Kirobo Mini kommer 2017: Talking roboter som ledsagere

Hørt om en snakkende robot tilhører følge?! Nei? Toyota gjør det mulig! "Kirobo Mini" er den lille tekniske fyr, som den japanske bilprodusenten vil bringe i 2017 for rundt 350 euro på markedet.

10/07/2016 Viktoria Umbach

Søt og kosete. Nei, det er ingen omtale av pingvinene fra dataanimert tegnefilm "Madagascar". Det er en liten følgesvenn for mange en bilist blid turen. Hans navn: Kirobo Mini. Han er lillebroren til roboten astronaut Kirobo som ble lansert i 2013 av Toyota.

Toyota Kirobo MiniroboterSnakker mini robot 13 sek.

Den Kirobo Mini ble presentert av den japanske bilen giganten Toyota på elektronikk messe CEATEC i Japan og vil treffe markedet i 2017. I setene i den lille følges måle ti centimeter, og kan ta med deg overalt. Med intelligensen til en fem år gammel Kirobo skal kunne lese stemningen i sin eier på ansikt takket være det integrerte kameraet.

Kirobo kan også gjenkjenne følelser

Roboten kan delta aktivt i diskusjoner og tilfeldig flytte hode og føtter. Hans bevegelser og hans samtale oppførsel han tilpasser seg følelser og faktene hans partner. Det tar også sikte på å vurdere kjørestilen til sjåføren, som han berømmer ham etter en lang kjøretur eller formante ham i en klønete bremsing.

Toyota Kirobo Miniroboter Foto: ToyotaKirobo Mini kan også flytte hender og føtter.

Fra vinter den lille gutten på utvalgte japanske partnere er tilgjengelig, fra 2017 i hele Japan. Prisen er 39.800 yen, tilsvarende rundt 350 euro. Men snakker Kirobo Mini bare japansk. Inntil fyren er tilgjengelig i Tyskland, vil det fortsatt ta litt tid, med mindre du ønsker å oppdatere sin kunnskap om japansk, så har du muligheten til å Kirobo Mini for å få tidligere.

Målet med Toyota er å skape en realistisk samspillet mellom menneske og maskin utenfor bilindustrien, med robotene. De roboter vil være som Automobile uerstattelige følges fremtid.

Les mer om Toyota