Poster på Nürburgring-Nordschleife raskeste Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio SUV

I stedet menings løp rasende på Nordschleife timelister med produksjon biler - som en markedsføring Turbo for nye modeller. Hva er den raskeste gategodkjente produksjons biler på den legendariske 20,832 km lang rute og triksene de slåss? Vi vil fortelle deg. Nyhet: Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio og Porsche 911 GT2 RS.

29/09/2017 Andreas Haupt 16 kommentarer Powered by
  • Bests nyttig for markedsføring
  • Hva er den raskeste serieproduserte bil noensinne?
  • Porsche 918 er den første produksjonsbilen under 7 minutter
  • Sedans på Nordschleife
  • Forhjulsdrift prisene ned måned
  • Alfa Stelvio sprekker Cayenne (oppdatering)
  • Hva med de amerikanske bilene?

Nesten hver måned, bilprodusentene skryte av å ha pulverisert med sine gategodkjente produksjon biler eksisterende rekorder og setter nye rekorder. Under syv minutter her, ny beste tiden for en forhjulsdrevet der. Selv tunge SUVer som Porsche Cayenne Turbo S eller Range Rover Sport SVR tid avhengighet til sine utviklere kan ikke slippe unna.

Records gode for markedsføring

Men hvorfor alt oppstyret? Hvorfor higer mange bilprodusenter for postene? Den Zeitenhatz er bra for PR slaget. Nordschleife - dette er langt fra et kvalitetsmerke, en etikett sportslighet. I tillegg produsenter er allerede på Eifel krets for å prøve ut sine nye modeller. Sammen i den industrielle bassenget i 18 uker i året. Den 20,8 km lang jernbane er på grunn av sin karakteristiske med en blanding av raske og langsomme passasjer beste for å teste en prototype gjennom sine skritt. Forresten, fortsatt satt ny rekord - det er best markedsføring og polert bedriftens image på. Og ego, selvfølgelig.

Det er en stor Zeitenhatz mot ærlig rase, men: De Rekord runder blir stoppet for det meste selv, er et uavhengig organ som regel ikke belastet. Sjekken er i mange tilfeller basert på YouTube-videoer. Dette gjelder også for tilstanden på biler. Hvem vet når en produsent ganger veldig, skru opp en liten skrue på å gi egen bil et ekstra kick?

Med Internett-video du ikke kan kryssjekke det. Men hvis du allerede eier på stedet. Eller enda kan også komme inn i kontrollen. Deretter blander vi på sportsbil under posten jeger. Hvis vi blir stående. Ikke fordi vi er, til nye beste tider, men fordi vi ønsker å bringe sportsbil for våre lesere til sine grenser. For å kunne foreta informerte dommer. Vår parade Test: Super Test.

For utstedelse 1/2016 Renault Clio sendte sin R.S. 220 Trophy til oss. Og Supertester Christian Gebhardt fløy med den lille Rennsemmel i 8:23 minutter rundt Nordschleife. For at 220 hk Clio var ikke bare 36 sekunder raskere enn sin 200-hestekrefter bror i Super Test 10/2013, men som noen ganger de raskest noensinne er registrert serie små biler. Foruten den franskkrypskyting selv gjennom andre distrikter, som vår Super testdatabase avslører: Porsche Cayman S (987c) 8:25 min, BMW Z4 3.0si Coupe (E86) 8:32 min, Ford Focus RS 8:26 min.

Ikke alltid, men produsentene mt tromming sine poster. Volvo har vært taus om sin rekord kjøre på i år. Våren 2016 hadde svenskene drevet av sin egen konto under prøvekjøring med bare en 367-hk S60 Polestar en tid på 7:51 minutter - tid banerekord. I mellomtiden har dette merket blitt tilbudt flere ganger.

Porsche 911 GT2 RS raskere enn Huracán

King of the Ring for veien pågå produksjon biler var lang Porsche 918 Spyder. Den første endret i juli 2016. På den tiden Lambo gjort på rekordforsøket med et kamuflert Huracán ytelse. Den lette sportsbil burde ha viklet bare rask jernbane, som våre kilder har rapportert. Lamborghini hadde en lang dekket. Kun kort tid før Geneva Motor Show, italienerne flyttet ut: 6: 52.01 minutter - raskere var tidligere ikke en sportsbil street legal.

