Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm – Cherokee

Den nye Jeep Cherokee Super Test: For chassis og kjøre forskjellene fra den forrige modellen er så stor ikke, men formen. New Commander ser ut som lillebroren.

30.12.2008 Powered by

Så nå igjen kanter - det nesten virker som om Jeep måtte gjenoppfinne med hver generasjon Cherokee. Den første, som ble introdusert i 1974, var en dinosaur fra den gode gamle full størrelse tid - hang med motor biter av opptil 6,6 liter. 1984 generasjon to, som nå nesten legendariske XJ tok opp spørsmålet om nedbemanning på forhånd: Honey, jeg krympet jeep.

Med trafikken arealet av en VW Golf ble han publikumsfavoritt. Takket være den lave vekten og senere innført høy effekt sekssylindrede med opp til 185 hk, det kom til Tyskland på virkelig gode salgstall. Fullt utstyr, lavt tyngdepunkt og bearish kraft tiltrukket seg mange nykommere fra bilen bærer Jeep merkevare. Bare med den siste modellen, KJ, renter feilet. Om det var emotionless v6 motor som radikalt ny runde optikk eller avgang fra de rene læren (ingen fast forakselen mer) kan bestemmes i ettertid knapt.

Nye Jeep Cherokee med langstrakt kropp

Den nye Cherokee, modellkode KK, prøvde å gi den tilbake på optikken. Han har vokst, selv om målingen arket enda noen millimeter mindre utvendig lengde identifiserer: Ved å eliminere den eksterne reservehjulet kroppen kan bli strukket. Likevel sitter Cherokee hans driver mer som hånd i hanske, i stedet tilby fyrstelig avstand. Angst kommer på ingen, selv om den enorme baggy overføringstunnel som stikker ut i fører fotbrønnen. I baksetet, er alt det samme: barn og ikke for sjenerøst dimensjonerte voksne har til å leve der, vil høyere passasjerene synes det er ganske ubehagelig på de korte seter med begrenset benplass.

Ingen eksperimenter på motor

En bensinmotor er ikke engang tilbudt i Tyskland, og i stedet for de dyre Mercedes motorer fra Grand Cherokee og Commander fortsatt er velkjent VM diesel brukes. En ganske barsk kar som fortsatt nynner gammel sang om frihet og eventyr. Liten stemme og skånsom drift er fremmed for ham. I kraft spekter av firesylindrede får fett kinnene høyre, høye hastigheter, men han liker ikke. Følgelig er Jeep Cherokee på veien nesten som en sprinter. Ved høye hastigheter, er det ikke bare ubehagelig høyt, men også dyrt - forbruket øker dramatisk når mer enn tempo 120th Suspensjonen er i prinsippet brukbar fulgte den stramme fjærene holde chassiset, men stivt i sjakk, noe som er spesielt på lange støt fører til gyngebevegelser.

Cherokee er bra terreng og fjernreise husdyr

For bruk som langrenn og langdistanse reiser husdyr, men synes Cherokee godt forberedt. Den korte veien Forholdet lov til tross for et eksempel på en automatisk kryping, med en under vanskelige betingelser forblir alltid i kontrollen. New ombord de virtuelle fjellførere er: assistansesystemer støtte for bratte utforkjøringer, samt når du starter skråningen - sistnevnte ser ikke ut til å være helt nødvendig i automatisk modell, men beroliget.

Andre steder, men Cherokee forblir tro mot en siden pre-forgjenger ryddig vane: magen hans henger for en bona fide SUV skammelig lavt. Bare 180 mm klaring under forakselen. Det er ikke engang den verste verdi, fordi den likesidede kompresjon, er dette tynne lag av luft reduseres ytterligere. Mer enn noen gang, brukere som ønsker å skremme av Botany deres Cherokee ofte og hjertelig, avhengig av tilbehør til mer bakkeklaring og dermed oppnå enda mer beskyttelse mot skader.

