Fiat Freemont 2.0 Multijet 16V i testen: Er det sant SUV?

Siden SUVer er trendy, Vans har en hard tid i markedet. Fiat Freemont er saken: det er alt i ett. Og han er en skikkelig all-rounder.

26.11.2014 Torsten Seibt Powered by

For å foredle en bil for å "crossover" som møter i dag allerede noen få Rempel beskyttende plaststrimler på siden og "underkjørings" erklært plastplater på forsiden og baksiden - er et godt eksempel er "Cross" modeller fra Volkswagen-gruppen. At de ikke er mer eller mindre grad enn sine masseproduserte personbil kolleger ikke bry.

Fra den andre siden av modellen mangfold, SUV nærmer seg mer og mer bil-mainstream. Også, siden Fiat-Chrysler Corporation ikke er utelukket der, for eksempel av den tidligere digert og håndgripelig offroad Jeep Grand Cherokee har nå blitt redusert til en flatterende myke vind truser.

Fiat Freemont i testen

En bil synes dette rotet, men for å være relativt uviktig: Fiat Freemont, en registrert min deterministisk med Fiat dieselmotor og europeisk tuning Dodge Journey, ønsker å bli klassifisert motvillig. Kantete og oppreist enn noen hyped for alle som seirer moderne tid SUV, mer individuelle enn en standard kompakt MPV.

Fiat Freemont i sin firehjuls versjonen er å abzuhandeln av en SUV helt i begynnelsen, ikke mindre off-road evne enn for eksempel en Honda CR-V, og hvordan dette sannsynligvis sjelden mer terreng enn en skitt skogsvei eller en liten ferietur til må takle "offroad" beach.

La oss vie oss til hva Fiat Freemont egentlig er: en bil som faktisk fortjener betegnelsen "crossover". Den kantete form skiller seg ut blant sine kolleger, virker en standard kompakt van i tillegg til den Fiat Freemont ganske vilkårlig. Sammenligning av Freemont, som er ganske rimelig, med syv-seters SUV som eingermaßen vennlig prisingen er slående. Vår testbil er utstyrt som en spesiell modell Sort Code, med alle niceties som lær, multimedia og enda en baksetet underholdningssystem, schrappt Bare på 37.000 euro mark. Seven-seters SUV er vanligvis 15 til 20 000 euro mer enn det. Den allerede ganske pent innredet grunnleggende modellen av Fiat Freemont starter på 27.000 euro.

Syv seter eller lasteplass

Den med syv seter (eliminere det bringer en rabatt på 500 euro), men du har relativt se Fiat Freemont i testen. Den ekstra sitteplasser luke med en liten tog på en sving i gulvet bagasjen, deretter imidlertid gjenstand for stammen er gjort i stor grad. Minst to svært bak sitter passasjerene og så langt som mulig bør ikke være mye vokst ut av barneskolen alder. Voksne har rett og slett ingen plass i tredje rad.

Konseptet med å tilby Fiat Freemont som en syv-seter med firehjulsdrift, bærer flere kompromisser enn ren forhjulsdrift kompakt van lider ladekapasitet i bagasjerommet under fotavtrykket til bakhjulsdrift og uttrekk boder. brukes selv som en fem-seters i bagasjerommet på en bil av denne størrelsen er ikke inspirerende.

Fiat Freemont med smarte detaljer

For dette, Fiat Freemont i testen, men er svært variabel og har mange fine detaljer løsninger klare. Dette starter med ferskt holdes konstant ved batteri lommelykt som kan løsne fra den kvartal panel bakre og slutter ikke ved praktisk oppbevaringsrom under det fremre passasjerseteputen. Hengslet oppbevaringsrom i gulvet foran baksetet, til en fullstendig sammenleggbart passasjersete vikle ordentlig lang charge separat kontrollert luftkondisjonering på baksiden av ovnen Holder for smarttelefoner på midtkonsollen inkludert utsparingen for tetningen, eller foldes ut fra baksetet - Fiat Freemont klart en merknader sitt fokus på temaet familien med på.

