Nye Ford Kuga (2017) i testen: Hva gjør ansiktsløftning for billig SUV?

Med facelift av Kuga kan nå også luksus og sports: Nye aktiviteter inkluderer utstyret varianter ST og Vignale. ST-linjen har omfattet et sportslig skjerpet suspensjon, 19-tommers hjul og kostnader fra 30600 Euro.

18.10.2016 Heinrich Lingner en kommentar Powered by

12 ting som overrasker på den nye Ford Kuga:

første Kuga er ikke dyrt, til tross for noen ganger betydelig mer omfattende utstyr har startprisen forblir uendret: fra 23 300 euro begynner prislisten Kuga. Bestilte forresten kan være umiddelbart tidlig 2017 vil rulle til forhandlere, de første bilene.

Second Det er bare en bensinmotor, en 1,5 liters EcoBoost med 120, 150 og 182 hk, mens den sterkeste versjon er bare tilgjengelig med firehjulsdrift og automatgir. Nedbemanning turbo overbevist ved første avkjørsel med raffinert løping og harmonisk kraftutfoldelse.

tredje Assistentsystemer, Kuga omfatter også om konkurransen: Nå kommer han blant annet med adaptiv cruise control, inkludert kollisjon advarsel, et større utvalg av Active City Stop, active lane og Blind Spot Assist og system trafikkskilt anerkjennelse.

Ford Kuga Foto: Stuart PriceMit ansiktsløftning av Ford Kuga kan nå også luksus og sport.

fjerde En ren-innstilt suspensjon av Kuga var faktisk takket være sin C1-plattformen, som den deler med Focus, ja alltid, som ST-Line med en stivere sett det blir en kurve artist. Uten for mye kraft han dirigerer nå en mer smidig, forblir nøytral og spiller å flytte med svært presis og rückmeldung gledelig styring rundt bøyer alle slag.

femte Med en leveringspliktig for en tilleggsavgift på svært rimelige 1050 euro elektrisk uttrekkbar tilhengerfeste og maksimalt 2200 kg slepekapasitet på Kuga er nå også en svært talentfull traktor som noen ganger kan ta tyngre campingvogner eller hest trailer på kroken.

sjette Som før, Kuga er tilgjengelig med tre transmisjons varianter, konvensjonelle bryterboks for alle versjoner bortsett fra den 182 hestekrefter bensinmotor som, som nevnt, utelukkende med alle hjul og automatisk og Power (dobbel clutch overføring) som et alternativ (1,800 euro) for to-liters TDCI med 150 og 180 hk.

Ford Kuga Foto: Stuart Price Tredje generasjon av Ford SYNC infotainment er ingen mønster å bruke og selvforklarende funksjonalitet, til tross for stor berøringsskjerm (åtte inches) og app-linken, kan de andre produsentene bedre.

syvende Inngangsnivå for diesel med 120 HP er ikke lenger er en to-liter, men en 1,5 TDCI (1499 Kubik, firesylindret), som imidlertid, takket være 270 Nm maksimalt dreiemoment til 1600 kg Ford bidrar imidlertid til tilfredsstillende resultater (175 km / t Vmax, 0- 100 km / t på 12,7 s, CO2-utslipp 115 g / km). Motoren som en lav, raffinert løping og godt schlatbarem, skarp sekstrinns girkasse, men han ser ut til å være en besparelse mester: etter ca 300 km med motorveier og Landstra0enfahrt med hovedsakelig dempet tempo, viser den integrerte datamaskinen 7,2 liter / 100 km.

8. Med en støvel kapasitet på 465 liter (maksimal lastekapasitet 1,653 liter) er det Kuga fortsatt en meget praktisk og familievennlig SUV, også på grunn av den vanlige plass i baksetet og god bæreevne av den store bakluken (valgfritt med automatisk Fußschwenköffner, 370 euro) meget vel bli lastet.

9. Den tredje generasjonen av Ford SYNC infotainment er ingen mønster å bruke og selvforklarende funksjonalitet, til tross for stor berøringsskjerm (åtte inches) og app link, de andre produsentene kan bedre. Likevel, er oppdagelsen av enkeltfunksjoner i berøringsskjermmeny enklere enn om dagens Mondeo og S-Max. Lite heilfreich dette, men det forsenkede montert skjerm foran det anordnet mekaniske knapper som er presset til tider utilsiktet når skjermen Betouchen.

10th Oppdemmet etterspørsel, er det også lett, standard Kuga funzelt med halogenlamper, for en avgift (1,360 euro), er xenon-brenner. Den adaptive LED lys merkevare bror Mondeo mangler på tilbud.

Les mer om Ford Kuga