Toyota RAV4 hybrid i test: En øko gått seg vill

Selv når Toyota RAV4 kompakte SUV er nå fullt på hybriddrift. Og tillater bruk for tauing. Vi testet.

23.08.2016 Torsten Seibt 3 kommentarer Powered by

Den fjerde generasjon av den japanske suksessen SUV gjort innen 2013 slutt på koselig - en grunn størrelse vekst sammenlignet med forrige generasjon av RAV4 siden halvparten et hakk høyere, gjorde en fullverdig reise dampbåt fra tidligere kort-og kosete-Kurvenräuber. Ved Toyota Safety Sense system av RAV4 vil også motta i tillegg til fjernlys og trafikkskilt Wizard en lane endring advarsel, adaptiv hastighetskontroll og pre-kollisjonssystem som initierer en nødbremsing Ved en forestående kollisjon bakfra.

Toyota RAV4 hybrid enkelt gjennomgangMed facelift for modellår 2016 og hybrid flyttet inn.

RAV4 hybrid utvikler en bestselger

Toyota er avhengig av hybrid teknologi og bil diesel kun i den europeiske offentligheten på grunn av tilbud er ikke ny. Snarere som nå blir mobbet er det også i SUV innen dieselmotor rett ut fra utstillingslokalet. Med facelift Toyota begrenser diesel tilgjengelig på en enkel versjon med 143 hk, manuell girkasse, forhjulsdrift. Hvis du vil ha mer makt, all-wheel eller automatisk, kan velge for de to-liters bensinmotor (152 hk, fra 27,990 euro) eller bare hybrid. Den nye deltid elektriker er avhengig av den teknologi som Toyota allerede har innført den Lexus NX300h i Tyskland: en 2,5-liters bensinmotor assistert av en elektrisk motor, som begge virker på en kontinuerlig variabel planetgir. Hvis all-wheel-alternativet er valgt i bestillingslisten (som frodige 3000 euro kostnader), enda en elektrisk motor blir med dem venter på bakakselen for å kjøre bil og bruke Job T kystfart som en generator.

Bedre kamp enn i Lexus

Den trinnløse planetgiret er en akustisk hindring for å varme opp til en Toyota hybrid for mange. At det kan heie på tilsynelatende eventyrlig nivå brennkammeret på full gass, motsier felles erfaring av en vanlig multi-trinns girkasse. Men faktisk, denne belastning i hverdagen trafikken mer unntaket enn regelen.

Godt å vite kan dette under en kald start på Toyota RAV4 Hybrid. Etter rent elektrisk avsatt ut av parkeringsplass, selv om forbrenningskammeret er startet, men det går på tomgang og drives primært som en generator og til kjølevannet til varme. Den ren kjøre til 50-60 km / t tar i hovedsak den elektriske motoren.

Når RAV4 Hybrid Toyota har også justert utstyret programmering for å møte den konstant høy hastighet kritikk. Det som trengs er en høyere Lastabforderung å sende brennkammeret mot nominelt turtall.

Toyota RAV4 Hybrid i 2016 drive rapport Foto: ToyotaDas omgir kamerasystem er også ny, og vil bidra til parken.
modellRAV4 Hybrid 4WD
Lengde / bredde / høyde4.605 / 1.845 / 1.705 mm
akselavstand2660 mm
Boot kapasitet501-1633 l
motorR4 bensin u. 2x Electric.
kapasitet2494 cc
systemytelsen197 hk
transmisjonkontinuerlig variabel automatisk
standardforbruk5,0l S
test forbruk7,4l S
Meas. 0-100 km / t9,0 s
Meas. 80-120 km / t6,3 s
vmax180 km / t
tare1690 kg
perm. Gesamtgew.2270 kg
slepes1650 kg

stille hybrid

RAV4 Hybrid gjør jobben sin i hverdagen behagelig stille. God støyreduksjon, en usedvanlig spent i den daglige virksomheten bensin, obligatorisk suspensjon. For verdig kjørekomfort er komfortabel, ryddig setene bli med, kanskje bare styre gjerne gi litt mer realitet.

I motsetning til andre produsenter, er Toyota helt overbevist på hybridteknologi uten ekstern plug-in lademulighet. Dette eliminerer behovet for en fortsatt svært kostbart stor trekkraft batteriet og gjør RAV4 med en kostpris på rundt 30.000 euro (2WD) på den beste hybrid SUV på markedet. Erfaringen med Prius, der dyre plug-in-versjonen så langt møtt med liten entusiasme av kundene synes å bekrefte dette. I alle fall, Toyotas ingeniører fortsette å understreke at det ikke er dem til ren elektrisk kjøring, men den mest effektive kombinasjonen av Nitro og elektrisk drift.

Det er selvsagt nyttig at RAV4 hybrid forhold til dette landet vanlige Toyota hybrider som i Yaris eller Auris kan relativt full scoop, genererer mer dreiemoment fra større brennkammer og også to elektriske motorer kan også presse på hjul modellen, hvis det er å gå veldig fort.

forbløffende mestring

Dette er tydelig spesielt på motorveien, der RAV4 Hybrid betydelig suverene handlinger, enn vi er vant til fra hybrider av merkevaren. Et sett av Cruise Control marsjfart på 150, 160 km / t går med støy hastighet brennkammeret på lange seksjoner, øker bare han hever stemmen hans. Hvem er orientert mot den anbefalte hastigheten, får sikkert servert en meget sofistikert og står stille på atferd. Likevel: I rask drevet langdistanse diesel forbruksverdier ikke kan oppnås, må vi regne med 8-9 liter.