Porsche 911 GT2 RS (2017), lap posten Nurburgring Nordschleife, 6: 47,3 minutterPorsche 911 GT2 RS for varm platedrevet 7:09 min.

Inntil 20 Spetember 2017. Fram til Porsche 911 GT2 RS i hendene på Lars Kern og Nick Tandy tok Nordschleife. Begge pilotene skal ha undergrave 6:50 minutt lik fem ganger. Hvorfor konsistensen av Michelin Pilot Cup andre Kjernen var det endelig, den nye standarden i den 700 hestekrefter superbil i 6: 47.3 minutter å sette opp. Den gjennomsnittlige hastigheten: 184,11 km / t. Rekorden runde Porsche scoret kvelden. I de best mulige forhold, som for eksempel sportsbilprodusenten skriver. Mellom 19:11 og 19:18 vel det hele kom sammen. Driver og bil slått sammen til en enhet som Michelin er limt til asfalten båndet.

Porsche hevdet rekorden for seg selv. En organisert en notarius for posten dagen selv. Bilprodusenten Nio vil ha vært enda litt raskere mai 2017th Tilsynelatende, den EP9 umkurvte Nordschleife i 6: 45.90 minutter - fra e-sportsbiler bare seks eksemplarer har blitt solgt, ti mer å følge. Er det nok for status som en produksjonsmodell? I så fall ville det GT2 være "bare" den raskeste Hecktriebler. Hvis ikke, egentlig den raskeste produksjonsbil på Nordschleife.

918 sprekker som den første produksjonen bilen i 7-minutter

I september 2013 Porsche hadde undercut 918 Spyder var den første veien bil barrieren av sju minutter. Porsche fungerer driver Marc Lieb kjørte. I mai 2015 Porsche 918 Spyder var første gang de skjelvinger: Lamborghini Aventador LP 750-4 SV flyttet for å teste dekk (Pirelli P Zero Corsa) på Nordschleife. Og Lambo, drevet av en 6,5-liters V12, bolzte med ryddig Schmackes gjennom grønne helvete, og kom til 918 farlig nær. McLaren har sin hybrid super P1 også blitt sluppet løs på Nordsløyfen. Det er sagt av McLaren, har 916-hk utøverne mestret bakken på mindre enn sju minutter. En offisiell tid, men det er ikke den McLaren P1.

Ved McLaren sier at forholdene ikke var optimale. Fordi asfalten ble sagt å være for kaldt. De klimatiske forholdene spiller en viktig rolle på en racerbane. Høyere temperaturer bety mer ansvar. Men for høy ikke kan lokaliseres. Ellers dekkene begynner å smøre. Sjåføren er viktig. En god pilot - som kjærlighet - kan presse ut de siste sekundene.

Under tiden av serien McLaren P1 er lavmælt, den britiske Motorsport Lanz Ante publisert fanget av hennes aufgebrezelten superbil. Med en forskyvning økning (fra 3,8 til 4,0 liter), mer ladetrykk og ytterligere hybrid energi er trimmet for å McLaren P1 til 1013 hk. Lanz Ante trimmet ned med partner Kenny Brack hyperspace sportsbil med 60 kilo og optimalisert aerodynamikk. Den avstemte McLaren P1 LM til Nordsløyfen i 6: ha fanget 43,2 minutter. Fordi det er en trimmet bil, betyr det ikke skape høy flyer i vår liste. Vi ønsket å nevne det likevel.

Alfa Giulia undercuts Porsche Panamera Turbo

Den nye Panamera Turbo, Porsche gjort for å utarbeide en ny rekord. 550 hk Granturismo med nyutviklet V8 biturbo å erobre tittelen "raskeste luksussedan på Nordschleife." Og Panamera, som hiver med Sport Chrono pakke til tross for to tonn vekt på bare 3,6 sekunder fra null til 100, gjorde det. Porsches luksusskip pløyd i juni 2016 i 7:38 minutter i 20,8 kilometer.

