Audi Q2 1.4 TFSI og sete Ateca 1.4 TSI Eco testet: kompakt SUV fra VW-gruppen sammenlignet

Av familieforhold med potensial for konflikt er det ingen mangel på VW-gruppen. Så Audi Q2 sett priset på Ateca sin søster merkevare Seat. Vel, la oss se hvordan kjemper de to sammen.

10/07/2017 Sebastian Renz 5 kommentarer

Kjører gjennom grønne områder vil bli straffet med en bot på ti euro. så det er en av de beste måtene på den ene siden mot Highway Code å krenke den annen side, til enhver tid innenfor byen for å utforske terrenget potensial, som bringer hele byen SUV som. Til Audi Q2 teller.

Audi Q2, Sete Ateca sammenligning AMS1317 Foto: Achim HartmannDer Q2 er så ung og moderne by SUV, noe som gjør Audi trenden mot det lille området Agen følger. Og med liknende områder som i 3. kvartal. Er det nok til å score poeng mot større Ateca?

Audi kaller det "urban type", som høres sjarmerende, men ikke helt nok til å klassifisere det riktig. Siden sommeren 2016, vil antallet Q-modellene starter med ham. Utnevnelsen av Subkompakt SUV tyder på at det nå er ganske mengden i modellområder - særlig i VW-gruppen. På Audi, Q2 sortert numerisk mellom Q3, men har faktisk like mye plass og lasteplass.

Kjøpers guide: Audi Q2 eller Q3?Audi Q2 1.4 TFSI og sete Ateca 1.4 TSI Eco testet: kompakt SUV fra VW-gruppen sammenlignet Audi Q2 1.4 TFSI og sete Ateca 1.4 TSI Eco testet: kompakt SUV fra VW-gruppen sammenlignet Audi Q2 1.4 TFSI og sete Ateca 1.4 TSI Eco testet: kompakt SUV fra VW-gruppen sammenlignet Audi Q2 1.4 TFSI og sete Ateca 1.4 TSI Eco testet: kompakt SUV fra VW-gruppen sammenlignet5000 euro for 20 centimeter

Det er også Tiguan og snart den minste T-Roc på VW. I tillegg forholdet Seat tilbyr Ateca kjører på Skoda sammen med større Kodiaq og også subcompact Karoq på streken. På IAA, jo mindre Seat Arona blir enda - selv uten hjelp fra andre produsenter er ganske sikret geschäftsbelebende konkurranse.

Flere SUVer følelse i Ateca

Skoda Fabia SUV All MQB SUV fra Volkswagen Når Volkswagen T-Roc er å Skoda Karoq

teknisk forskjellig fra hverandre, lykkes Audi og Sete Q2 Ateca ufullkomment, fordi begge er basert på den modulære tverrgående matrise (MQB). Kontrollene ganske mye alt opp til installasjon plasseringen av batteriet. Fordi dimensjoner og akselavstand er variabel, kan slike forskjellige størrelser biler på samme grunnlag nettopp opprettet. Her fortsetter setet sine betydelig større dimensjoner i en, vel, bare en mye større plass i orden.

Hans bagasjerommet har 105 liter mer volum. Knipser inn de fjærende bakseteryggen eksterne tilbakestilles til, griper han selv rundt 554 liter mer bort. På den komfortable baksetet av setet rommer også tre personer i en passende plass å fylle med betydelig mer benplass. Pilot og co sitte 2.5cm høyere enn Audi og noen henført, det Ateca ikke integrert dem likevel så dyp som Q2.

Derfor føles det bedre überblickbare sete geländewagiger - også takket være høyere ruvende dashbord, der alle funksjoner er tydelig sortert. Den berøringsskjerm infotainment- er enklere å bruke enn linjesprang system av Q2 med sin dreieskyveren herunder en tilknyttet styreplaten og mange side knapper.

Audi Q2, Sete Ateca sammenligning AMS1317 Foto: Achim HartmannDie overlegen plass er også reflektert i cockpiten på Ateca. Det ser mer ut som SUVer og ikke fullt så elegant som Audi ut. Likevel, det er moderne og solid.

Mer rustikk setet er satt opp. Ikke mindre solid, men ikke så stilig som Audi, på schalmeit pressen, manifesterer sin premie karakter i seg selv i hver eneste detalj av interiøret. Vel så manifesterer gode tider. Uansett, ser allerede flott ut med metall nøkler her og krom hjul siden. I tillegg har skjermen flimre under test bil digital og konfigureres via Virtual Cockpit, som står for 650 euro i prislisten.

Imidlertid synes Audi å være av den oppfatning at all den innovative kraften i denne prestasjonen (2,690 euro) og en spesiell rattet (170 Euro) utfolder seg bare i kombinasjon med den store Navi. Tilsvarende fremgangsmåten (600 euro), som ikke kan være uten lykt (1,245 euro) i head-up display. Tross alt, skjermen, informasjon projisert på et plexiglass vindu er en av de ekstra som er der bare for Q2. Noen, på test bilen har å gå inn i evalueringen av prisen, bringe betydelig avstand til tross for lignende grunnleggende priser.