Men det som overrasket spesielt, er kraften av stasjonen på en bensin og to elektriske motorer. Den yodelling ved full gass ved høye hastigheter bensin må venne skjønt, men fremdrifts takket være dagens bensin-trio er ganske bemerkelsesverdig. Tacho med hastighet 130-180 km / t og går ganske fiks og så kan noen turbo diesel i bakspeilet tilbake. Dette er også vår lesning på standard vurdering taler 80-120 km / t. Med 6,3 sekunder for typisk forbikjøring sprint, er RAV4 imponerende hybrid.

Men den lange motorveien-scenen utover salgsrepresentanter-eksistens er enda mer unntaket enn regelen. I mer dagligdagse motorveien og EU bytrafikk RAV4 hybrid viser hva slags erfaring med denne typen Toyota stasjonen. Det fungerer rett og slett bedre, mer smidig enn hybrider fra andre produsenter. Ortsdurchfahrten på overland turer seilte han noen ganger også to kilometer lang på elektrisk kraft, rekreasjon (elektrisitet i kjørt modus) fungerer veldig effektivt og uten syntetiske brems følelse, med en gjennomsnittlig stigning på mer enn én, to kilometer jernbane Batteriet lades til randen.

RAV4 Hybrid i hverdagen

Hva RAV4 i hybrid firehjulstrekk-versjonen, men enda verre enn før kan, er operasjonen utenfor allfarvei. Begrensningen av den svake bakkeklaring kommer med ham, at det til slutt er heller den elektriske motoren på den bakre aksel til en hjelpemotor. På glatt underlag, gjør han selv det han kan. Men det er ikke nok til å hindre forhjulene med full eksponering mot naturen spinn. En ekte permanent firehjulsdrift, ikke systemet erstatter.

Med stadig gjentas daglige ruter kan det øve som gasspedalen posisjon hybrid uten å miste betydelig momentum, endringer i effektiv seiling modus eller forbrenningsmotoren fortsatt går langs uproduktivt svært raskt. Fremfor alt, viser det opp direkte på drivstoffmåleren når byen grensen er nådd. På trafikk-Marathon foregå landverts forbruket avtar med fra en til to liter, de fem før kommaet er ikke et problem. Og det er her hybrid deretter viser et diesel til sine grenser. for ikke å nevne kjørekomfort gjennom den stille, lave vibrasjoner og så ofte som mulig av Nitro.

Toyota RAV4 hybrid enkelt gjennomgangSom den første Toyota hybrid, kan RAV4 dra rett, tross alt, er 1,65 tonn utgitt.

Toyota RAV4 Hybrid å taue

I en annen sak, men går inn i RAV4 hybrid unchartered territorium for tauing. Så langt, ble Toyota hybridmodeller ekskludert fra dette oppdraget, om nødvendig alibi tilhengerkoblinger for installasjon av sykkelstativ tilgjengelig. Den nye Prius kan nå nylig minst 725 kilo på kroken, men RAV4 Hybrid som en firehjuls modell med to elektriske motorer har klaring i opp til 1,65 tonn tilhenger. Dette vil appellere til eierne av campingvogner, som er grunnen til at vi har testen bilen flens slik. De kompakte caravan hellig ferdig pakket rundt 1000 kilo, gikk på en kort, men intens runde med testing: motorveien, byen over München i stop-and-go-trafikk, motorvei scenen, smale fjell switchbacks med betydelig skråning ned til 1200 meter over havflaten. Dermed kartlagt alt trailer sjåfører vanligvis abfordern.

Resultatet viser seg differensiert. Hva er slående: Tilhengeren har vært håndterbart støtte belastning regn påvirke suspensjon, spesielt ved lav til middels hastighet merket Nick trender føres inn i baksetet. Jo lavere tempo og verre undergrunnen, er jo klarere merkbar. På motorveien, er effekten lav, teamet går stille og diskret.

elektrisk campingvogn

Blandet resultat med hensyn til overføring tuning, kan dette ha to-tre km / t, jevnet med cruise control, gjør forskjellen. Mellom hastighet overskudd og står stille på glide. Den samsvar med 100 km / t arbeid akseptabelt, den fordel av 105 km / t grense, som det er teknisk administrative bøter dyr, vibrerer bensinmotor igjen og igjen i høy-hastighetsområdet. Dette kan være et høyt dreiemoment diesel definitivt bedre suveren. Forbruket Resultatet av testen rund med en campingvogn på slep: 12,7 liter. Det er greit.

Slående, men: Selv med en campingvogn på kroken av RAV4 hybrid stasjonene i det nedre hastighetsområdet ganske ofte rent elektrisk. Og hva du høres svært kritiske leiren naboer beundrer mest er manøvrering av campingvogn i gangfart. Fordi det skjer med ro klynker av elektriske motorer uten motor humming. elektrisk krysset hele leiren på parkeringsplass søk: Works.

Konklusjon

I RAV4, den nye hybrid-stasjonen faktisk er fornuftig. Et stort område rundere han aldri har vært. Slående er den totale sympatisk koordinering av transmisjonen og motoren kontroll sammenlignet med kunst bror Lexus NX 300h. Så du er veldig skånsom mot nervene i normal bruk og rolig måte. Forbruket han oppnådd - bortsett fra de indre byene - men ikke en fabel verdier. Men han er endelig en hybrid fra Toyota, kan taue tilhengere og også kan.

Mer om Toyota RAV4