Fiat 500L Leve 1,6 16V Multijet i testen: Kompakt syvseter diesel

Familien vokser også, Fiat 500: Den 500L Leve det er lengre enn en VW Golf og har opptil syv seter om bord. Vi kjørte dieselversjon med 105 hk.

25/02/2014 Peter Wolkenstein Powered by

Fiat 500 - som folk flest tenker på den ikoniske liten bil fra Italia. Men med tillegg av L Stue det viser seg å være en voluminøs varebiler fra formatet på en Ford C-Max, optisk kobler neppe noe med 80 centimeter kortere, to-dørs basis. Ikke rart, det yngste medlemmet av familien spredt vidt modellen bygger på vanartigen 500L, som Living skiller bare av en lang med 20,5 centimeter bakre overheng.

Fiat 500L Stue 1.6 16V Multijet, bakfraFahrbericht Fiat 500 L Bor 2:44 min.

Fiat 500L leve med to hjelpeseter i baksetet

Tilsvarende fasiliteter disse ekstra centimeter koster 700 euro ekstra. Konverteringen verdi, er det betydelig mer bagasjeplass, volumet avhengig av posisjonen av den i lengderetningen glidbare baksetet under dekselet 560 til 638 liter (500L: 412-455 liter) variert.

For en annen 800 euro tillegg Fiat griper ytterligere to hopp seter i baksiden av Fiat 500 L overflate, som også i den brettede tilstand, den lastevolumet betydelig redusert (fra 416 til 493 liter). Til tross for den kraftige utseende, han er 4,35 meter fortsatt en kompakt bil - ingen annen modell for syv personer er kortere.

En full syvseter, men du kan ikke fra Fiat 500 L levende forventet. Etter den enkle frigjøring av ryggstøtten i den andre rekke, setene automatisk brette opp og svinges uavhengig av hverandre forover. Selv som i størst mulig tilgang til de to hjelpeseter opprettet som bare barn kan rimelig komfortabel boarding og faktisk sitte der. Selv små voksne har for lite plass til hode og ben.

God klarhet i Fiat 500L Stue

Ta bedre i den andre raden av Fiat 500 L levende sted hvor følelsen av plass mislykkes på samme lyse og luftige som (stramt) forseter - spesielt når det store soltaket (1200 euro) om bord. Som sjåfør du fornøyd med den smale, delte A-stolpene og tilhørende god klarhet, så en tur med den utvidede familien, ingenting står i veien. For kaffepause du må ikke engang kjøre en rasteplass - Fiat tilbyr for 500L, en spesiell innsatt mellom forseteryggene elektrisk espressomaskin (249 euro).

For bagasje er ikke mye plass ved full besetning, som lagringsvolumet krymper mellom hjelpe seter og bakveggen til en mager 168 liter. Hold rytterne hjem og alle setene er foldet ned, kapasitetsøkninger i lastet til taket i sju-seters til 1,590 liter, i ren femseter til 1,704 liter - men i hvert tilfelle uten flatt lastegulv. En flat fold-flat passasjersetet øker variasjonen fortsette og til og med teller som standard, men et sikkerhetsskillenett er selv ikke i listen av tilleggsutstyr.

Fiat 500L Stue bringer tomt inntil 1,5 tonn på vekten

Siden Fiat 500 L levende bringer allerede tømme opptil 1,5 tonn på vekten i henhold til fabrikkens spesifikasjoner, er det ikke feil å velge den største forskyvning motor versjon av paletten. Fiat har 1,6-liters diesel med 105 og 120 hk, men allerede svakere og 700 euro billigere alternativ (i utstyrs popstjernen fra 21,050 euro) utviklet nok temperament.

Den rike, ved overdrevent nøyaktig seks-trinns transmisjon porsjon dreiemoment (opp til 320 Nm) bringer de drevne forhjul raskt å nå deres trekkraft grenser. Således savner Fiat 500 L Bo fabrikken spesifikasjon for sprint til 100 km i timen (12,0 e) etter nesten to sekunder.

Men hvem liker sport nå og da, er det 500L levende allerede på helt feil adresse. Selv uten familie om bord, nektet han i kurver av en dynamisk kjørestil. Styring? Glatt med litt tilbakemeldinger. Kjøreatferd? Hver gang sikkert, men tidlig understyring. Seter? gir liten sidestøtte.

Koselige skyve passer ham enda mer. Med økende hastighet, minsker den lille stive ben respons, og dunkende lyder av chassiset anløpe den ellers vanlige fjæringskomfort. Svakheter av denne typen kan relativized med noen sjarm. Hvorvidt dette lykkes, men som stor stue som sin lille to-dørs bror, forblir tvilsom.

Konklusjon

For en Fiat 500 en stor bil, men som en syv-seters ekstremt kompakt - Living tilbyr mye variabelt brukbar plass for pengene. Dieselmotoren er ikke bare sparsommelig, men dyrkes og tilstrekkelig sterk. Det passer godt med den koselige karakter av van.

Les mer om Fiat 500