Fahrbericht Fiat 500 facelift (2016): Hva gjorde ansiktsløftning?

Etter åtte års drift Fiat utstyrt 500 med fast og folding taket, en ny front og en friskere cockpit. Motorene er de samme. Har facelift brakt en ting?

07/03/2015 Michael von Maydell Powered by

Mye mer enn nye lys, flere lister, maling, tekstiler, hjul, og en moderne infotainment-systemet ikke videre ut Fiat. For en bil med nå 1,5 millioner romps på markedet siden 2007, ikke mye. Og likevel forståelig. Hvorfor? Salgstallene er bedre enn noensinne, og å skremme bekymring retro falt 500 fans oppdiktet mot til nye handlinger.

Fiat 500 facelift (2016) med overraskende liten endring

Dimensjoner, plass og bagasjerommet forbli slik, vel, kosete nøye. Og under panseret? Ingen endringer. Som strømkilder fortsette å tjene arbeider utrettelig 1,2 8V 69 hk. Interessant, nesten 70 prosent kjøpe denne motoren. I karismatisk to-sylindret rang med 85 og 105 hk. En 1,3 liter Multijet diesel (95 hk) vil følge i fallet.

Også, siden overføring, fjæring og styring blir videre anvendt urørt, 500 fortsetter på samme måte som den gamle. Verken velsignet med en ultra-presis styring, mer innstilt for hardt, reiser en i sfærisk bilen en gang koselig (1,2 8V), eller noe livlig (0,9 TwinAir, fra 18.450 euro) gjennom landet, er fornøyd med god utførelse og den nye UConnect ,

Det gir 500 første gang en ren integrert 5-tommers berøringsskjerm, til Tom-Tom navigasjon, online Hold moro, Mirror Link funksjoner, DAB og trafikkinformasjon i sanntid. Priset til 700 euro ganske godt tilbud og for mange en ikke en årsak, men ikke rask til å kjøpe den gamle, men foretrekker å vente litt for oppfølgeren.

Et lite tips: en enda større skjerm følger slutten av året. Også litt endret: den vedvarende meningsløs plassert i midtkonsollen vinduer samt skinn multifunksjonsratt.

Samme priser, men flere statister

Til tross for endringene, det overlater Fiat på samme grunnprisen. Så den gunstige 500 fortsatt koster 12,250 euro, er den søte konvertible avlegger 2.500 euro dyrere. Grunnprisen mest er ikke så viktig hjemme. Spesielt populær - i kombinasjon med liten motor: dyre salongen versjon for 14,650 euro. Nesten alle detaljer i krom siden inngå som utstyret som Klimaanlge, glasstak og lettmetallfelger. En elegant utseende åpenbart har mer enn strøm.

Og hvis en Fiat 500 Lounge er for kjedelig selv, som nå skjerpe sin favoritt med forskjellige "Sekond Skins". For eksempel, i kamuflasje, navyfarben eller svart og rødt. I denne forstand, designerne, den endelige styling holde i bakgrunnen og foretrekker å la kunden. Suksessen til Fiat 500 det ikke ville skade uansett.

Les mer om Fiat 500