Ulempene er det også: de dørlommer og sentral lagring i midtkonsollen i Fiat Freemont er relativt utilgjengelige, særlig i dørlommer det gjelder akrobatikk, langt tilbake skled stedene å fiske ut igjen. I tillegg kjører de ekstremt liten, i ryggen er det en mangel på hyller i dørene, og store vannflasker kan stues noe tilfredsstillende.

I favør av reduksjonen av brytere Fiat har utarbeidet Freemont med en omfattende operasjon av den sentrale monitoren, som kan være litt tungvint i praksis. Som ikke stole på den automatiske driften av air-condition, må jobbe, for eksempel gjennom menyer for å kontrollere luftfordeling.

Når det kommer til stasjonen, er Fiat Freemont i test europeiske enn den amerikanske basen antyder. Den moderne multi-jet diesel, i vår testbil i 170 hk-versjonen, gjør at du føler deg bra. Selv om han er fra bunnen ut no Drehomoment giganten, men tilgi untertourige kjøring. Allerede litt over 1000 ruter det går greit, om enn til bruk av turboladeren heller dempet fremover. Men så diesel marsjerte rett, selv om hastigheten 160 er det fortsatt bærekraftig løft når den høyre foten er tung. Fabrikken spesifikasjonen ved maksimal hastighet toppet vår testbil betydelig og var fornøyd bare på 204 km / t.

Stort startmoment kan ikke forventes fra den to-liter diesel, men. En ulempe som balanserer den standard automatisk med alle hjul modeller for å også begynne å brattere stigninger uten koblings Gequalme.

Styringen av Fiat Freemont i testen er litt av alt, og det er å forstå ganske positiv: ikke altfor sporty designet, men tolerert støttet tilstrekkelig direkte og målrettet føler det formidlet i. Hvilke chassiset omfatter: hvem det gjelder, kan nimbly jage gjennom svinger Fiat Freemont godt. De fattige i sidestøtte seter heller diktere dynamikk grenser enn selve bilen. Bad underground opphever suspensjonen til ekkel frost knekking suverene, uten at opphengs myk dreven eller ville handle svaier.

Fiat Freemont er virkelig stille

fortjener ros støy isolasjon, til 100 km i timen, er det Fiat Freemont en ekte Keren og er også om litt høyere. fortjener større ros, men den beskjedne tørst av Multijet diesel. Comfortably drevet uten snikende stands utenfor byen vanligvis en fem før komma, raskt drevet testmodus av forbruket var 7,2 liter. Alle de mer beklagelig at Fiat Freemont unner ingen start-stop system for å oppnå gode karakterer i forbruket vurdering i bytrafikk.

Å bo på emnet forbruk: fordi Fiat Freemont / Dodge Journey er selektivt sparken selv fra en ganske potent og ikke fullt så sparsommelig 3,6-liters V6 bensinmotor, som vi kjenner fra Jeep Grand Cherokee, drivstoff cask faller med 78 liter for en bil i denne klassen gledelig stor fra. gikk stille de spekter indikator løftene etter lade opp til 1200 km mulig rute, og det er - vi prøvde det - ikke lurt.

Så alt det beste for Fiat Freemont, han virkelig er den sanne SUV? Ikke helt. Den dype frontspoiler er en skikkelig snublestein, noe som virkelig plager selv på litt bratte ramper. Rampen vinkel er heller ikke en sak for entusiasme på 2,9 meter akselavstand. Og maksimal tilhengervekt på 1,1 tonn er vanskelig å forstå for en 4,9 meter lang og over 2000 kg wheel drive bilen med 170 hk. Selv den lille Opel Mokka kan ta på kroken lenger. Sist ikke SUV-spesifikke, men eksisterende gripe: Kjøre lys, er svært moderat selv fjernlys, mørkekjøring ikke egentlig med Fiat Freemont moro. Utbedring kanskje i form av valg Xenon lys er ikke her for prislisten.

Konklusjon

Fiat Freemont er på Tysk Van / SUV / crossover scene en feilbedømt størrelse. Egnethet for daglig bruk, reise kvaliteter, drivstofforbruk og ytelse i testen er topp, prisen for forestillingen tilbys populære. For en rendyrket stor familie Van er det svake punktet, men på grunn av at systemet på lastevolum, og selv med meget lav slepekapasitet relativt kompakt campingvogn på problemet.

Les mer om Fiat Freemont