Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologi

Audi presenterer den nye A7. De fire-dørs kupé benytter A8 teknologi: 48 volt mild hybrid, firehjulsstyring, og autonome funksjoner. Interiøret byr på mer plass enn noen gang før - vi har gjort detaljerte sete montering.

10/19/2017 Andreas Gregor Hebermehl 43 kommentarer
  • kroppen
  • infotainment
  • Sete montering i den nye Audi A7
  • stasjonen

Den nye Audi A7 har en bredere, men grunnere single-frame grillen som den nye A8. Selv sammenlignet med forrige merkevare Grill utvidet, også fått skarpere kanter. I lys, er den nye generasjonen også innlysende: 12 segmenter er i hovedlysene sammen, bygger avgift Audi HD matrise LED og laserlys en.

New A7 med gamle dimensjoner

Audi A5 Sportback 3.0 TDI, Audi A7 Sportback 3.0 TDIDen nye Kombi kupé innsiden og utsiden av video 5:18 min.

Dimensjonene av kroppen har ikke endret: de fire-porten er 4,97 m lang og 1,91 bred og 1,42 meter flate. Akselavstanden er Audi med 2,93 meter. De tilgjengelige hjul opp til 21 inches høy. Den bakre er litt tilbaketrukket, baklykter med de respektive segmenter 13 forbinder det lyse bånd. I går fra 120 km / t fra en hekkspoiler. Frontlykter og baklykter viser et såkalt lett koreografi under åpning og lukking av A7.

To berøringsskjerm som standard

Inne, A7 orientert driftskonsept på A8. Som standard en 10,1-tommers skjerm er integrert i midtkonsollen, betjenes via bilens MMI Touch Response: to berøringsskjermer erstatte tidligere kjent roterende trykknapp inkludert flere knapper og brytere. Den øverste skjermen for infotainment legger en underliggende 8,6-tommers skjerm for klimakomfortfunksjoner og skriving. Tilleggsavgift øvre skjerm er 12,3 inches tall, en valgfri head-up display prosjekter informasjon inn i førerens synsfelt.

Infotainment og bistand som i A8

Audi A7 (2018) Foto: AudiDas betjeningskonsept med to berøringsfølsomme skjermer er gjort av A7 fra A8.

Infotainment og tilkoblingsmuligheter er fra A8. Dette går til bil-til-x funksjoner som Audi-modeller kan lære om farene og trafikkskilt til hverandre. Autonomous parkering vil være tilgjengelig senere i år 2018th

Tre assistanse pakker vil tilby Audi: Parkeringsplass, bytur. Hvis du bestiller alle tre, får 39 førerassistansesystemer, informasjonen for hver tilførsel fem kameraer og radarsensorer, 12 ultralydsensorer og en laserskanner. Informasjonen som er samlet i den sentrale driveren hjelp styreanordning (ZFAS).

Ny Audi A8 (2017)Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologi Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologi Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologi Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologiReiser med 48 volt og all-wheel steering

Seat passer Audi A7

Audi A7 Sport (2018): sete som passer i den fire-dørs kupé med A8 teknologiDen nye Audi A7 belyser 1:44 min.

Raskt åpne store førerdøren og bare gå inn i folkemengdene rundt biler - på en slik verdenspremiere, selvfølgelig, alle ønsker å ha sittet ganger bak rattet i den nye bilen. Og kontrollen i den nye Audi A7 er chic - flat i bunnen og med to tynne side eiker, ser det ikke ut også med funksjoner og sikkert ikke så visuelt tilbøyelig som rattet i den nye A8.

Ha det gøy med Dual Screen

Audi A7 Foto: Tobias Sagmeister&# 34; Svært komfortable seter med god sidestøtte for rygg og lår og ergonomisk plassert girvelgeren i den nye Audi A7.&# 34;, slik redaktør Gregor Hebermehl i sin sitte prøven.

Instrumentet skjermen foran rattet er svært tydelig og lett å lese tilsvarende. Vertikale linjer trekke på cockpiten sammen og i den brede midtkonsollen sitter den nye dual skjerm - den generelle designen kaller Audi en "digital plattform for sjåføren." Den nedre skjermen kan betjenes bare fint når håndleddet hviler på girvelgeren. Berøringsskjermen er da å utføre en funksjon med vibrering. Styrken av denne vibrasjon kan reguleres fra null til tre. inngikk også ved finger script forstår systemet - selv om bokstavene er skrevet over hverandre. 5000 forskjellige skjermoppsett for alle mulige driftsfunksjoner har programmert Audis ingeniører. Til venstre for rattet, lyset har en blank svart berøringsflaten kan justeres - ikonene på skjermen er mye lysere når fingerberøringer. Et ord til midtkonsollen: Det er et oppbevaringsrom mellom setene. Hvis det var ekstra poeng for hvor stor og kvaliteten er skinntrukket dekke dette emnet, A7 de fikk tatt.

