DS7 Cross (2017): Bilder, data, priser: Kostnaden edle SUV fra Frankrike

Nei, han er ikke en Citroën, den nye DS7 Cross, er DS en selvstendig merkevare med ambisiøse mål. SUV er den første av seks nye modeller som skal komme i løpet av de neste seks årene.

11/02/2017 Andreas av 5 kommentarer
  • Prisene (ny) og motor
  • sete passende

Nyheter fra Petroleumstilsynet. Nei, det er denne gangen ikke om Opel. DS, inntil nylig et begrep for noe edlere Citroën er å etablere seg som en selvstendig merkevare og gjøre premium produsenter konkurransen. Fordi der krav og prisene er litt høyere, er penger tjent som Yves Bonnefont forklart tydelig: premiumsegmentet gjøre ti prosent av markedet, men en tredjedel av overskuddet. Veksten prognose for de neste fem årene tiltrekker seg fransk: Totalmarkedet forventes å vokse med 15 prosent, premium markedet med 50 prosent. Markedet er i vekst, og det er lukrativt: Siden være verdt sine egne modeller, spesielt siden tilbudet så langt slutter med DS5 i middelklassen. En SUV - fortsatt en vekst i sektoren - manglet.

DS7 for første gang i Genève

Dette bør komme med DS7 Cross. I begynnelsen av mars 2017 SUV feiret på Geneva Motor Show debut. DS setter sine severdigheter med ham Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC og Volvo XC60. Samtidig, den franske be om tålmodighet: kundene kunne faktisk ha bestilt i mars begrenset Sondeerserie "La premere" på nettet, få sin bil, men bare i februar 2018th

verdt å vente på? Vi har en pre-produksjonsmodell tett sett på. Fra forsiden av DS7 virker så selvsikker og kraftig som det sømmer seg en SUV: Den sekskantede grillen og LED-lysene grafikk er allerede kjent fra studien DS E-Tense. Så snart føreren åpner bilen, LED elementer roterer i frontlyktene og lyser rødt.

Enkel design, stilige detaljer

Siden er veldig enkelt, ingen roll forstyrre linjen. "Vi ønsket en tidløs, enkel design med skarpe, grafiske linjer," sa DS sjefsdesigner Thierry Metroz. Viktigere enn raske effekter er detaljene forklarer Metroz og refererer til lasergravering i husene av LED-baklysene. DS-sjef Yves Bonnefont påpeker at DS7 har de største dekkene i segmentet, bilen i studio står på 20-tommers hjul. Audi Q5 og BMW X3 har i basis 17-tommers hjul, Audi 21 inches er mulig i fabrikken.

DS7 Cross (2017) Foto: PSA / Wolfgang Meyer-Groeger stedet har det, DS7 og kvalitet inntrykk er god.

Godt inntrykk av plass i setet passende

Inne i DS7 bør være minst like mye plass som tilbyr den edle konkurransen. I det minste med akselavstanden, et viktig mål for den indre, mangler DS med 2,74 meter til syv centimeter Audi Q5 og BMW X3. Utenfor er en Q5 ni cm lengre, men for DS har bygget motoren på tvers. Førsteinntrykket av plass i 4,57 meter lang DS7 er bra. Foran å sitte komfortabelt med en god posisjon i bilen. Tilbake knebøy Leggy litt lavt på lavt montert setet bak. Det er med kneet og takhøyde ingen problemer. De sikt i alle grense brede D-søyler.

Med fine detaljer i Audi & Co.

Den pre-produksjon eksempel der vi sitter, gjøre med den avslappede sjenerøse Nappa skinn, Alcantara og en midtkonsoll i metall finish en høy kvalitet inntrykk. Guilloche overflater er å huske utseendet Breguet klokker. Setene med sin slående overflaten sitere lær armbånd dyre klokker. Klokken på DS7 - det kommer fra det franske watch merkevare B.R.M. - sitter over luftventilene og husker bare når du trykker på startknappen ut. Med de edle materialer, uavhengig design og to skjermer, er det DS klart forskjellig fra et Citroen. Men konkurransen er hard, produsenter som Audi og Volvo forstå noe av edle interiør og akkurat disse merkene vil snappe DS kjøperen. Samtidig har en DS på teknisk sett identiske og billigere Peugeot og Citroen modeller må være forskjellige.

PSA internt Peugeot 5008 er en potensiell konkurrent DS7: Både SUV basert på den EMP2 plattformen er identiske motorisert og lik i størrelse. Men mens Peugeot er tilgjengelig med en 130-hestekrefter tresylindret for 26.700 euro, vil den billigste DS7 koste med den samme motoren rundt 30.000 euro. Peugeot har, akkurat som DS, en 12,3-tommers instrument skjerm og en åtte-tommers berøringsskjerm infotainment. I tillegg er det gunstig søster modell begavet praktisk: Den bakre er vinkelformet, taket lengre, passer en tredje rad av seter i bagasjerommet. Den finnes ikke i DS7. Den Variabilittä ser mer vanlig med sammenleggbar og liggeseteryggene.

Cockpit med to skjermer

Infotainment teknisk DS SUV fungerer på det nivået: Selv basismodellen får en 8- og 12-tommers skjerm. Vi sitter i Opera, som selv har to 12-tommers skjermer. Diamantformede skjermer i 12-tommers instrument display samtale fart, fart, destinasjon. Den sentrale skjermen kan betjenes med fingrene, smartphones koble til via Android Auto, Apple carplay og Mirror link.

DS7 Cross (2017) Foto: PSA

Knapper og brytere er lett tilgjengelig, faller høyre hånd nøyaktig på girspaken av de åtte-trinns automatgir. I basen vil det være seks kurs som må manuelt bytte driveren. Metallavsetninger evaluere midtkonsollen, virker de meget verdifulle til tross for pre-serien og gi høy bygning midtkonsollen med innfelte brytere en meget teknisk utseende.

Toppmodellen har en bensin hybrider med elektrisk firehjuls og 300 hk og 60 kilometer fra elektrisk rekkevidde - det bør være tilgjengelig noen få måneder etter lanseringen. En diesel hybrid, som det er i dag tilbys i DS5, er ikke lenger et problem for PSA. Diesel uten elektrisk hjelp vil det være, selvfølgelig, de gjør 150 og 180 hk. Bensinen delt i varianter med 130, 160 og 220 hk. Alle motorer har fire sylindre og høyst to liter forskyvning - seks-sylindret dieselmotor, som tilbys av Audi og BMW til Q5 og X3, ikke er gitt. For dette kunne DS7 Cross være når dette litt billigere: Grunnmodellen kan nå bestilles for 31,490 euro, prisen på bare 2019 kommer til å markedsføre 300-hestekrefter hybrid firehjuls bør da være på 58.000 euro.

Chassis med kamera støtte

For komfort og assistansesystemer DS neppe la hullene: Avstanden cruise control holder orden, observerte et kamera, om driveren er sliten, mens ventilerte og oppvarmede seter er utformet for å hindre nettopp dette. Og en nattsyn system har i denne klassen så langt ingen på tilbud. Lydanlegget med 14 høyttalere fra Focal.

For bruk kommer også en ny suspensjon med kamerabasert jettegryte anerkjennelse - spesielt når det gjelder komfort en bil som heter DS må ikke flau.

Les mer om DS DS 7