportslige ambisjonene til den store kompakt. Visuelt kommer Type R med sin kantede form og sin dristige serie hekkspoiler, men åpenlyst brutal til å fungere.&# 34;, slik redaktør Gregor Hebermehl for sportslig Honda Civic.

Å ha den nye kompakte sportsbilen fra Honda til priser som starter på 36050 euro. I GT trim nivå som kommer opp med en ekstra død vinkel Wizard, en Ausparkassistent og en tilkoblingspakken som Preiskliste starter på 38,950 euro.

Konklusjon

Honda ser ut til å være overbevist om sin nye Civic Type R - tross alt, det kan ikke vente på den japanske å jakte sin nye bil på Nordschleife. Kjøredynamikk vi forventer av den nye Type R derfor gode gjerninger. Interiøret passer godt med de sportslige ambisjonene til den store kompakt og gjør bilen med sin sjenerøse innvendig plass til en praktisk familiebil. Visuelt kommer Type R med sin kantede form og sin dristige serie hekkspoiler, men åpenlyst brutal til å fungere. Leveransene av den nye Honda Civic Type R for å begynne i USA i juni, i Japan i slutten av sommeren og i Tyskland i slutten av september.

Les mer om Honda Civic