Mens den nederste skjermen er fordi, for eksempel for å betjene luftkondisjoneringsfunksjonene, den øvre skjermen virker som en infotainmentskjermen. Denne øvre skjermen er fortsatt sitter under midten luftespalter. Selv om plassering av skjermen og påføres direkte på den øvre ende av dashbordet som en ergonomisk god, men det virker som optisk tiltalende. Og: Hvem ønsker ikke å drift av hvilken som helst skjerm, mange funksjoner kan også styre ved sterkt revidert Voice input: Systemet forstår selv kommandoer som "Jeg er kald" og deretter foreslår ulike ønskede temperaturer.

Virkelig gode seter

Forsetene er veldig komfortable og gir perfekt sidestøtte for rygg og lår - litt Kurvenwedelei kan ikke riste en her fra riktig posisjon. Over hodet er mye luft og beina kan slappe av og strekke ut høy mann - og hennes venstre fot så på den store sokkelen og på rett sted på gasspedalen eller den store bremsepedalen.

Når du ser tilbake, er bakvinduet veldig langt unna og indeksen litt innsnevret - her de mange assistenter er å bidra til å reversere manøvrering. Selv om de morsomme små trekantede sidevinduene høyre og venstre på slutten av kjøretøyet hytta tillate lys inn i bilen, men den høyre ruten er skjult fra førerens utsikt over nakkestøtten på passasjer. Likevel, utsikten bakover gjør narr - og på speilet: Innsiden speilet er utviklet kant og utvendige speil, til tross for sine vanlige størrelse smart design og tillate en god sikt bakover.

Og i den bakre plass og den fineste utførelse

Audi A7 Foto: Roman RätzkeEnorme kneet rom på baksiden og oppover litt luft for setestørrelser - men ikke mye.

Starter i den andre raden, som kan romme tre personer - ville bli brukt i en slik luksus-klassen kjøretøy som ville se trygt ut ganske morsomt. På baksiden, de to ytre setene er pent formet og skinn holder bra. Sømmene hele bilen er satt med uvirkelig presisjon.

Den benplass i baksetet er enorm, selv om frontmann har henga i en god mengde plass. Lederen for den høyeste av taket er himmelen nær, men ikke berøre den. Somehow, designerne klart å holde bakover skråtaket fortsatt på et akseptabelt nivå. Dørene er dekket med skinn, med åpne porer tre og kul metal - som oppsummerer godt og ser perfekt - fravær av billig plast overflater gjør øyet godt. Selv håndtakene på dørene virke subtil, men er ganske hardt plastdeler - mange flere vi ikke har funnet for dette materialet i det indre av den nye A7.

Audi A7 Foto: Roman Rätzke&# 34; Utendørs mye mer avansert enn i bilder og inne virkelig flott med høy klasse design og tekstiler av høy kvalitet i fineste utførelse - den nye Audi A7 er en hit.&# 34;, sa redaktør Gregor Hebermehl.

På slutten av midtkonsollen skjermen for air condition sitter på baksiden - dette er trolig stiligste vært mulig å justere luftkondisjonering på baksiden.

Alle hjul og sportsdifferensial

avgrense opphengs blokker fra den elektroniske chassisplattformen (EFP). I tillegg til avanserte akser omfatter alternativer luftfjæring og firehjulsstyring. En overlagring gir på forakselen varierer styringsutvekslingen, i tillegg, de bakre hjulene treffer en lav hastighet på opptil 5 grader. Dette øker fleksibiliteten og reduserer svingradius av 1,1 meter. Fra 60 km / t, bakhjulene styre med, og dermed bedre retningsstabilitet og sidegrep. Ved ladning, distribuerer sportsdifferensialstrøm mellom bakhjulene aktive og hjelper fire døren dermed også rundt hjørnet.

Audi A7 (2018) Foto: Audi Først Audi tilbyr A7 med en 3,0 V6 turbo.

Først Audi selger A7 med en 3,0 V6 turbo. Den direkte innsprøytning motor gir 340 hk og 500 nm ved hjelp av en syv-trinns dobbel clutch overføring til hjulet stasjonen. I 5,3 sekunder, A7 akselerert 55 TFSI fra null til 100 km / t ved 250 km / t tar elektronisk hastighetsbegrensning. V6 er kombinert med en 48 volts elektrisk system, som h Audi 55-160 km / i med motoren kan være i rullende løpet ( "seiling"). Start-stopp-funksjonen kan stanse motoren til 22 km / t, og bringer tilbake i løpet av kort tid til ønsket hastighet. Det milde hybrid teknologi er å redusere praksis forbruket av opp til 0,7 liter / 100 km. I NEDC de A7 6,8 liter premium / 100 km forbruk. Dette tilsvarer 154 g CO2 / km.

Prisene starter på 67,800 euro

Den nye Audi A7 55 TFSI Quattro S-Tronic kostnader fra 67,800 euro og kommer i slutten av februar 2018 er tyske markedet.

Mer om Audi A7