PSA tvinge Opel til strenge innstrammingstiltak: Stor SUV og Mocha X-malt etterfølger

Den nye morselskapet Ptil har dømt Opel for strenge innstrammingstiltak. Fristen for å utvikle en konkret plan går ut i november, men det er allerede noen detaljer. Så det er, for eksempel, ikke være noen stor SUV.

02/11/2017 Patrick Lang

CO2 flåte målet, effektivitet, elektrisk strategi - PSA sjefen Carlos Tavares kan neppe en god hår ved Opels status quo. Det nye morselskapet krever en streng nøysomhet plan av den tyske bilprodusenten, men konkrete uttalelser om nedbemanning eller nedleggelser det har vært verken Tavares heller ikke den nye Opel CEO Michael Lohscheller. Ifølge opplysninger fra "Manager Magazin", derimot, er allerede kjent at det vil være noen stor SUV på Insignia basis. Også en direkte Mocha X etterfølger skulle komme til å lide kutt. Dette skyldes dyre lisensavgifter som ville bli betalt for GM-teknologi. Den nye Corsa derfor allerede er produsert på en PSA-plattform.

Opel Insignia Sports TourerPSA tvinge Opel til strenge innstrammingstiltak: Stor SUV og Mocha X-malt etterfølger PSA tvinge Opel til strenge innstrammingstiltak: Stor SUV og Mocha X-malt etterfølger PSA tvinge Opel til strenge innstrammingstiltak: Stor SUV og Mocha X-malt etterfølger PSA tvinge Opel til strenge innstrammingstiltak: Stor SUV og Mocha X-malt etterfølgerDen nye kombinasjon i test

Konvertering til PSA plattformer

En annen årsak til teknologiskiftet er: 92,6 gram. Dette er målet for 2,021 CO2 flåten gjennomsnitt for PSA, inkludert Opel. For dette har fransk allerede utviklet plattformer som kan bære både Nitro, samt hybrider og rene elbiler. Fire av fem PSA modeller er å være elektrisk gå til 2023rd Den elektriske strategi Opel anser Tavares men mislyktes. Ikke minst på grunn av overføring av teknologi er i full gang. Utviklingsteamene fungerer utmerket sammen og akselerere overføringen, som nevnt i et brev av Lohscheller, presentere Mainzer Allgemeine Zeitung.

Opel Corsa produksjon Foto: Opel krets med GM-teknologi: Den nye Corsa er allerede bygget på en PSA-plattform, og bør derfor være mer effektiv.

De 19.000 tyske Opel jobber kollektivt sikret ved slutten av 2018th På den britiske datterselskapet Vauxhall ser det er det allerede mørkt. 25 prosent av de 1.600 ansatte i Astra-fabrikken i Ellesmere Port er berørt av nedbemanning. Analytikere ifølge dpa selv allerede ved stengning av anlegget. Opp til ytterligere to fabrikker i Europa med mindre PSA trenger ingen ekstra kapasitet for andre merker kan følge. I perioden 2011-2016 Ptil har allerede fordampet bemanningen med mer enn en fjerdedel til om lag 90 000 ansatte for å øke produktiviteten. Ulemper i Opel-produktiviteten kan ses på den tyske produsenten i over-kompliserte GM kjøretøy arkitekturer og prosess spesifikasjoner. Selv med IG Metall og samarbeidsutvalget håper på vekst gjennom kostnadseffektive produserte biler, snarere enn gjennom oppsigelser.

Men konkluderer auto ekspert Ferdinand Dudenhöffer at Opel 6.000 ansatte for mye - hvis du investerer i Ptil produktivitetsstandarder. Som oppryddingstiltak, Opel utseende akkurat sett i de kommende ukene.