se kameraer – trafikkskilt anerkjennelse: Panda reiser med

Sjåføren har i lengre tid ikke lenger alene i bilen. Produsenter som BMW, Opel og Mercedes har i lengre tid en kamerabasert intelligent trafikkskilt anerkjennelse i bilen. etterfulgt av andre produsenter.

25.03.2010

Contents

BMW gjorde begynner om to år siden: den første produksjonen bilen i 7-serien ble ikke bare få med en valgfri nattsyn enhet, men også med et trafikkskilt anerkjennelse. Opel fulgte med Insignia og til slutt selv den kompakte Astra. Mercedes utstyrer også sine modeller av E- og S-klasse tilleggsavgift nå med et kamerasystem som kan lese veiskilt.

Les kameraer standardisert fartsgrenseskilt

"Kartene av navigasjonssystemer inkluderer bare om lag 65 til 70 prosent av alle fartsgrenser"Sier Artur sot, leder for utvikling hos BMW førerassistansesystemer, "Fremfor alt dette data er rent statisk og dermed tar ikke hensyn til byggeplasser eller trafikk broer på motorveier med variable fartsgrenser. Det er annerledes for oss."
 
Et lite kamera i wide-VGA teknologien bak det innvendige speilet leser veiskilt som er underveis. Ser kameraet øyet slik fartsgrense, det viser det i sammenligning med kartene på harddisken navigasjonssystemet på den nye BMW 7-serie og advarer føreren av en mulig overskrider fartsgrensen. Den intelligente systemet gjenkjenner alle fartsgrenser for land som tilhører Wien-konvensjonen. Deltakerstatene er enige om at en fartsgrense er karakteristisk for en rund plate med rød ytre ring og et nummer for fartsgrensen. I de fleste land, kan den nye 7-serie system derfor skinne med nesten clairvoyant.

Situasjonen er annerledes, for eksempel i USA - USA har ingen standard fartsgrenseskilt. Artur Ruß: "Kunden fordeler i byen, på motorveier og landeveier både - men spesielt på lengre turer."

Systemet varsler, men ikke bremser

Begynnelsen av lignende systemer var det allerede ti til femten år. Men kamerateknologi og dataprosessorer er bare nå så langt at bilder tatt i løpet av turen kan behandles raskt og uten feil. Dersom vindusviskere på, kan systemet for eksempel gjenkjenner en hastighetsgrense på vått underlag. "Vi vil la det bli med det, varsle føreren i en info bare fartsgrensen"Så Artur Ruß. Tukling med elektronisk eller bremsing det vil ikke skje. Til tross for high-tech av 7-serien, som sin lillebror, BMW 5-serie har nettopp startet eneste skolen. kan påvises kun rene hastighetsgrenser. å kjøre, for eksempel på en plate ved inngangen til et lukket sted en, går datamaskinen tilbake til on-board kart på harddisken. "Selvfølgelig var det også problemer i utviklingen"Så Artur Ruß, "så den spesielle signaturen til sveitsiske fartsgrenseskilt har lenge okkupert oss. Også måtte sørge for ved en rekke passeringer at kamerasystemet ikke har tilgang til fartsgrensene på planen reiser i lastebiler." Kraftig regn, en lav sol eller tåke gjøre systemet for øvrig ikke bekymre deg.

End fartsgrenser blir ikke gjenkjent
 
Et lignende system er nå i Opel-modeller Insignia / Astra og dermed i høy-volum kompakt og mellom til markedet. Systemet har de samme funksjonene som det av BMW. Lav rest Mercedes flyttet til med sine modeller av E- og S-klasse. Du ikke bare har Abstandstempomat, nattsyn og filbyttevarsel, men bare ta et trafikkskilt anerkjennelse på markedet. Selv Toyota / Lexus og Volvo bringe intelligente kamerasystemer på en riktig måte i starten.
 
Men da kamerasystemer, alt er ikke gull som glitrer. En exit med en Mercedes E 220 CDI viser Model T at teknologien er langt fra moden. Så Stuttgart familien stasjonsvogn viser fartsgrensen på den sentrale skjermen også som en fartsgrense på når dette gjelder bare under våte forhold eller på bestemte tidspunkter. Mer irriterende: systemet oppdager bare fartsgrensen, men ikke dens avskaffelse.

UmfrageWas synes du om moderne assistansesystemer? Super Viktig! Hurtig ExtrasDa det vise gode og dårlige, jeg trenger ikke inntekts