Til poenget, cookies

Ellers Q2 er ikke så med avstanden, hans passasjerer styrket mer i ønsket om menneskelig kontakt, til slutt tar han dem under mye mer trangt. Således er den plass en klasse under setet. Spesielt i baksetet steillehnigen reiser voksne betydelig mer kompakt. Tross alt, de tre valg delt folding bakseteryggen (250 euro) og standard høydejusterbar mellombunn tillater noen måter å skyve strammere ladepotensialet.

Noe dusterer og vanskeligere å se seg tilbake, er det fortsatt i Audi grunn av de mindre sidevinduene. Men vi kan se framover og starte motorene. Både SUV konkurrere med den samme 1,4-liters turboladet bensinmotor. Audi bundet til dem flashet det med de syv-trinns direktekoblings girkasse (2000 Euro), kommer setet med manuell seks hastighet. Selv om Q2 raskt og presist slått av seg selv, overføring og til viklet på landevei.

Som det viser før svinger fortsatt i fjerde gir, der Audi deretter öddelt rundt svingen. På vei ut akselerer boksen slått på bare én gang, så igjen tilbake. Alt er egentlig ikke dårlig, men det plager kjørestrømmen. Så du FlipperST snart selv med girhendler gjennom korridorene. Og faktisk er en vanlig manuell girkasse, men også en god ting - i hvert fall hvis det er så glatt, nøyaktig og godt gradert som i Ateca.

Det viser seg bare ikke selv - hva er forklaringen på hvorfor Audi får to flere poeng i overføringen fra. Med den doble koblingsanordningen ifølge Q2 kan også bygge bro over forsiktig Anfahrzögern den kultiverte fire sylinder og også lett å slå seg ned i den utførelsen av den samme vekt Ateca.

Audi Q2, Sete Ateca sammenligning AMS1317 Foto: Achim Hartmann Begge er utstyrt med effektive systemer som for eksempel sylinder deaktivering. Dette ikke bare fungerer stille i bakgrunnen, men undertrykker også forbruket til 7,4 (Audi) og 7,6 liter (Seat). Så de to SUVer kan beveges både svært sparsomt.

Forbruket neppe lykkes. I både motoren snepper fra den andre og tredje sylindere for mer jevn belastning. Deretter sylindere ett og fire arbeide mer effektivt, noe som vil spare en halv liter drivstoff per 100 km. Hele komplisert ankomst og Abschalterei lykkes så myk og glatt - du ikke merke til, ville ikke eksistere til en liten skjerm på skjermen.

7,4 og 7,6 l / 100 km Audi og sete er forbruket på et så lavt nivå at de er anbefalt alternativer til den ellers gjerne tatt 150 hk diesel. Spesielt fordi det er den eneste med dyre firehjuls mens Q2 og Ateca konkurrere her med forhjulsdrift.

Hvem føler koblet

Mens firehjulstrekk har forseggjort multi-link bakaksel, skru 2WD versjonene, Audi og Seat enklere torsjonsfjæring bak konstruksjoner Unters. Vurderer hva var siden Gulf V for en diskusjon med ekstra og torsjonsaksel, lurer man nå på om det virkelig gjør en forskjell for kundene. Audi kurvene også så smidige gjennom bend, følger mer presist den linje som definerer dens presise, rückmeldung intensiv progressiv styring (stativ med variabel-forhold).

Jo høyere Ateca sjangler litt mer kjøring, til tross for det samme, likeså standard og svært detaljert i sportsmodus Progressive Steering ikke så nøyaktig - som ikke endrer det faktum at han er en av de mest smidige kompakte SUV. Blant de aller sikker-uansett, i grenseområdet, regulerer milde ESP, er Audi bremses i slalåm rigid. han får denne lille svakhet i kjøredynamikk med standhaftig forsinkelse med kalde bremser fra 100 km / t.

Den lille utstikket av Audi på fjæringskomfort er enig med sin Adaptivdämpfern (800 euro). For at Q2 appellerer til tomme og milde støt på korte ruller mer jevne ut enn den stivere Ateca. Med nyttelast men fjærene også behandles. Men det er ikke slike nyanser eller omfattende pakke med sikkerhetsutstyr av 2. kvartal, men til slutt bestemmer prisen. setet er justert har nesten 4000 euro billigere - en fin sum for de som er ute for å få godt utstyr.

Konklusjon

1. Sete Ateca 1,4 Eco TSI430 punkter

Han vinner med sin lave pris og gode fasiliteter. I materialkvalitet og temperament, han liker å holde respektfull avstand for Audi i sikkerhets han ikke burde.

2. Audi Q2 1,4 poeng TFSI420

Med livlig agility, den fixeren stasjonen, mer komfort og sikkerhet alternativer, bringer fint behandlet Q2 eiendommen verdivurdering. Men det er dyrt og trangt.

Les mer om Audi Q2, Seat Ateca