Genene for de forfedre Willys er fortsatt til stede

Disse endringene kan da også bli kvitt plastpaneler av undergulvet som holder seriøs off-road bruk allerede var. Du er bare festet aerodynamiske grunner der nede og ser på avstand ved første anledning, blant annet i Super Test. Hvis du i fremtiden noen forteller hvor vanskelig var det siste stedet tur med sin nye Cherokee, de ser inkludert: Hang plast platene fortsatt på plass, er det all-wheel-versjonen av den populære jeger latin.

En ting du bør i alt dette, men ikke undervurder Cherokee. Genene for de forfedre Willys alle er fremdeles til stede. Selv med sin lav bakkeklaring reduksjonsgir gratis SUVer av sin størrelse i terrenget er degradert til statister så snart han entrer scenen.

Unterboden27maximal 10 poeng

På bildet økt, er understells ryddigere allerede: Panelet under sendingen hadde dukket opp allerede på de første testene som en uformelig floke i bakspeilet, skåret ut av den første, ufarlig bakkekontakt i sanden under bilen. Den plasttank og eksosrøret blir hengende lav, den fremre, massive vakt i henhold Diff og oljepanne dypere. Den like langt nedover foran Wishbone gjøre det generelle bildet er ikke vakkert. Positivt: den massive, sveiset underramme - slik tilfellet var XJ. Det faktum at spoileren leppen er plassert med to håndtak, beroliget overfor all-round rikelig brukt plast. Den Bergeösen er stabile, spesielt foran, men på grunn av den skjulte montering ikke særlig praktisk for sjakkelen innsatsen. Når langt bedre stabilisator av bakakselen, synes designeren å har ikke tenkt på en road bruk. Jeep typisk: den lave montert på et underbærefrekvenstransmisjoner.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeVerschränkung150maximal 200 poeng

Bare en gang han reiser i den første web ben og sendes fra støyende arbeider antispinn straks tilbake på sporet - bra! Omformeren av de automatiske svelger startmomentet; kjøre uten akselererende, er ikke i den. Forviklinger gjør bakakselen alene, fra fronten er ikke et bidrag til dette temaet. Kroppen er fri for sprekkdannelser lyder i forvrengning, bare bakluken holdt forsiktig i sin helhet forviklinger. I det midtre panelet på Jeep passerer undersøkelse uten hastverk og med eksempelvise arbeids jernbane. Når vi linje for "voksne" ta videre til venstre, vil det være over snart, og utstyret carrier bruker.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeFahrwerk77maximal 100 poeng

Gå til ura så hvordan uerfarne brukere kan, når den nye Hill Descent Control sine grenser. Stole på de deprimerte knotter elektronikk hjelpe trukket med litt fart, systemet nær dreven etterspørselen er. Den humpete reagerende suspensjon kan heve hjulene, ville regler og en ubehagelig akselerert utforkjøring er resultatet. Situasjonen er annerledes når du har fullført passasjen kjører faglig i gangfart: Den stramme demperne har mer tid til å reagere og holde tannkjøttet helt pålitelig på bakken. Spesielt påfallende er oppoverbakke i den motsatte retning. Her kan Cherokee være svært dosert og flytte sensitive, har antispinn helt pause. En indikasjon på god trekkraft. Som allerede observert i vei-modus: I sakte kjøreforhold, er godt balansert chassiset. Bare rask, voldelige impulser bringe den i utakt. Kvalitet markedet støtdempere er et alternativ.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeSteigfähigkeit185maximal 200 poeng

En ros fortjener - for en automatisk modell - kort samlet utvekslingsforholdet i den låste første gear. Med sin 45-prosent helling kan også takle alene med motorbremsen, først på den nest siste sporet må mitgebremst - respekt! Likevel lys Beint nedgangen kommer med den nye Hill Descent Control, hvilke nivåer av stoisk på rundt tre km / t - som du selv i de tøffeste banen fortsatt tid og fritid til å telle tusenfryd på kanten av sporene. Når du kjører oppover ingenting å rapportere. Enten i forhåndsvalgt utstyr eller D-nivå, enten ved å stoppe eller fart i Cherokee synes å spørre: Var det det?