Gjennom hele serien samsvarte ikke med Porsche Panamera Turbo, men komfortable. Det ser ut som i alle fall på den publiserte Porsche YouTube-video. Det vi øye på inne i et roll cage og en racing sete for piloten. Baksetet forble i bilen. Kodene bør ikke overdøve den posten, men. Det er verdt titt i vår egen idrett autotestdatabase for å sette pris på rundetid enda bedre. Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce (7:42 minutter), Porsche 911 GT3 (997) og Mercedes SLS AMG (begge avhengig 7:40 minutter): Denne sportsbil var tidligere i vår super slow testene går som Porsche Panamera Turbo.

Men der siden september 2016 raskere enn Panamera sedan. Alfa Romeo Giulia kjørte 20 kilometer av i 7:32 minutter. Dvs. syv sekunder raskere enn et første forsøk for flere måneder siden. Forskjellen: 510-hestekrefter sedan var denne gangen i stedet for seks-trinns manuell bryter med en åtte-trinns automatgir (og padle skift) utstyrt. Du bør skifte gir på bare 150 millisekunder. Noen nøkkeldata som kan leses ut av YouTube-video. På høyhastighets passering av Schwedenkreuz Giulia nådd 261 km / t. I Fuchsröhre falt hun med over 250 elementer. Utgang fra Mutkurve, en rask venstresving, hun hadde det 185 km / t. Og på Döttinger høyde nesten 280 km / t. Stoppeklokken stoppet på 7: på 31.92 minutter.

Honda Civic Type R er den raskeste forhjulsdrift

Fargerike blomster driver posten jakt, spesielt i forhjulsdrift. I mars 2014 Seat Leon Cupra abgeluchst hadde med konkurranse fra Renault 280 for å spille for serieproduserte biler med forhjulsdrift. Tiden til Seat Leon Cupra 280 med ytelse Pack: 7: 58.44 minutter. Den franske hevnet tre måneder senere R.S. med sin Megane 275 Trophy-R. Den forhjulsdrevne slikket Nordschleife i 7: 54.36 minutter - så fort like under fire sekunder.

Hva var ikke kjent før ni måneder senere: Denne posten ville aldri ha vært en rekord. Fordi Honda hadde rote og ausgemisteten Civic Type i 7: 50.63 minutter rodelte på Nordschleife.

hadde ryddet ut og VW. Den Golf Club GTI Sport S fravikes baksetene, variabel last gulv, Isolasjonsmateriale, bakre sokkel, matter og dekning av tap. For å tilveiebringe en del av aluminium på forsiden og på målepunktene for et par pounds mindre. De magre matvarer flavored VW med 310 hk og en spesiell stemme for Nordschleife (>>> brosjyre). Resultatet: 07:49:21 min for VW Golf GTI Club Sport, og rundt 1,4 sekunder raskere enn Type R - en ny banerekord.

Fahrbericht Honda Civic Type R 2017 Foto: Rossen GargolovSchnellster hot hatch: Honda Civic Type R.

Men VW hadde følelsen av at for hot hatch var mer til det. Så de sendte Clubsport S slutten av oktober 2016 gjentok Nordschleife. I åtte grader ute, GTI svingte rundt 73 hjørner og uttrykte sin raskeste tid på 7: 47.19 minutter. VW selv snakket om optimale forhold for dekk og motor. Dette var talen neste gang du angriper fra Honda. Den livlige ping pong spill mellom produsenter fortsetter. Denne gangen, 4. april 2017 den nye Honda Civic Type R begjærte de 73 kurver og umkurvte det på 7: 43,8 minutter. Den neste forbedringen i hot hatch sirkus.

Honda gjør en klar økning sammenlignet med forløperen for den modifiserte aerodynamikk, desto smalere oversatte seks-trinns overføring, på den bredere bane, er bredere dekk, jo lengre akselavstand av den nye multi-kobling bakre boggi og den avstivede legemet fast. Av sikkerhetsmessige grunner, den japanske bygget et veltebur og kastet ut i stedet, infotainmentsystemet og baksetene. For å kompensere for den ekstra vekten av veltebur, som de sier.

Alfa Stelvio pakker Cayenne Tid

Blant de store skip siden september 2017, fører Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio. Igjen, italienere Porsche har tatt en rekord. Test driver Fabio Francia hunt Alfas PS 510 og 600 newtonmeter sterk SUV med 2,9 liter turbo-V6 på 7: 51,7 minutter til den nordlige sløyfe. Det vil si, åtte sekunder hurtigere enn Porsche Cayenne Turbo S er den andre generasjon (7:. 59,74 min). På chassiset side av firehjulsdrift hadde Alfa alt ombord, noe som gjør rask: elektronisk styrt differensialsperre med dreiemoment ved bakakselen, åtte-trinns automatisk girkasse med hendler og elektronisk styrte støtdempere.

