(2017) Ford F-150 Raptor i test: Den perfekte Supersport plukke opp for off-road

Som ruller med de nye sports henting Ford F-150 Raptor på veien, har forkjørsrett. Siden Mercedes-stjernen og bayerske propeller kan fortsatt så vakker gnisten i solen. I skyggen av en 5,60 meter lang giganten alle visne.

8/30/2017 6 kommentarer Powered by

- motor

- kjøreatferd

- lyd

- størrelse

En gang var det en pick-up. Og han hadde åtte forbrenningskamrene, seks liter og en motor lyd som ytterligere rystet kabinettet to blokker glassene. Vel. Det var en gang. Minst på Ford. Fordi med den nyeste gate giganten, Ford F-150 Raptor, disse all-American hestekrefter monster roll med lasting inn i en ny æra. Imidlertid er denne alderen ikke så ille. For som negative konnotasjoner begrepet nedbemanning er også. Og så nesten pervers kombinasjon av en EcoBoost-motoren høres med en 2,5 tonns bil, så overraskende morsomt, eller ærlig kåt, er en tur i den nyeste high-end lastebil laget av Ford.

Engine fra dagens Ford GT

Ford F150 Raptor Foto: Mathias Winter450 PS og et maksimalt dreiemoment på 691 Newton meter i høyde genererte brukes også i den aktuelle Ford GT sekssylindret motor EcoBoost- av Ford F-150 Raptor.

Selv utseendet på 5,59 meter lang og med utvendige speil 2,46 meter bred Detroiters fungerer på så mange andre trafikanter som en åpen utfordring. Enten det nå gjelder for seg selv eller rett og slett ser globalt på miljøet, var en gang et åpent spørsmål. Sistnevnte er selvsagt ikke helt forklart bort. Men et kjøretøy som kan brukes med sitt 1,70 meter lange lasterommet som en hest, kan gjerne konsumere ganger 14 liter pr 100 kilometer. må være at denne standarden verdi etter 5000 kjørte kilometer korrigeres ved bare om to liter til randen, foreslår fordelene med EcoBoost motor. Og det faktum at denne motoren er akkurat hva pisker og Super Sporter Ford GT fremover, gjør ikke bare humøret, men en eller annen måte også litt stolt.

Når et 2,5 tonns er lett

Ford F150 Raptor Foto: Mathias Winter Her er han fortsatt der når han smør ikke ville smelte: Denne lastebilen ble opprettet for å pesen opp til 170 kilometer i timen gjennom ørkenen.

450 hk, 691 Nm og den siste ti-trinns automatgir Ford kan harmonere med hverandre på fører ønske i en koselig, nesten defensiv i naturen. Kan. Men det er også ganske annerledes. Ja, nesten humant. Og ser for Ford F-150 Raptor litt annerledes enn i nesten alle andre pick-ups i verden. Selv navnet til en av de seks tilgjengelige kjøremoduser snakker volumer: Baja. Ja, denne lastebilen ble opprettet for å pesen opp til 170 kilometer i timen gjennom ørkenen. Enten det er en trestamme er i veien - Raptor er snus. Og så lenge sjåføren tenker "drüber!" The Raptor vil rett og slett følge ham. for langt "over det" er som den ville øde turen, men da et tall som kan pryde parkeringsplassen i sitt miljø med store svarte åttere. Bare den rene aktive bakhjulsdrift, slå av traksjonskontroll og inn første gir via elektrodene. Som en 2,5 tonns monstre kan være så lett å flytte, grenser til magi.

Skranglete sound, fet midtkonsollen

Ford F150 RaptorAgile sport henting i ørkenen Drift 50 sek.

Ikke bare magisk, men påvirker starten av 3,5 liters motor. Med forutanelse om at det er nå en lyd fra de to tolv centimeter eksosrør bak lyden ligner ropet fra en dinosaur, som ble drevet like over halen, blir startknappen trykkes inn. Brumm. End. Det er det. Selv Rumpelstiltskin nabo som normalt lener seg alene når du åpner garasjeporten gestikulerer vilt over sin balkong, forblir sitte i lenestolen. Hva for en svært gledelig for så mange petrolhead et hardt slag mot normalt stygt ramponert trommehinnene. Siden all-morgen Tunneldurchfahrt ikke hjelper mye det er takket være en rik gass effekt, i hvert fall for et kort øyeblikk til forhistorisk Philharmonic.

Ford F-150 Raptor er faktisk kommet i den foreliggende. Og statene som hindrer utslipp der det er mulig. Enten CO2 eller desibel, har Raptor blitt ren. Selv spontan tur gjennom byen fungerer om bord på fem-seters som en koselig sightseeing i turistbuss. Hverken vind eller rullestøy villedende ro ombord. Selv styring og fjæring formidle den samme følelsen som å nevne i bilen en. Fra plassen på første rad når fullt, kronet av en midtkonsollen, i løs en anstendig mann innstilling for en hel fotball foregår. At i den bakre på de tre ganske kompakte seter finne bare typisk fotball kvinner Place, eneste ikke-fotball Kvinner bør gripe inn.

Ford F-22 F-150 Raptor(2017) Ford F-150 Raptor i test: Den perfekte Supersport plukke opp for off-road (2017) Ford F-150 Raptor i test: Den perfekte Supersport plukke opp for off-road (2017) Ford F-150 Raptor i test: Den perfekte Supersport plukke opp for off-road (2017) Ford F-150 Raptor i test: Den perfekte Supersport plukke opp for off-roadRadical Aviation Pick-up

I Europa, en gigantisk

Det eneste unntaket i den store lovsang til den nye Ford F-150 Raptor faktisk representerer en parkeringsplass. Mens tilbyr For dette formålet, 360 graders og selv en ryggekamera deres digital hjelp. Men inntil faktisk en egnet lagringsplass for seks fot off-roader er funnet, har enkelte virksomhet allerede stengt.

Konklusjon

Den tilgjengelige og i USA for rundt 50 000 euro er det solgt mer enn 1000 ganger i måneden Raptor er i Europa så bare å ta på det dobbelte av pris bare importører og. Han er rett og slett for stor for våre breddegrader til tross justert motorkonfigurasjon. Hva er egentlig en skam, fordi det sjelden før ingeniørene visste hvordan å kombinere en bil av denne størrelsen med perfekt kontrollerbar makt. Hvem Raptor er ikke noe gøy å bo i en storby uten nok parkeringsmuligheter. For alle andre av de store-Ami er et riktig fortrinn.

Les mer om Ford