Infiniti Q30 på IAA 2015: Japansk Klasse En bror fra 24,200 euro

Infiniti har presentert på IAA 2015, den nye Q30. Den kompakte modellen er ventet å starte i 2015 i Europa i markedet. Grunnprisen er 24.200 euro.

17.09.2015 Holger Wittich, Dirk Gulde

Visuelt Q30, som kan bli sett på som en studie i 2013 på IAA orientert på større bror. Smale og dystre utseende frontlykter, typisk Infiniti grill og en profilert panser låne Q30 Front uttrykk. En Kombi med smale baklyktene er den siste. av Q30 er 4,42 m lang, 2,08 m bred (med speil) og 1,48 opp til 1,50 m (avhengig av modellen) høyt. Akselavstanden er 2,70 meter.

IAA 2015 Infiniti Q30Hyundai Q30 presenterer på IAA 2015 1:09 min.IAA 2015 Infiniti Q30 Foto: Stefan Baldauf / Guido ti Brink

Innvendig er Infiniti Q30 en tre-eket ratt med funksjonstaster. Virkningen demperen passer liten, sjåføren ser på klassiske runde instrumenter med turteller på høyre venstre og turtelleren. I mellom, er en informasjonsskjerm plassert. Cockpiten tak strekker seg langt til sentrum av dashbordet og skjermet navigasjonsskjermen. Et bredt midtkonsollen hus nedenfor to asymmetriske Luftströmern de smale lyd og air condition kontroller. Senere i Hyundai Q30 plassert i et lite tannhjul girspaken og en rotasjonstrykknapp for Infortainmentsystem. Driver og forsetepassasjer er setene med kontrastsømmer sted. Den lasterommet på Q30 er å ta 368 liter i den grunnleggende konfigurasjonen.

Hyundai Q30, basert på A-klasse

I 2011 ble Nissan luksusmerket Infiniti presentert med Etherea studiet av en kompakt modell. Den Q30 er den første bilen, som oppstår under den nye designdirektør Alfonso Albaisa. Det er fra 2015 å rulle i den britiske Sunderland anlegget fra båndet. Hyundai Q30 vil tjene til det ny Mercedes A-klasse som base.

i tillegg til to 1,6 liters bensinmotor med et utvalg på 122 hk og 200 nm eller 156 hk og 250 Nm, motoren rekke Hyundai Q30 omfatter også to dieselmotorer med 1,5 liter og 2,2 liter med motoreffekt på hver 109 hk og 260 Nm eller 170 hk og 350 Nm til valg. I tillegg til disse motorvarianter, en fire-sylindret bensinmotor turboladet med 2,0 liter volum og en produksjon på 211 hk, 350 Nm er tilgjengelig for utstyrs versjonene 'premium' og 'Sport'. Denne motoren versjon er generelt tilgjengelig bare med firehjulsdrift og dual-clutchoverføring. Alle driv versjoner er gamle venner fra Mercedes A-Klasse.

Sikkerhetsfunksjonene den japanske er blant en automatisk parkeringsassistent, en død vinkel Warner, en kollisjonsvarsler med bremseassistent, fjernlysassistent og adaptiv cruise control. Infotainment-systemet fungerer på touch screen basen. Det tilbys Infiniti Q30 i tre trimme nivåer - base, Premium og Sport. Alt etter utførelse, LED-lys, lettmetallhjul, sport ratt, pedaler aluminium og en senking ombord.

Handelen med den nye Infiniti Q30 til å komme enda 2015. Prisene starter på 24.200 euro for 122-hestekrefters bensinmotor, er den dieselinngangs 26,250 euro for 109 hestekrefter dieselmotorer.

Med lanseringen Infiniti legger også til spesialmodell Q30 by Black Edition, som kan være hadde til priser som starter på 31,670 euro i midten av september.

Hyundai Q30 sete passende

Her er ett. Der også. Og en annen. De som forsker under panseret av Q30 ved Mercedes-stjerner, raskt får massevis av prestasjon. Vanligvis bare noen få millimeter i størrelse, den karakteristiske logoen pryder støpte, plugger og radiator slanger. Ikke rart, avledet plattform, og to av de fire motorene i de schwabiske samarbeidspartnere. Den første kompakt modell fra Infiniti er teknisk nært knyttet til A-klassen og dens begrunnelse avlegger GLA og har som mål å øke de forventede salget av Nissans luksusmerke i Tyskland. I dette landet, bare rundt 1.000 kjøpere for Infiniti, som reagerer med sin limousin og SUV-tung portefølje heller amerikanske og asiatiske kjøpere valgte i fjor. Imidlertid er Q30 for å endre dette, og er dermed bygget rett i det europeiske Nissan-anlegget i Sunderland engelsk.

uavhengig organ

Til tross for sammenlignbare dimensjoner av Q30 fra utsiden ikke opptre som en GLA klone. Den slående kink i den C-søyle sørger likeledes for uavhengighet som Hyundai typisk fremre ende med sin smale radiator åpning. Den enorme Infiniti emblem vitner ikke bare fra økt selvtillit av merkevaren, det skjult forresten foran radar av adaptiv cruise control. Mange av A-Klasse systemer skal være tilgjengelig for Q30 slutt.

Noble interiør og oppfølgingen av Mercedes

Ved de materialer av høy kvalitet i det indre, er imidlertid ingenting kommer til å endre til starten av produksjons: Så handle skinn med kontrast søm på dashbordet så høy kvalitet som tente koppholdere, en Alcan innvendig tak optikk eller presis med en "Klakk "snap hanskerommet.

Selv om ingen Mercedes stjerne kan bli funnet i det indre, står i forhold til GLA umiddelbart tydelig: dørpaneler, ratt, klima-kontroller eller instrumenter synes tatt direkte, bare den øvre del av dashbordet virker uavhengig av hverandre. I stedet for en gratis stasjonert monitor som i Benz multimedia monitor gikk under den utvidede taket av instrumentpanelet, som først og fremst har optiske grunner, og bør ikke bedre lesbarhet. Nissan-stedet multimedia-systemet InTouch som vil være comand kollegaer ikke betjenes via berøringsskjerm, men ved hjelp av den roterende trykknappstyreenheten, mens førerarmen lett slapper av på armlenet. Om en sammenkoblet smarttelefon InTouch kan utvides til nettfunksjoner, som deretter vises som apps i hovedmenyen og skape en slankere Facebook-tilgang, blant andre, eller tillate et Google-søk, samt innsikt i den personlige kalender. To handily innkvarteres i den fremre USB oppbevaringsrom porter kan du koble til andre avspillingsenheter som MP3-spiller eller last mens du kjører telefonen.

I beste fall gjennomsnittlig plass

Også på GLA nivåer er plass, bagasjerommet og klarhet, noe som er grunnen til at Q30 er ikke en av de største i sin klasse representanter. I front av sted på de komfortable og omfattende justerbare sportsseter nok skjønt, men baksiden er stramt for høye passasjerer - særlig når den ekstra glasstak begrenset takhøyde som i testen bilen. Derfor rider mer enn 1,80 meter er utilsiktet i kontakt med headliner. Smale bakdører gjør entry heller ikke fullt så behagelig som i SUV pragmatikere som VW Tiguan.

Stammen kan utvides ved å brette 1/3: 2/3 delt baksetene, blir et bagasjerom for ski også gitt. Men den høye halen også på bekostning av klarhet i ryggen, så det valgfrie ryggekameraet fortjener en anbefaling. Men tilsvarende kritikk gjør populariteten av GLA så langt ikke forringer hvorfor Infiniti er optimistisk å betydelig øke sin søster modell salg.

Mer om Infiniti