Videoen viser ikke om Stelvio Quadrifoglio ble også oppgradert. Imidlertid viser at Alfa har senket ikke en komplett runde. Sporpunktene for begynnelsen og slutten av tids (T13) er forskjellige. Så det ser i hvert fall. Det mangler noen få meter, noe som muligens kunne ha identifisert tre sekunder. For ordens skyld vil det likevel ha nok. Porsche kan snart motvirkes med den nye Cayenne, imidlertid.

På Rekordhatz BMW M GmbH ønsker ikke å delta med sin egen konto. De bestemte seg for ikke å publisere en Nordschleife mark av sin nye kraft-Brumme X6M. Bare denne: For 575-hestekrefter Behemoth er ryktet en gang på litt over åtte minutter. Derfor BMW kan brytes kappen av taushet rundt tidspunktet for power-SUVer.

Det er ganske annerledes på M2 og M4 GTS. Her BMW går med Nordschleife ganger på offensiven. Den nye 370 hk BMW M2 tordnet produsenten i 7:58 minutter rundt den berømte spor. Verdt å merke seg: BMWs nye kompakte Kracher bet henne med normale road dekk (Michelin Pilot Super Sport) i asfalten. Og i motsetning til mange konkurrenter betydelig mer grep semi slicks.

30 sekunder raskere enn M2 BMW M4 GTS spunnet rundt Nordschleife. Ikke rart Cup dekk, 130 hk mer og tykkere teller for mer downforce i svingene. Testfører Jörg Weidinger kjørte den spesielle utgaven av reisen. Nice: Han kommenterte også sine handlinger på rattet. Stopptiden: 7: 27,88 minutter.

Camaro undercuts Mustang

Selv Seat har mistet sin rekord for den raskeste forhjulsdrift på Nordschleife, men spanjolen satt livligste kombinasjon. Ifølge Seat Leon ST Cupra slikket Eifel spor i 7:58 minutter. Det ville være nøyaktig samme tid som den varme Kombi.

I januar 2015 Media kolportierte en rundetid på 7: 32.19 minutter for Ford Shelby GT350R. 21 måneder senere, men det er en raskere muskel bil. Drew Cattell kjørte Chevrolet Camaro ZL1 i 7: 29.60 minutter rundt Nordschleife. Nesten åtte sekunder hurtigere enn den Z / 28, og nesten 12 sekunder hurtigere enn ZL1 Camaro den femte generasjon. De viktigste data for den nye muskel biler: 6,2-liters kompressormatet V8, kjent fra Z06, 659 hk, 881 Nm. Kraften behandler en ti-trinns automatisk. Interessant: Pilot cattell var girkassen ved kjøring helt uavhengig endre tannhjul - både akselerasjon og ved bremsing og i svingene. Hans hender grep fast i rattet rim, fingrene ikke engang tiltrukket av girskiftehendler.

installert for sikkerhet Chevrolet en veltebøyle og racing skall med Sechspunktgurt inn i bilen. Fra veien modellen Camaro ellers bare en ekstra bebygd data recorder var annerledes. Med Magnetic Ride Control, ble muskel bil stryke humper på Nordschleife unna.

Den 600 hk Nissan GT-R nismo har registrering for de raskeste produksjon kjøretøy med en turboladet motor under platen. Godzilla spiste Nordschleife i 7: 08,679 minutter. Rundt 7:08 minutter til en original ryktene har brukt med Z07 Performance Package for en runde på Nordschleife Corvette Z06. General Motors rørte seg ikke. på den tiden understreket det bare ordet "ryktet". Hvor raskt Z06 kan være, det viste seg senere i vår sportsbil super test 8/2017. Christian Gebhardt klarte en rundetid på 7:14 minutter i Vette med syv-trinns manuell girkasse.

I vår fotofremvisning, viser vi deg de poster og rekordforsøk av street-legal produksjon biler på Nordschleife.

Mer om Honda borger, McLaren P1, Nissan GT-R, Porsche 918, Renault Megane, Sete Leon