Opel Combo 1,4 CNG Turbo i testen: naturgass variant med merkbart løft

Ved synet av Opel Combo 1,4 CNG Turbo er spørsmålet om hvor mye Opel er i produsert ved Fiat fritidsaktivitet bilen gir. Fahrbericht ladet gass versjon med 120 hk.

23.05.2012 Peter Wolkenstein Powered by

LCV Opel fungerer for litt tid sammen med en partner. Vivaro og Movano er tilgjengelig med noen endringer for å kjøpe som Renault Trafic og Master. En klasse dyp samarbeider Opel kontrast med Fiat. Den nye generasjon av tidligere uavhengig Opel Combo ruller sammen med den tillate samlebåndet. Og nesten identisk: en annen støtfanger som Opel-logoen på grillen og rattet - det er det. Selv motorene er alle fra Fiat.

Nå fritidsaktivitet kjøretøy er vanligvis kjøpt fra rasjonelle betraktninger, der kostnadene spiller en viktigere rolle enn helt vanlig selvhjulpenhet. Derfor, på grunn av den kraftige økningen i bensinprisene en combo versjon fortjener spesiell oppmerksomhet: Opel Combo 1,4 CNG Turbo brenner sammen med bensin relativt billig naturgass.

272 km rekkevidde er realistiske

Takket kostnad han gjør 120 hk og 206 Nm garantier fra 3,000 / min betydelig mer temperament som eneste lik Saugbenziner på tilbud med 95 hk. Da Opel Combo 1,4 CNG Turbo har ingenting å være godt i forkant av høyt dreiemoment dieselversjoner. Fra 2000 / min, det gir energi boost, og selv med full last (435 kg lean) igjen følelsen en rimelig motor, men slår en kraftig lyd ved høy belastning og turtall.

Spesielt interessant er brennstoffkostnadene: Siden en kilo av naturgass er for tiden rundt 50 cent koster mindre enn en liter diesel, lagrer Opel Combo 1.4 Turbo CNG opp til 45 per 1000 km i standardsyklusen, sammenlignet med bensinmotoren er så høy som opp til 80 euro. I testen i Opel Combo 1.4 forbrukes CNG Turbo et gjennomsnitt på 5,9 kg per 100 km, hvorved 16-kilo gass lagring raskt går ut - CNG område krymper som teoretisk 326 til 272 kilometer realistisk. I hverdagen, er sjåføren trolig raskere kjøre en tysk fra i underkant av 900 CNG fyllestasjoner, forutsatt at han ikke ønsker å røre den ekstra 22-liters bensintank. For den lille, integrert mellom speedometeret og turtelleren CNG tank displayet viser gjenværende aksje omtrent fire digitale strålen. Spesielt irriterende: På en kjørecomputer som også viser gjennomsnittlig drivstofforbruk og avstand til tom, og en start-stopp-system og en tredje seterad (ellers hver valgfritt) ofre combo kjøpere hvis de velger Opel Combo 1.4 Turbo CNG.

Opel Combo 1,4 CNG Turbo fra 24,450 euro

Ingen ytterligere restriksjoner er nødvendig, selv i kraftig dimensjonert indre og bagasjerom. Både dra nytte av den frodige bredden på Opel Combo, men også skaper problemer i trange steder som den store, brede swing-bakluken. Praktisk: skyve bakdørene som letter spesielt barn å komme inn og ut. Den robuste foret interiører og tilstrekkelig følsom suspensjon reaksjon oppfylle sitt formål.

de gode forholdene er for et liv som en nøysom familie og fritid van. Med 24,450 euro på Opel Combo 1,4 CNG Turbo vil koste så en utgave nøyaktig like mye som den mektigste diesel med 135 hk, men betydelig mer enn en like motorisert bedre utstyrt Fiat Doblo (inkludert aircondition).

Les mer om Opel Combo