VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 seter i den første kjørerapport

SUV istedenfor Van: Som AllSpace VW Tiguan er 21 cm lengre og kan romme en tredje rad av seter. Hvordan de Kodiaq konkurrent trekk? Vi tester den med 180 hestekrefter bensin motor.

10/10/2017 Jörn Thomas, Torsten Seibt 8 kommentarer Powered by
  • Kropp og interiør
  • Motorer og utstyr
  • Fahrbericht
  • priser

Hvor lang tid tar det allerede gir VW Tiguan? Alltid tror du? Feil, like før ti, avsluttet han den kompakte SUV løs tid på Volkswagen. Og hvor: den langbent all-rounder basert på Golf og Passat kom, så, erobret - og multiplisert siden minst to generasjoner med gal hastighet innenfor gruppen. Enten Seat, Skoda og Volkswagen, alle konsernets merker nå mikset kompakt SUV fra båndet. Og i tre lengder: som VW T-Roc og Seat Arona, Skoda Karoq, Sete Ateca og VW Tiguan og Skoda Kodiaq og VW Tiguan AllSpace. Vel, løper den til hodet? Ok, fokuserer vi på AllSpace. Han deler med resten av SUV familien, MQB-plattformen, setter elleve centimeter til 2,79 meter akselavstand i forhold til normal Tiguan til den totale lengden vokser med rundt 21 centimeter.

Plass til syv seter

10/2017, VW Tiguan AllSpace Fahrbericht Torsten Seibt Foto: Hans-Dieter SeufertGegenüber de normale Tiguan sett av AllSpace med 21 cm i lengde.

Således kan den lange Tiguan plass til en tredje rad av seter. Hvis bare ikke kortere sammenligning eksemplar for hånden, kan variantene knapt skiller seg fra hverandre, fordi for mye kosmetikk de ikke savne ham, bortsett fra kromlister på grillen og standard takrails, lagt perler i taket av AllSpace. Ettersom den normale tiguan også AllSpace er tilgjengelig som en on-road og off-road versjon, hver med et uavhengig fremre parti og en annen innfallsvinkel. De beste verkene differensiere selv ivrig øye mot bakdørene, fordi jo lenger AllSpace å lette innreise til baksiden. Det bor som vanlig i denne klassen, men ganske trangt, men for mindre passasjerer det er nok. I den andre raden du kan se for slappe bokstavelig talt på standard skyve Bank: i forhold til Tiguan er tilgjengelig på fem-seters heidundrende seks centimeter mer benplass, som har luksus sedan nivå.

Tvers igjennom Van standard det er bagasjerommet - eller skal vi si bedre i bagasjehallen - 230-1775 liter oppsummerer syvseter, fem-seters, det er 760 til 1920 liter, 145 liter mer enn standardmodellen.

IAA 2017 messe høydepunkterVW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 seter i den første kjørerapport VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 seter i den første kjørerapport VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 seter i den første kjørerapport VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 seter i den første kjørerapportDette er stjernene i IAA

Motorer, utstyr, entry-level pris

Dermed kjører alt går bra, får Lange selv på entry-level versjon for mindre enn 30.000 euro standard multi kollisjon brems, filbyttevarsel og nødbremsing assistanse, inkludert personlig anerkjennelse underveis. Andre godbiter som LED hovedlys, adaptive cruise control, parkeringshjelp, miljø kameraer, trafikkork assistent og Anhängerrangierhilfe og den store infotainment-system med bevegelseskontroll koster ekstra.

På motorsiden, er det noen valg: TSI bensinmotor med 1,4 liter volum og to (150, 180 og 220 hk) og TDI med 150, 190 og 240 hk. Med unntak av 150-hp firehjulsdrift versjoner og dobbel clutch er obligatorisk, noe som betyr en slepekapasitet på 2,5 tonn, med forhjulsdrift, er det to tonn.

Ellers Maxi-Tiguan beviste med luftig rom, inkludert høy funksjonalitet med en rekke oppbevaringsrom, skyve baksetet, justerbare bagasjeromsgulvet og fine detaljer som avtagbar lommelykt i bagasjerommet. Sittekomfort og drift av grunnleggende funksjonene VW kunne alltid, AllSpace fordelene som resten av familien av dagens infotainment-systemer. Når standard Sammensetning farge det er mekaniske kontroller for volum og menyen øverst systemet Oppdag Pro inkludert bevegelseskontroll alt går gjennom berøringsskjermen.

Og hvordan går det Tiguan AllSpace? avslappet

10/2017, VW Tiguan AllSpace Fahrbericht Torsten Seibt Foto: Hans-Dieter SeufertDie Skille for kortere Tiguan forklare lettest i fra siden.

Den direkte injeksjon bensinmotor på 180 hk, den første kontakt som en harmonisk driv for AllSpace, som imidlertid ikke føles som en overdrevet tilstrømning. Sports innstilling av DSG gir mer volum enn glede, vri ut de enkelte tann skritt vilkårlig handler ikke helt passer karakteren av AllSpace. Slik er det ikke i den normale kjøremodus der senderkontrolleren er rette på moment av TSI motoren slått tidlig og forsiktig.

Så heter variabel familie cruiser mer rettferdighet til den grunnleggende ideen om Tiguan AllSpace etter og svinging håndtering på grunn av lengre akselavstand svikter litt mer komfortabel enn den korte bror. Chassiset var litt humørløse, inkludert den 19 tommers hjul av test bilen også spilt sin del i overflateujevnheter. Samlet, men tettere enn sänftig, kjørekomfort er - også takket være lavt støynivå - høye. Styre justerer, kan kjøreatferd justeres i fire hjul modell ved å vri og trykke knappen - til spesielle off-road modus.

Hvis en hybrid til Europa?

For det kinesiske markedet en plug-in hybrid er godt planlagt med teknologi av Passat GTE. Hvis han kommer til Europa, avhenger, ifølge VW, som markedet for hybrider i de kommende månedene og årene utviklet seg. Foreløpig tilbudet for det tyske markedet er begrenset til tre bensin (150 til 220 hk) og tre diesel (150 til 240 hk), som ellers alltid forfedre som entry-level versjon med 150 hk og manuell girkasse, med DSG.

Volkswagen XL versjon AllSpace annonserte prisene på Tiguan ordren start. Siden da kan de syv-seters for startpris på 29,975 euro i Trendline enn 1,4-liters bensinmotor med 150 HK bestilles. I Comfortline utstyr rang (fra 32,375 euro) og Highline (fra 40,300 euro). Den dyreste Tiguan AllSpace kunden betaler minst 46.600 euro. For at opererer under panseret da en to-liters diesel med SCR 240 og PS-hjulsdrift.

Konklusjon

Gitt startpris på under 30.000 euro, utmerket plass og oppgraderte fasiliteter, VW prognose på 20 prosent AllSpace over standard Tiguan kommer over mange konservative. Lange har en sjanse for mer. Uansett, ser vi frem til den første testen!

Mer om VW Tiguan