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeHandling72maximal 100 poeng

Tar full fart inn i svingen starter ham slå av ESP en vill choking på bremseskivene. Med ivrig klapre drivkraft er ødelagt. Som fortsatt en farbar flåte drift er mulig, er hovedsakelig på grunn av den svært vanlig trekkraft. Den forholdsvis lav kropps roll er fint, litt treg og ufølsom styring ikke så mye. I grenseområdet for å høste svak overstyring.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeWat-Verhalten67maximal 100 poeng

Egentlig er det 482,6 millimeter vade som er offisielt lansert - tilsvarende 19 inches - men siden vi er for en gangs skyld ikke super presis og la den på 48 centimeter mark. Luftinntaket over radiatoren på forsiden er ikke helt optimal. Det viskøse viften går for lang tid, før ford bør derfor sørge for at det faktisk er slått av. Dørterskelen kant tillater dypt vann til den indre tetningen merry cluck og fuktet ved den andre passasje dørmatte. Dørtetningene langt inne resultere i dypere dykk til det faktum at store mengder smuss og slam mellom døren og legemet blir avsatt. Good: Alle lysene skal være stramt.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeÅpenhet / Wendigkeit70maximal 100 poeng

Viderehjulbuer som elsker håndtak som stikker ut fra kroppen. Uten å se ut av vinduet, de er ikke engang gjettet. Hvis du reiser uten passasjerer, kan kjøre på høyre side om nødvendig ved øret. Rett i forkant av Cherokee, derimot, er å vurdere godt klart gjenkjennelig kanten av panseret markerer punktet hvor støtfangeren slutter. Så ultra presis manøvrering er ikke et problem, selv om den høye midtlinjen i sideriss en litt mer vanskelig, bred C- og D-stolpene til den bakre til siden. Så delikat som hans forgjenger XJ er den nye lenger, men må bli henvist til den under dagens standarder som en kompakt - du trenger ikke frykte å være umiddelbart fast mellom trærne.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeTraktion37maximal 50 poeng

God jobb automatgir: det holder manuelt forhåndsvalgte kurs stoisk motstandsdyktig og ikke blande seg inn i avgjørelsen av sjåføren. Cherokee er her også at han ikke lenger er en av de lettvektere - sterk forankring er annonsert. med null forsinkelse skudd av Jeep fra seksjon - påfallende dårlig ABS, som er helt overveldet av den løse bakken og bremsesystemet til den stopper utløses med vill rystende å svare. Her detaljert arbeid ville være ønskelig.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - CherokeeAntriebssystem75maximal 100 poeng

Beundringsverdig fasthet som han - igjen fikk fart - opp pløyer dypt skråningen. Ikke fort, men det går framover. Selv i den dypeste delen av skråningen kjemper han seg ut av stativet med et stort hjerte og skråningen er nibbling Høy - den langt klart bare noen før ham. Elektronikken holde positivt i bakgrunnen og lar bremsene urørt, med 4000 omdreininger og fire like-slipeskiver vi mill mot toppen. En ekstra ros for plogen heste tilstanden til VM diesel, som knapt kommer med all den grusomhet utover normal driftstemperatur. Andre kompresjonstenningsmotor, spesielt resultatene av Tysklands fremste merkevarer, kommer hit jevnlig ut av stikkontakten - opp til hastighetsregulering i akutt programmet.

Jeep Cherokee 2.8 CRD i Super Test: buddy guy med grov sjarm - Cherokee

Konklusjon

Med alle de komfortfunksjoner og til tross for den ekstremt selvbevisst prislapp som setter den i nærheten av premium SUVer som BMW X3, Cherokee er fortsatt en behagelig hemdsärmeliger medlem av sitt yrke. Hans grov sjarm gjør ham til en kompis type som du liker. Off-road bare lav bakkeklaring forstyrre. Men med litt innsats kan det bli oppgradert til store klatrere. Super test av Cherokee har helt klart gått.

Mer om Jeep Cherokee