Rolls-Royce Silver Shadow: The Gulf alternativ fra det beste huset

Rolls-Royce luksus til grunnleggende golf fare: Å kjøpe en Silver Shadow, trenger du ikke nødvendigvis å være rik. Når vedlikehold, men som ikke ville skade vite Bruno Manzo som kjører Shadow i to år.

26.09.2008 Sebastian Renz Powered by

Rolls-Royce luksus til grunnleggende golf fare: Å kjøpe en Silver Shadow, trenger du ikke nødvendigvis å være rik. Når vedlikehold, men som ikke ville skade vite Bruno Manzo som kjører Shadow i to år.

Det er ikke benektes lenger, og man må si åpent det et forsøk. Fordi det er bare ikke riktig hva den unge damen Emily det frem stasjoner på grillen: Hun har passasjerene mot hennes rumpe. Slik oppførsel ville unstandesgemäßes, egentlig ikke akseptert i de kretser som beveger seg en Rolls-Royce. Men siden 1911 Emily ligger på baugen av hver Rolls-Royce, så vel som på 24-søyle radiator Temple of the Silver Shadow - gå gjennom som du kan for henne. Det omfatter også ånd ecstasy, på lang sikt bare en svært elite sirkel er plassert.

Ruller for prisen av en ny Golf i minimal utstyr

Dette forandrer seg med Silver Shadow. Han bør være Rolls-Royce mest suksessrike biler - men også den første til å sende inn en livsstil av dagen i løpet av årene, som ikke lenger passer sine edle opprinnelse. I stedet for den fine grus innkjørsler fra herskapshus til promenade, Shadow vente nå ofte på grov grus brukes bilseter på opp til å tjene alle: 5000 EUR koster dypt falne eksemplarer. For hans gode 1971 Shadow Bruno Manzo investert tre ganger så mye for to år siden - at det var på den tiden med innrømmelser fra selgeren gerademal en ny VW Golf V i grunnleggende utstyr.

"Jeg ønsket alltid brukt en hvit Jaguar. Men da jeg så en hvit XJ siden av Shadow forhandler - som Jaguar så ut som en lekebil"Sier Manzo, "til den vakre fargekombinasjonen var Silver Shadow." Et røverkjøp? "Slik at en bil er å ha billig, men du bør bare ikke glemme vedlikeholdskostnader. 25 liter fortærer de Shadow 100 kilometer når forgasseren er godt synkronisert - men de er sjeldne." I tillegg har høye vedlikeholdskostnader, vogn krav: "Så du trenger en workshop, kan være klarert."

En fortrolig, den 54 år gamle - selv utdannet bilmekaniker og nå gitarlærer - funnet i hans Landsmann Sandro de Pascalis. De Pascalis bryr seg i hans verksted med stor hengivenhet til Rolls-Royce. Noe av Shadow har alltid. Han ligner i sin omsorg må en britisk herregård fra år 1287, der akkumuleres en viss fornyelse trafikk siden dronning Victorias dager. I dag motoren sprotzelt litt utilpass fordi en mår har pirket på noen linjer. "Men du må ha noen frykt for bil"Roer de Pascalis, "enten før messen, før V8."

Snarere, fra reservedels regninger. I dag kommer en liten pakke. Den inneholder fire deler: to aksel støvler og to triangel busker. Det koster like mye som metallic lakk på Golf V. Ironisk Bruno Manzo sammen alt han har investert i to år i skyggen, kommer han til rundt 5000 euro. For at han ville ha en base Golf V enda mer kan utstyres med bakdører, soltak, klimaanlegg, radio og Xenon lys - men aldri med verdighet en Rolls-Royce.

Silver Shadow: Rolls Leie bil

Som en etterfølger til arven fra Silver Cloud Silver Shadow til 1965 igjen for å koble til det kontinentale europeiske konkurrenter, noe som gir særlig de heter Cadillac eller Lincoln i utakknemlige tidligere kolonier ignorerer selv ved Rolls-Royce i Crewe. Sammenlignet med sky Shadow blir revolusjonerende: en selvbærende kroppsdel, tre-krets bremsesystem, skivebremser og uavhengig fjæring all round - ikke hadde noen Rolls-Royce før. Dører og hetten er laget av aluminium - og dermed den Shadow veier 90 kilo mindre enn skyen. Andelen dertil også den sterkt reduserte dimensjoner av et legeme, som har en enkelt pontong linje i forhold til den strømmende sky kjolen.

The Shadow er en Rolls-Royce for selv-stasjonen. Bare en femtedel av produksjonen utgjorde av ti centimeter lenger limousin. De oppstår også ved Mulliner Park Ward som 1966 present Coupe og Cabriolet i 1967 presentert.

Fra 1971, to-dørs bærer navnet Corniche. Både overleve Shadow og dens 1977 bygget og 1980 etterfølger, Shadow II. Produksjon av kupé avsluttes i 1981, gjenstår det konvertible kontrast helt til 1995 i programmet.

V8 av Shadow overtar uforandret for skyen. 1970 øke Rolls-Royce ingeniører sitt slag til åtte millimeter og dermed volumet på 6,2 til 6,75 liter. Dette øker også alltid offisielt fra jobben som "nok" spesifisert ytelse. "Noe annet tilstrekkelig" bør lese hva uoffisielt nå trolig være rundt 220 hk.

En Rolls bundet av passende holdning

Det tar to forsøk, så tenner V8. En spak på rattet, delikat som en stokk, utfører automatisk i trinn D. Den Shadow rullet forsiktig, de brede dekk schmatzen på asfalten. Hørbar motoren ikke fungerer, men han patters i enhver situasjon så koselig i bakgrunnen som en brann i peisen på gården. Forsiktig automatisk glir inn i andre gear, skarpe kanter på vingene kuttet vinden. Den brede, høyreratt Shadow kan bare føre til konsentrasjon gjennom byen.

På veien vi sette en annen logg på, Emily strekker forsiktig oppover, og Shadow akselerert, som det er en svak vind blåse fremover. Suspensjonen arbeider flittig, nå og da du går, men en liten bump gjennom, hva skiller seg ut enda mer. I kurvene har Shadow en sterk tendens, må sjåføren komme til enighet med den glatte styring. Du bare knapt reagerer, så plutselig forfølge kraftig. Det hele foregår, men langt under grensen. Det bør være ham, du har hørt. Men selv om noen hadde den indiskresjon, Shadow der - i overdrive - å kjøre, bør bilen ha en fair sjanse fortsatt la han driver å motvirke-styring - som er riktig når herrene konkurrere med hverandre.

Fordi en stasjon rapport i en Rolls-Royce skal også ta hensyn til fondet, tar nå Bruno Manzo over rattet. Han kjører mer sørlig enn støttende av staten. Hans herredømme føles som sitter tilbake på knirkende skinninteriør behagelig, men ikke for komfortabel. Det har heller ikke herumzuflätzen her, men å sitte oppreist - i aristokratiske holdning og med en rett i ansiktet.

Her er utsikten over hele verden endrer seg: Én lurer på om gode medarbeidere er faktisk vanskelig å finne hvis minnet i leid bolig kan være egnet som tjenere kanalen, og om du bør være i stand til å vedta som fra en eldre herre. Deretter beundret Bruno Manzo at han har oppfylt drømmen om Rolls-Royce, og vil gjøre det igjen. Så man ønsker seg også en Shadow - selv Emily unstandesgemäßes atferd kan ikke verhintern det.

Les mer om Rolls-Royce Silver Shadow Rolls-Royce Silver Shadow