Pontiac GTO & quot; The Judge & quot; i testen: I Pontiac GTO av Motor City

"Dommer" døper Pontiac Motor Division i 1969, den spesielle modellen av GTO, som skulle lede muskel bil konkurransen. Vi ledet en dommer med 400-Bigblock gjennom forstedene til Detroit.

28.10.2012 Heinrich Lingner Powered by

Kanskje du virkelig har dette området som navigerer i Pontiac GTO å forstå denne type bil med en muskel bil. billig, relativt små kupeer og kabrioleter med de kraftigste motorene som ble heve i hyllene for de respektive produsentene - her i de nordlige forstedene til Detroit, muskel biler ble født.

På Woodward Avenue, trenger man ikke strammet til en GTO

På Woodward Avenue treffer midten av 60-tallet pulsen på Motor City. Veien skjærer gjennom som en linjal med linje trukket fra Detroit til nordvest denne regionen, hvor de store amerikanske bilindustrien selskaper har sine røtter. Og i de mange trafikklys Woodward Avenue, de godt betalte fagarbeidere fra de mange montering planter av GM, Ford, AMC og Chrysler møtt med sin nye bil til sprint dueller. Pontiac GTO, AMC Javelin, Ford Mustang eller Dodge Challenger det var cruising opp og ned Avenue mellom Royal Oak og Pontiac eller ventet på parkeringsplassene i Coney Island-stasjonen Inns på neste motstander.

Sprintdueller utartet seg over tid, har det vært ulykker, slagsmål, slagsmål og til slutt døde. Myndighetene stengte vill fotspor strengt på Ward Avenue. For ti år, lever myten for en helg i august, da Woodward drøm Cruise igjen.

Med en Pontiac GTO en dag på Woodward Avenue like godt kledd som de beste tidene av muskel bil era. Spesielt hvis det er en kopi i perfekt stand fra skjermet haller av GM Heritage Center i Sterling Heights. Oppmerksomme øyne og oppover strukket tommelen følge med oransje Pontiac over kort avstand fra Sterling Heights til Woodward Avenue. Maleriet i Carousel Red, den fargerike trim og massive bakvingen avdekke god fem meter lange coupe enn 1969 spesialutgave "Dommer",

Kraftig 400 V8 under panseret humpete

Under den lange Pontiac GTO hette med de tre knaster som sitter i dommer en 400 kubikk inches (6,5 liter) med stor V8, som gir firedoble betyr forgasseren og Ram Luftinntak 366 SAE-PS. To av de pukler er ansvarlig for Ram Air systemet. Du er dommeren ikke bare hull i panseret, men fører direkte inn i den forseglede med skum på motordekselet luftfilter av de fire-barrel forgasseren. Dette bør føre til en mild form for forsert ventilasjon.

Den tredje hump er fortsatt litt uvanlig. Det ligger rett foran føreren og er hjem til en turteller. Denne uvanlige detaljer debuterte som kostnad-krever ekstra, men snart hatt en slik popularitet at den tilhørte dommer av standardutstyret.

I 7,4 sekunder fra null til 100 km / t

Spesielt lett å lese turtelleren av Pontiac GTO er ikke veien. Dette er helt likegyldig. Den røde sone begynner ved 5500 rpm, selv om den Skalaen går til 8.000. Den 6,5-liters Bigblock har allikevel på et hvilket som helst trinn av tre-trinns automatisk girkasse, og hvilken som helst hastighet mer trykk enn det som er nødvendig. Fra den stase 366 hk og 600 nm dreiemoment i henhold til DIN standard langt færre forbli, men GTO er likevel en rask bil.

Amerikanske bildeler kunngjøringer snakke for Pontiac GTO i begge lever Ram Air design - det var også en kraftigere med 370 hk SAE - akselerasjonsverdier på omtrent seks sekunder fra null til 60 miles (96 km / t) og en maksimal hastighet på 200 km / t.

Auto Motor und Sport testet en 1970 Pontiac GTO Ram Air uten hvis DIN prestasjon ble angitt som 263 hk. De nødvendige 7,4 sekunder fra null til 100 km / t, var 212 km / t hurtig, men med den lange 3,55- akse. De fleste amerikanske testbiler var utstyrt med kortere bakakselen forholdstall, som skulle ha som tilleggsutstyr. Den oppfattede akselerasjonen er langt mer voldsom. Med et sterkt press på gasspedalen for Bigblock brøler og presser sjåføren så faux skinn lenestol at mye sitert sammenligning med en start Jet endelig synes å passe. Heldigvis gå rett der.

Reelle muskelbiler på Dream Cruise Weekend

Fordi den indirekte og helt nummen styre det koster ganske mye praksis å holde Unleashed Pontiac GTO på sporet. Neste lyskryss er allerede ikke langt, og den neste "Fartsgrense 35 Miles"Shield også truet. Tross alt, det korte utbrudd av hastighet bringer litt applaus fra publikum, som har tatt på like the Dream Cruise langs Woodward Avenue i klappstoler torget.

Den neste Coney Island snack er nær uansett, som overalt på Avenue. Den tradisjonelle Drive Inn kjede som spesialiserer seg på deilige pølser og nyter i Michigan kultstatus. På den lille parkeringsplassen på dommer står ved siden av en AMC Javelin og en Dodge Challenger. Den tidligere motstandere har blitt roligere. 1972 eksosutslipp lover endte æra av muskelbiler. Sprint løp på avenue ble utestengt og Pontiac GTO, mutert Challenger og Co til tannløs gigantene Monster støtfangere. Bare en gang de virkelige muskelbiler kommer i hopetall tilbake - Drømmen Cruise helgen i august.

Mer om Pontiac GTO, Pontiac GTO